Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
20. 5. 2016,
13.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Veszprem Gašper Marguč Dean Bombač rokomet legionarji

Petek, 20. 5. 2016, 13.07

6 let, 6 mesecev

Desetmilijonska finančna injekcija v madžarski rokomet

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
seha | Foto Seha

Foto: Seha

V najboljših madžarskih klubih, ki bodo imeli na voljo večjo mošnjo, bo v prihodnji sezoni igralo več Slovencev.

Madžarska loterija se je odločila za sodelovanje z madžarsko rokometno zvezo in klubi. Dogovor je oziroma bo velikih razsežnosti. Po zanesljivih podatkih bo vložek v madžarski rokomet – ne le v klube – znašal kar deset milijonov evrov. Po dva naj bi dobili zveza in velikana Veszprem ter Pick Szeged, ki ravno v teh dneh igrata v prvenstvenem finalu, preostali klubi pa naj bi si razdelili ostanek. Eden klubov, ki spada v prvo tretjino 14-članske lestvice, bo tako na primer dobil pol milijona evrov.

Ravno iz pokroviteljskega razloga je izhajala informacija, da je nastop Veszprema v regionalni ligi Seha vprašljiv. Sponzor razumljivo želi, da lanski finalist lige prvakov, ki bo poskušal tam v letošnji sezoni splezati povsem do konca, nastopa tudi v državnem prvenstvu.

Kljub Gašperja Marguča ima ambicije splezati povsem na vrh Evrope. V regiji je bil tam že dvakrat. | Foto: Vid Ponikvar Kljub Gašperja Marguča ima ambicije splezati povsem na vrh Evrope. V regiji je bil tam že dvakrat. Foto: Vid Ponikvar

Vendarle tudi Veszprem?

A menda obstaja možnost, da bi klub iz okolice Blatnega jezera v regionalni ligi, kjer bosta najverjetneje nastopala tudi slovenska kluba, vseeno igral. In sicer tako, da bi nekoliko razširil ekipo, ki bi dovoljevala dvojni, prvenstveni in regionalni program. S slovenskega vidika bi bilo nastopanje Veszprema še kako pomembno, saj v procesiji z(a) njim na primer v Celje, ki je z madžarskim prvakom v LP igralo kar štirikrat zapored, vselej pride kakšnih tisoč navijačev.

Na Madžarskem bo v prihodnji sezoni igral tudi Matej Gaber. | Foto: Vid Ponikvar Na Madžarskem bo v prihodnji sezoni igral tudi Matej Gaber. Foto: Vid Ponikvar
 

Eden odhaja, trije v Pick

V najboljših madžarskih klubih sta v letošnji sezoni igrala Gašper Marguč in Dean Bombač. Ta se bo poleti preselil v Kielce, a klub iz Szegeda bo dobil še bolj slovenske barve. Tja se namreč selijo Staš Skube in Mario Šoštarič (Gorenje) ter Matej Gaber (Montpellier).

 

Ne spreglejte