Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
25. 10. 2013,
14.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boris Denič kvalifikacije Katar rokomet

Petek, 25. 10. 2013, 14.40

6 let, 7 mesecev

Denič odločen: Vse tekme bomo dobili in šli naprej

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denič je predstavil svoj pogled na kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2015, ki se začenjajo v sredo s tekmo proti Švici v Velenju.

"Nimamo si kaj lagati. Moramo biti prvi in si priboriti svetovno prvenstvo v Katarju. Razlagati, kaj in kako bo … Vse tekme bomo dobili in šli naprej. Govoriti v smislu 'bomo poskusili' nima osnove. Slovenska reprezentanca spada v evropski vrh in med šest ali osem ekip na svetu, zdaj pa igramo kvalifikacije. Edini cilj je dobiti vse tekme. O čem drugem sploh ne razmišljam," je odločen Boris Denič, ki ga spodletela uvrstitev na evropsko prvenstvo prihodnje leto še vedno močno peče. V prihajajočem tednu, ki ga evropska rokometna zveza (EHF) namenja reprezentančnim dejavnostim, si je zastavil nekaj drugega kot igranje kvalifikacij, namreč uvajanje določenih taktičnih novosti v izbrani vrsti. Da bi ta postala manj "berljiva", kot se je izrazil. A je Belorusija z zadnjim udarcem poskrbela za drugačen urnik Slovenije. Ta nastopa v kvalifikacijski skupini 3, skupaj s Švico, Ukrajino in Luksemburgom. V izločilni dvoboj, ki bo boljšega popeljal v Katar, se uvrsti le prva izbrana vrsta.

"Nekdo bo igral tam, kjer bi morali mi"

Denič je izpostavil težavo, da bodo slovenski rokometaši za nasprotnika v omenjenem dvoboju dobili ekipo, ki se bo na evropskem prvenstvu uvrstila od 5. do 12. mesta, namesto tekmeca iz kvalifikacij, a to seveda cilja ne spreminja. "Nekdo bo igral tam, kjer bi morali mi. Ne glede na to moramo premagati vsakega tekmeca, ki ga bomo dobili. Ne podcenjujem nikogar. Vse reprezentance znajo igrati rokomet in so dobre. Ampak mi smo preprosto boljši," je odločen Ljubljančan, ki bo ekipo v Zrečah zbral v nedeljo. Celjski reprezentanti Luka Žvižej, Sebastian Skube, Gašper Marguč in Matevž Skok se bodo zaradi prvenstvenih obvez ekipi pridružili v ponedeljek, tako kot Borut Mačkovšek (Hannover), Primož Prošt (Göppingen) in Gorazd Škof (Nantes). Kaj pa Uroš Zorman? Kapetan, ki ima težave z gležnjem, se bo pridružil ekipi, po zadnjih informacijah pa gre z njegovim zdravjem na bolje in naj bi bil pripravljen za bitko s Švicarji.

Slovenija bo do tekme s Švico opravila tri treninge. "Pretresljivih novosti na mojih seznamih, kot vidite, ni. Že dve leti in pol delujemo skupaj. Imeli bomo dovolj časa, da se bomo pripravili na Švico, nato pa še tri treninge pred potjo v Ukrajino," je prepričan trener Dinama iz Minska. Tekma z Ukrajino bo v Zaporožju 3. novembra.

Ne spreglejte