Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
14.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Blaž Janc Uroš Zorman Dean Bombač Kielce Urban Lesjak Krim Mercator Krim Mercator Celje Pivovarna Laško

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 14.20

6 let, 7 mesecev

Prijateljske tekme rokometnih klubov

Evropska velikana dvakrat tesno porazila Celje, Krim drugi na Madžarskem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
luka mitrović mitrovic | Foto Celje PL

Foto: Celje PL

Startna črta rokometne sezone je vse bližje, posledično naj bi bila tudi forma vse boljša. Slovenska prvaka sta jo minuli konec tedna pilila v tujini.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so minula dva dni nastopali na izjemno močnem turnirju v Veszpremu, ki ga je domači klub organiziral v čast praznovanju 40-letnice delovanja. Poleg domačinov in Celja sta na turnirju nastopali še dve poljski ekipi, to sta Wisla in Kielce. S slednjimi so Celjani včeraj tesno izgubili v polfinalu (30:33), Wisla pa je premagala Veszprem, ki je bil v tekmi za tretje mesto današnji nasprotnik celjskih vitezov.

Rumeno-modri so podobno kot dan prej tudi v nedeljo odigrali zelo dobro in zvezdniška ekipa Veszprema se je morala za zmago truditi vse do zadnjega sodnikovega žvižga, čeprav je ob polčasu že vodila za štiri. A v drugem delu so se celjski rokometaši vrnili, za popolni zasuk pa je vseeno malce zmanjkalo, poudariti pa velja, da je Branko Tamše na turnirju priložnost ponujal vsem igralcem.

Zmaga Kielc in dva gola Lesjaka


Po napeti in izenačeni borbi so morali priznati premoč poljske ekipe, potem ko so ob polčasu Celjani vodili za zadetek. Napet in izenačen obračun so gledalci spremljali tudi v drugem polčasu. Nekaj preveč tehničnih napak pivovarjev, ki so prvič zaigrali v rožnatih dresih, pa je tehtnico nagnilo na poljsko stran. Prvi celjski strelec je bil Gal Marguč (6 golov), dva zadetka pa je dosegel tudi vratar Urban Lesjak.

Konec septembra Kielce prihajajo tudi v Zlatorog, tokratna igra pa je znak, da lahko z veliko podporo navijačev v celjski dvorani pride tudi do novega presenečenja. Celjane jutri čaka tekma za tretje mesto, in sicer proti poražencu obračuna med Veszpremom in Wislo.

Krim je v finalu turnirja izgubil po sedemmetrovkah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Krim je v finalu turnirja izgubil po sedemmetrovkah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimovke na Madžarskem

Prvi dan močnega mednarodnega madžarskega turnirja Ferencvaroš se je za rokometašice Krima Mercatorja zaključil odlično. Po zmagi proti Albi (34:32), so zvečer, z 31:26, ugnale še Siofok in se uvrstile v sobotno finale. Zadnji nasprotnik ljubljanskih rokometašic je bil nemški Thüringer, zmagovalec druge skupine. Nemke so v petek ugnale domači FTC (26:22), v soboto dopoldne pa še norveški Byasen (42:27). Krim so v finalu ugnale po sedemmetrovkah.

Prijateljske tekme:

Telekom Veszprem : Celje Pivovarna Laško 29:27 (14:10)
Manaskov in Ilić po 6, Gajić in Marguč po 3, Blagotinšek 1; Mlakar 5, Jurečič in Gal Marguč po 4

Celje Pivovarna Laško : KS Vive Kielce 30:33 (15:14)
Marguč 6, Mlakar 4; Janc in Mamić po 5, Zorman 3, Bombač 1

Alba Fehérvár KC : RK Krim Mercator 32:34 (16:16)
Stanko 10, Omoregie 5, Benko 4 za Krim

Siófok KC : RK Krim Mercator 26:31 (12:15)
Barič  in Omoregie po 5, Benko 4, Stanko 4 za Krim
Ne spreglejte