Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
9. 4. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

1

Natisni članek

rokomet kvalifikacije za olimpijske igre

Sobota, 9. 4. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

S takšnim bojem nima niti najmanjšega dvoma o olimpijskih igrah

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

1

darko cingesar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Zanesljivost in odločnost mlajše generacije slovenskih rokometnih reprezentantov predstavlja Darko Cingesar, ki je s soigralci na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre na hrbet položil favorizirano Španijo.

Naslednik Luke Žvižeja na levem krilu rokometne reprezentance je Škofjeločan Darko Cingesar. Januarja je debitiral na velikem tekmovanju, dolge reprezentančne kilometrine nima, a iz tekme v tekmo upravičuje vpoklice.

Nekdanji mladinski reprezentant je eden najpomembnejših elementov slovenske obrambe, ki je poskrbela, da so se slovenski rokometaši veselili velike zmage nad finalistko zadnjega evropskega prvenstva Španijo (24:21). Ta jim zagotavlja, da lahko z velikim upanjem zrejo proti olimpijskim igram.

A za dokončno uvrstitev v Rio bo treba premagati vsaj še enega od dveh nasprotnikov. Slovenci bi si vozovnico za Rio najraje rezervirali čim prej. Če se le da, že danes proti gostiteljici turnirja Švedski (18.30).

Slovenija je Špance premagala prvič na uradnih tekmah. | Foto: Slovenija je Špance premagala prvič na uradnih tekmah.

Težko je bilo pogledati na semafor

"Čestitam vsej ekipi. S takšnim bojem nimam niti najmanjšega dvoma, da se bomo uvrstili na olimpijske igre," je iz Malmöja sporočil rokometaš Maribora in priznal, da je bilo sredi drugega polčasa, ko so Španci pobegnili na pet golov, težko pogledati na semafor. A nato je slovenska igra dobila druge tone.

Obramba je bila trdnejša. Cingesar je bistveno omejil učinek Alexa Dušebajeva in v eni od akcij ustavil tudi enega najboljših krožnih napadalcev na svetu Julena Aguinagaldeja, ki meri kar 12 centimetrov in tehta 25 kilogramov več od slovenskega reprezentanta.

Takole se je Cingesar s Švedi boril januarja. Vajo bo treba ponoviti in še izboljšati, če želi Slovenija priti do uspeha. | Foto: Takole se je Cingesar s Švedi boril januarja. Vajo bo treba ponoviti in še izboljšati, če želi Slovenija priti do uspeha. Kot da je začetek

Verjetno še težja naloga pa Slovence čaka danes, ko bodo tekmeci domačini. Ti so slavili na zadnjih dveh od treh medsebojnih tekem. Tudi na evropskem prvenstvu, ko so jih Slovenci skoraj ujeli. "Kar se je zgodilo v Vroclavu, naj tam tudi ostane. Mi bomo šli v tekmo, kot da je začetek turnirja," je odločen Cingesar.

V nedeljo čaka Slovence še zadnja tekma turnirja z Iranom, peto ekipo Azije in realno daleč najslabšo zasedbo na turnirju. Na tisti tekmi bi bilo vse razen visoke slovenske zmage velikansko presenečenje, če že ne senzacija. Švedi so slavili za 15 golov.

 

Ne spreglejte