Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2018,
16.07

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Petek, 2. 11. 2018, 16.07

5 let, 6 mesecev

Pred tekmo Celjanov z Zaporožjem

Francoski joker komaj čaka Zaporožje; bo Marguč moral znova pod nož?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Celje Pivovarna Laško Flensburg | Varovanci Tomaža Ocvirka v nedeljo pričakujejo dve novi točki. | Foto Grega Valančič/Sportida

Varovanci Tomaža Ocvirka v nedeljo pričakujejo dve novi točki.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v nedeljo ob 17. uri igrali tekmo šestega kroga lige prvakov. Izbranci Tomaža Ocvirka bodo gostili ukrajinski Motor Zaporožje. Obe ekipi sta v dosedanjem delu tekmovanja zbrali po dve točki in sta na repu lestvice skupine B. V celjskem taboru upajo na novi točki.

Celjani so doslej izgubili proti Skjernu, PSG, Picku Szegedu in Nantesu, premagali pa so Flensburg. Z Motorjem iz Zaporožja, ki je šestkratni ukrajinski prvak, so se srečali dvakrat, in sicer v sezoni 2013/14, ko so obakrat zmagali za tri zadetke.

Domača ekipa bo tudi tokrat pogrešala nekaj rokometašev, manjkali bodo Matic Grošelj, Domen Makuc, Josip Šarac in Gal Marguč. "Moram reči, da sem vesel, da so se reprezentanti vrnili brez dodatnih poškodb. Seznam teh je namreč še vedno dolg, Grošelj je izgubljen za sezono, Šarac je začel trenirati individualno, a ga še nekaj časa ne bo, pri Marguču se je zapletlo in morda bo moral še enkrat na operacijo, Makuca pa prav tako še nekaj časa ne bomo imeli," je težave pojasnil Ocvirk.

Celje Pivovarna Laško Flensburg | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Kljub temu pa v Celju ne iščejo alibijev. "Z vsemi igralci, ki so bili ta čas na voljo, smo trenirali dobro ter se že pripravljali na obračun z Zaporožjem. Naredili smo analize, malce se je sicer zapletlo, saj so menjali trenerja, kar pomeni, da bi lahko uvedli kakšne nove zamisli, a na zadnji tekmi so igrali še enako kot prej," je najprej dejal Ocvirk.

Poudaril pa je, da gre za zelo izkušeno ekipo, ki je najnevarnejša s srednjega zunanjega položaja. "So hitri, agilni in v obrambi bomo morali biti zelo pazljivi. Med sabo si bomo morali veliko pomagati, v napadu pa predvsem bolje izkoristiti nasprotne napade, kjer imamo največ rezerv. Poškodbe nam sicer onemogočajo to igro, saj moramo več menjati v fazi obramba-napad, a tudi tako se moramo znajti, o tem ne razmišljati negativno, vsi skupaj pa misli usmeriti k nedeljski tekmi," je še povedal celjski strateg.

Francoz William Accambray bo v nedeljo prvič oblekel celjski dres.  | Foto: Sportida Francoz William Accambray bo v nedeljo prvič oblekel celjski dres. Foto: Sportida

Francoz na premiero v dvorano Zlatorog

Prvič bo v Zlatorogu igral Francoz William Accambray. "Res se veselim te nedeljske tekme, saj bo to moja prva tekma v dvorani Zlatorog. Želimo si zmage, saj potrebujemo točke, dvoboji z Zaporožjem in Zagrebom bodo najpomembnejši. Soigralci so z zmago proti Flensburgu dokazali, da je ta ekipa tega sposobna, a moramo korak za korakom, najprej v nedeljo proti Zaporožju," je pred domačim debijem dejal Accambray.

Motor ima po nekaterih podatkih sicer kar šest milijonov evrov proračuna, v ekipi ima nekaj ukrajinskih, ruskih in reprezentantov drugih držav, igralski kader sestavljajo igralci iz šestih različnih držav. Prvi strelec ekipe je desni zunanji Poljak Pawel Paczkowski.

Rok Setnikar
Sportal Ribnica upravičila vlogo favorita, Velenjčani uspešno prek Loke
Klemen Ferlin
Sportal Pomembna zmaga Celjanov pred domačimi navijači
Ne spreglejte