Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
9. 7. 2014,
9.08

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet

Sreda, 9. 7. 2014, 9.08

7 let, 11 mesecev

Črnogorski talent Stefan Čavor zapušča Celje, še preden je dobro zadihal

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Celjski rokometni klub bo levorokega črnogorskega reprezentanta Stefana Čavorja predvidoma posodil enemu od prvoligašev, nato se mu bo iztekla pogodba.

Kot velika naložba v prihodnost je pred letom in pol prišel v celjski rokometni klub Stefan Čavor, nekdanji član španskih Cuence in Ciudad Reala ter črnogorske Budvanske riviere. V prvih mesecih so se mu poznali slabši treningi in borna minutaža v Španiji, a tudi pozneje veliko priložnosti v članski ekipi ni dobil. V dveh sezonah je za najboljšo celjsko ekipo v slovenskih tekmovanjih odigral le 14 tekem in dal 18 golov. V ligi prvakov je nastopil na štirih tekmah in dal en gol. Bil je pomemben člen mladinske ekipe, ki je osvojila naslov državnega prvaka v svoji kategoriji.

Bil bi tretji desni zunanji

Res je, da je 198 centimetrov visoki črnogorski reprezentant star šele 19 let, a verjetno sta tako on kot klub od "poroke" lansko zimo pričakovala več. Tudi v prihajajoči sezoni bi imel mladenič ob Davidu Miklavčiču in Šimetu Iviću realno status tretjega zunanjega igralca, čeprav so bili črnogorski mediji zelo navijaško razpoloženi ob odhodu Nemanje Zelenovića v Wislo, misleč, da se bo Čavor pomaknil na vidnejše mesto v ekipi.

Iz Makedonije prihajajo namigi, da si ga želi Pelister, lani četrta ekipa tamkajšnjega prvenstva. O tem v celjskem klubu ne vedo ničesar, a Čavor je vsekakor najresnejši kandidat za posojo, predvidoma v enega od slovenskih prvoligašev. To načeloma ni slabo, saj bo dobil obilno minutažo, ki je v Zlatorogu verjetno ne bi.

Vendar pozor. Mladeniču, ki po naših informacijah na treningih deluje zelo dobro, po koncu sezone poteče pogodba. Seveda njeno podaljšanje ni izključeno, ampak če tega ne bo, bo Čavor zapustil Celje, še preden bo v klubu v igralskem smislu sploh dobro zadihal. Prihodnja sezona bo tako dala odgovor, ali je Čavor uspešno prestal (dolgo) uvajalno obdobje ali se bo iz talenta prelevil v zgrešeno naložbo.

Ne spreglejte