Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
19.24

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

liga prvakov EHF Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 4. 11. 2018, 19.24

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Celje Pivovarna Laško : Motor zaporožje

Celjani prek Ukrajincev do druge zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Klemen Ferlin | Klemen Ferlin je blestel s 17 obrambami. | Foto Grega Valančič/Sportida

Klemen Ferlin je blestel s 17 obrambami.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 6. kroga evropske lige prvakov premagali ukrajinski Motor Zaporožje s 33:28 (18:14).

Klemen Ferlin
Sportal Pomembna zmaga Celjanov pred domačimi navijači

Zdesetkani slovenski rokometni prvaki - manjkali so Gal Marguč, Domen Makuc, Matic Grošelj in Josip Šarac - so dosegli drugo zmago v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po zmagoslavju nad tekmeci iz nemškega Flensburga so v Zlatorogu na kolena položili še ukrajinske prvake iz Zaporožja, na dosedanjih tekmah v elitni skupini B pa so doživeli tudi štiri poraze proti Skjernu, PSG, Nantesu in Szegedu.

Celjani se bodo v naslednjih dveh krogih dvakrat pomerili s tradicionalnimi tekmeci iz hrvaške prestolnice. Prva medsebojna tekma bo 10. novembra v Zagrebu, druga pa 18. novembra v Celju.

Celjani v prvem polčasu niso posebej blesteli, a najbolj pomembno je, da so imeli tekmece vselej pod nadzorom. Gosti iz Zaporožja so do 13. minute še nekako držali korak z gostitelji (7:7), ki so si na polovici prvega polčasa - po zadetku Tilna Kodrina - prvič na dvoboju priigrali prednost dveh golov (9:7). Do konca polčasa so postopoma lomili odpor mednarodno obarvane ukrajinske zasedbe, najvišjo prednost štirih golov pa so si prvič priigrali v 25. minuti, ko je krožni napadalec Igor Anić zadel za 16:12, tolikšna razlika je znašala tudi ob odhodu na veliki odmor (18:14).

Rokometaši iz mesta grofov so si v začetku druge polovice tekme priigrali pet golov prednosti (19:14), v nadaljevanju pa močno popustili. Njihova obramba je bila porozna, igra v napadu zmedena, vse te vrzeli pa so prvaki Ukrajine izkoristili na najboljši možni način in v 42. minuti več kot prepolovili zaostanek (22:20).

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so bili večji del drugega polčasa v hudi krizi, nikakor niso našli rdeče niti v svoji igri, njihova prednost je v 51. minuti znašala le gol (26:25).

V finišu tekme so vendarle strnili svoje vrste, po golih francoske naveze Igor Anić-William Accambray Ukrajincem v 54. minuti znova ušli na tri gole (29:26), še lažje pa so zadihali, ko je Draško Nenadić dve minuti kasneje povišal na +4 (31:27). V prelomnih trenutkih dvoboja je bil nerešljiva uganka za goste tudi vratar Klemen Ferlin, ki je nanizal nekaj bravuroznih obramb. Celjani v končnici tekme niso zapravili lepe zaloge v zadetkih, z današnjo zmago nad tekmeci iz Zaporožja pa so z zadnjega mesta napredovali na šesto mesto v skupini B.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit William Accambray s sedmimi goli. Tilen Kodrin je prispeval šest, Igor Anić in Branko Vujović po pet zadetkov, izkazal pa se je tudi vratar Klemen Ferlin s 17 obrambami.

Kaj so povedali po tekmi?

Trener Celja Pivovarne Laško Tomaž Ocvirk, je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen. "Danes smo igrali tako, kot smo se dogovorili, zato čestitam fantom. Izkoriščali smo njihovo menjavo napad obramba in držali visok ritem s številnimi menjavami. Vedeli smo, da bo prišel tudi padec, ki se nam je zgodil v drugem polčasu, a fantje so ves čas verjeli v zmago in svoje sposobnosti in na koncu tudi zanesljivo pripeljali točki na naš račun."

Tudi Klemen Ferlin, vratar Celja, je po tekmi kazal zadovoljen obraz. "Današnja tekma je bila prva tekma, kjer sem videl, da je celotna ekipa od prvega žvižga dalje verjela v končno zmago. Hvala tudi številnim gledalcem v Zlatorogu, ki so pričarali izjemno vzdušje in nam v drugem polčasu, ko smo padli v igri, veliko pomagala, da smo se ponovno pobrali. A kot sem dejal, ves čas smo verjeli v zmago in jo na koncu tudi dosegli."

Bolj mrkega obraza je bil na novinarski konferenci po tekmi trener Zaporožja Mykola Stepanets. "Vse skupaj bi razdelil na dva dela, prikazali smo dva obraza. Začetka obeh delov sta bila dobra, v prvem smo dobro igrali do nekje 18. minute, nato pa smo naredili preveč napak in Celje je pobegnilo. Danes ni šlo nič v našo korist, in tudi v drugem delu, ko smo lovili domačine, smo naredili preveč napak."

 

RK Celje Pivovarna Laško : Motor Zaporožje 33:28 (18:14)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 3900, sodnika: Eliasson in Palsson (oba Islandija).

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 5, Jurečič, Malus 1, Kljun 1, Kosec, Razgor 1, Ovniček 2, Nenadić 4, Accambray 7, Kodrin 6, Horžen 1, Anić 5, Bećiri.
Motor Zaporožje: Terehov, Bujnenko 1, Kubatko 2, Babičev 4, Malasinskas 10, Puhovski 6, Denisov 1, Doncov, Doroščuk, Kozakevič, Šinkel 1, Kus, Peševski, Soroka 3, Komok, Šelmenko.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (5), Motor Zaporožje 8 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Motor Zaporožje 10 minut.
Rdeči karton: /.

Preberite še:

Rok Setnikar
Sportal Ribnica upravičila vlogo favorita, Velenjčani uspešno prek Loke
Ne spreglejte