Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
18.31

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško rokomet liga prvakov

Nedelja, 4. 11. 2018, 18.31

5 let, 5 mesecev

Rokometna liga prvakov, 6. krog

Pomembna zmaga Celjanov pred domačimi navijači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

1

Klemen Ferlin | Celjani so v šestem krogu lige prvakov s 33:28 odpravili Zaporožje. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so v šestem krogu lige prvakov s 33:28 odpravili Zaporožje.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarna Laško so v rokometni ligi prvakov z rezultatom 33:28 premagali Motor iz Zaporožja. V ekipi domačih, ki jih je ponesla energija 4000 navijačev, je ob drugi zmagi v tekmovanju v tej sezoni s 17 obrambami blestel vratar Klemen Ferlin. Prvič je za Celjane v ligi prvakov zaigral Francoz William Accambray in bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen pivovar.

Poročilo in izjave po tekmi:

Klemen Ferlin
Sportal Celjani prek Ukrajincev do druge zmage

Celjani so porazom proti Skjernu, PSG, Picku Szegedu in Nantesu ter zmagi nad Flensburgom dodali drugo zmago v ligi prvakov in na lestvici na šestem mestu, ki vodi v osmino finala, prehiteli Zagreb.

Pivovarji (pogrešali so Matica Grošlja, Gala Marguča, Domna Makuca in Josipa Šarca) so proti šestkratnemu ukrajinskemu prvaku Motorju iz Zaporožja vodili skorajda celotno tekmo. Po vodstvu z 8:7 v prvem polčasu, v katerem je s petimi zadetki blestel Francoz William Accambray, ki je za Celje prvič igral v ligi prvakov, vodstva niso več izpustili iz rok.

Do polčasa so si nabrali lepo prednost (18:14), ki so jo držali tudi v drugem delu. V tem so se gostje sicer približali na zgolj zadetek (26:25), a so Celjani v nadaljevanju strli odpor ukrajinskega nasprotnika in slavili s 33:28. Eden ključnih junakov zmage je bil vratar Klemen Ferlin, ki je bil pri svojem delu 50-odsotno uspešen, zbral je 17 obramb in med drugim zaustavil tudi štiri sedemmetrovke.

Celjani bodo v prihodnjem krogu v soboto, 10. novembra, gostovala pri hrvaškem Zagrebu.

PSG stoodstoten

Francoski velikan PSG je v nedeljo s 33:31 odpravil slovenski Pick Szeged. Mario Šoštarič je ob porazu dosegel pet golov, Dean Bombač dva, Matej Gaber in Nik Henigman pa se nista vpisala med strelce. Parižani ostajajo edina neporažena ekipa.

V skupini B je Nantes v soboto ugnal Zagreb (23:20). Urh Kastelic je branil za Zagrebčane, medtem ko se Gregor Potočnik ni vpisal med strelce.

Slovenski obračun Dolencu

Barcelona Jureta Dolenca je v nedeljo z 31:27 premagala Kielce Blaža Janca. Dolenec je ob zmagi enkrat zadel, Janc se ni vpisal med strelce.

Vardar je v soboto visoko porazil Meškov Brest, za katerega je Simon Razgor zadel enkrat, Vid Poteko zaradi poškodbe ni bil v kadru Belorusov.

Na derbiju skupine A je moral Veszprem za gol priznati premoč nemškemu Rhein Neckar Löwenu (28:29). Dragan Gajić in Borut Mačkovšek sta za Madžare dosegla po štiri zadetke, Blaž Blagotinšek se ni vpisal med strelce, Gašperja Marguča zaradi poškodbe ni bilo v postavi madžarskih podprvakov. Kristianstad in Montpellier sta se razšla brez zmagovalca, Vid Kavtičnik je šestkrat premagal vratarja Kristianstada.

Skube in Rezar na vrhu

Vodilno moštvo skupine C Bjerringbro-Silkeborg je v nedeljo s 34:27 ugnalo Bešiktaš, Aljoša Rezar je branil za zmagovalce, Sebastian Skube pa se ob zmagi ni vpisal med strelce. Metalurg je s 25:24 strl Čehovske medvede, Aleksander Špende je k zmagi prispeval štiri gole, Miha Pučnik pa enega.

Sporting Lizbona je proti Tatran Prešovu zabeležila drugi poraz v tej sezoni lige prvakov. Aljoša Čudič in Matevž Skok sta branila za Sporting, Januš Lapajne pa je za slovaško ekipo zadel štirikrat.

Tine Poklar je ob zmagi Elveruma nad Cocks zabil štiri gole in vknjižil četrto zaporedno zmago, Wisla Plock je bila za gol boljša od Dinama Bukarešte. Za zmagovalno ekipo je štiri gole prispeval Žiga Mlakar, Igor Žabič pa se ni vpisal med strelce. 

Skupina A

 
 

Skupina B

 

 

Skupina C

Skupina D

 

Preberite še:

Rok Setnikar
Sportal Ribnica upravičila vlogo favorita, Velenjčani uspešno prek Loke
rokometna žoga
Sportal Znani pari šestnajstine finala rokometnega pokala Slovenije za moške
slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenski selektor našel razlog za zadovoljstvo
Ne spreglejte