Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 12. 2012,
12.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
rokomet svetovno prvenstvo

Natisni članek

Sobota, 22. 12. 2012, 12.54

8 let, 3 mesece

Denič: Imel sem srečo in bil pomočnik velikim trenerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pred Borisom Deničem je nov vrhunec v njegovi trenerski karieri. Čaka ga svetovno prvenstvo v Španiji, priprave nanj pa je s fanti v tradicionalni bazi pod Pohorjem začel v petek.

Na selektorski stolček se je usedel pred nekaj več kot dvema letoma. Denič, ki je pred tem opravljal naloge pomočnika selektorja pri Kasimu Kamenici, miru Požunu in Zvonimirju Serdarušiću pravi, da se je od njih precej naučil. "Vsako leto sem tako osebnostno kot trenersko naredil korak naprej. Imel sem to srečo in bil pomočnik trem velikim trenerjem, od katerih sem se imel veliko za naučiti. Upam, da sem se. To je zagotovo prava pot za vsakega trenerja. Res pa je, da traja," pravi selektor, ki je v petek z izbrano vrsto začel tritedenske priprave za svetovno prvenstvo.

Glede ciljev je težko objektiven

Mundial bo gostila Španija, Slovenci pa bodo na njem igrali v predtekmovalni skupini C skupaj s Savdsko Arabijo, Belorusijo, Južno Korejo, Poljsko in Srbijo. Še pred potovanjem na zahod Evrope pa kapetana Uroša Zormana in druščino čaka prijateljska tekma z Alžirijo v Slovenj Gradcu in pripravljalni turnir na Danskem, kjer jih poleg gostiteljev čakajo še Črnogorci in Tunizijci. Reprezentanca si uradnih ciljev za prvenstvo še ni postavila. Kaj pa osebni cilji Borisa Deniča? "Težko je biti objektiven. Sam osebno vedno razmišljam le o zmagi. Šli bomo korak za korakom, kaj bo to pomenilo na koncu se ne ve. Videli bomo tudi, kako nam bodo šle priprave. Samo prvenstvo v Španiji ne prinaša nobenih kvalifikacij za kakšno veliko tekmovanje. Mislim, da bo veliko presenečenj. Lahko se zgodi marsikaj, bomo videli. Ne želim pa nekaj vnaprej napovedovati," je jasen Denič.

Selektor, ki ima pogodbo še dve leti, je znan po načinu igre, ki je poln rotacij. "Priložnost bo zagotovo dobil vsak. Je pa res, da moramo biti ekipa, moramo stremeti k istemu cilju in poskušati karseda kakovostno odigrati. Našo igro bomo gojili naprej in jo v nekaterih segmentih poskušali še dvigniti. Predvsem v fazi obrambe in močnejših prehodih v protinapad, polprotinapad ali podaljšan protinapad."

Ne spreglejte