Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
16. 1. 2015,
7.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Denič svetovno prvenstvo

Petek, 16. 1. 2015, 7.41

8 let

"Če bomo še na SP igrali z ročno zavoro, nam ne pomaga noben servis"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenija rokometno svetovno prvenstvo v Katarju ob 15.00 začenja s tekmo proti Čilu.

Še nekaj ur loči slovensko rokometno reprezentanco od prve tekme na svetovnem prvenstvu. Nasproti ji bo stal Čile, relativno skromna reprezentanca, ki tretjič igra v družbi najboljših svetovnih ekip. Najbolje se je odrezala leta 2011 z 22. mestom, celoten čilski izkupiček pa sta dve zmagi nad Avstralijo in neodločen izid s Slovaško. V klubih, za katere ste že slišali, igrata dva rokometaša. Marco Oneto je član nemškega Mindna, Rodrigo Salinas pa Steaue iz Romunije.

Prvo ime Čila je gotovo Oneto, ki je v preteklosti igral tudi za Veszprem in Barcelono. "Nikoli ne izpostavljam enega igralca, vselej govorim o ekipi. Če bomo 'premagali' Marca Oneta, lahko vseeno izgubimo tekmo. Premagati moramo Čile, ne njega. Vzdušje v reprezentanci je dobro. Tako je že leta. Nekoliko se še tipamo. Vse je, kot je treba," je po včerajšnjem treningu, ki mu je sledila videoanaliza, razlagal slovenski selektor Boris Denič.

Klemen Cehte je tudi v Katarju. Za zdaj v mislih.

Ta še razmišlja, ali bi v ekipo uvrstil 15 ali 16 igralcev, in sicer zaradi potencialno širšega manevrskega prostora ob načrtovani pridružitvi trenutno še poškodovanega Klemena Cehteta, ki v Sloveniji opravlja terapije.

Prvo slovensko tekmo bo gostila dvorana kluba Al Sadd, lep objekt za skoraj osem tisoč gledalcev, ki pa je selektorja pustil hladnega. "Kar zadeva mene, lahko igram tudi pod šotorom. Vseeno mi je. Dvorana kot dvorana, ampak mislim, da so naše Stožice lepše in boljše," ostaja velik patriot Denič, ki je potrdil, da je teža pritiska nekoliko manjša: "V ekipi je več samozavesti, bolj je sproščena, kot je bila. To se gotovo čuti. Ali bodo fantje to prenesli tudi na igrišče, bomo videli. Gotovo pa bomo stopnjevali formo. Ročne zavore ni več. Zdaj smo tukaj in ni več poti nazaj. Če bomo imeli na prvenstvu ročne zavore, nam ne more pomagati noben servis."

Ne spreglejte