Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
14. 1. 2017,
18.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Branko Tamše svetovno prvenstvo rokomet

Sobota, 14. 1. 2017, 18.32

6 let, 6 mesecev

Pod lupo strokovnjaka (2.)

Branko Tamše: Imamo širši spekter igralcev, kar je odločilo tekmo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Brank Tamše | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Optimistično lahko pričakujemo nadaljevanje prvenstva," je po težki zmagi slovenskih rokometašev proti vselej neugodnim Islandcem prepričan izkušeni trener Branko Tamše.

"Slovenski rokometaši so bili zame po igralski zasedbi in karakteristikah pred tekmo zagotovo favoriti, a vemo, da so Islandci tradicionalno neugoden nasprotnik, ki zna igrati dinamičen in vpadljiv rokomet," je svoj pogled na dramatično tekmo, ki se je končala v prid čete Veselina Vujovića za en gol (26:25), začel trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše.



Prvi polčas je bil odličen

"Prvi polčas je Slovenija odigrala zelo dobro. Igralci so bili v obrambi zelo kompaktni in so popolnoma onemogočili pripravljene inačice nasprotnika. Nekaj uspešnih protinapadov in mirna, kolektivna igra v napadu je pripeljala do prednosti treh zadetkov," je bil s prvim delom zadovoljen 38-letni strateg, navdušilo pa ga je dejstvo, da je slovenska reprezentanca prejela le osem zadetkov: "Prav gotovo bi lahko dali kakšnega več, če islandski vratar, ki je v dobri formi, ne bi ubranil nekaj čistih strelov."

Fotogalerija
1 / 18

Nerazumen padec v nadaljevanju

"V drugem polčasu smo začeli s povsem drugo postavo in zelo na hitro ter prepoceni z nepremišljenimi streli ter neorganiziranim napadom zapravili prednost in spustili Islandce v igro. V napadu smo delovali preveč individualno," je opazil razloge za padec v igri predvsem v prvi polovici drugega polčasa.



Izpostavil je tri ključne igralce, ki so ga navdušili s hitrimi prehodi v napad po prejetem golu, na račun katerih so tudi dvakrat izsilili dvominutno kazen pri nasprotniku, kar je bilo tudi zelo pomembno v tako izenačenem zaključku. To so bili Marko Bezjak, Miha Zarabec, ki je uvodno tekmo zaradi poškodbe izpustil, ter Blaž Janc.

Marsikdo je mislil, da bo lažje

"Na koncu se je srečno izšlo. Bili smo dovolj spretni in po mojem mnenju zasluženo osvojili dve točki, čeprav je marsikdo mislil, da bo lažje. Islandci so še enkrat dokazali, da igrajo vseh 60 minut, pokazalo pa se je, da imamo širši spekter igralcev, kar je odločilo napeto končnico. Imamo štiri točke, kar je lep kapital za naprej. Bo pa še zelo zanimivo. Verjamem, da so igralci dovolj sveži in lahko optimistično pričakujemo nadaljevanje," je za konec povedal Tamše, ki meni, da imamo ugodno razporeditev tekem, saj so prve tri tekme vsak drugi dan, vmes pa imajo igralci nekaj oddiha pred naslednjo tekmo.

Islandci so se izkazali za neugodnega nasprotnika. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Islandci so se izkazali za neugodnega nasprotnika. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Želi si, da bi obdržali obrambo iz prvega polčasa, jo nadgradili še s kakšnim igralcem, ob dobri obrambi pa verjame v še boljši napad, ki pa že tokrat ni bil slab.

Slovenijo naslednja tekma čaka v ponedeljek ( 17.45) proti Makedoniji.

Ne spreglejte