Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
21. 1. 2015,
18.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Denič rokomet

Sreda, 21. 1. 2015, 18.36

8 let

Boris Denič ni vzel minute odmora, da bi Brazilci povsem izgoreli

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski rokometaši bodo v najslabšem primeru osvojili tretje mesto v skupini A, lahko pa so tudi prvi. Pogled slovenskega selektorja in kapetana na mukoma priborjeno zmago nad Brazilijo.

Z veliko težavami, a vseeno. Slovenija je na svetovnem rokometnem prvenstvu premagala Brazilijo in si zagotovila najmanj tretje mesto v skupini. Velike preglavice so ji povzročale predvsem zelo globoke različice obramb, zaradi katerih niso in niso mogli razviti igre v napadu in so izgubili 26 žog. Na koncu so vendarle slavili s 35:32.

''Navajeni smo na obrambe 6-0, kjer pritisk na igralca ni tako velik. Zato se pojavlja nezbranost, v minuti nam Brazilci ukradejo tri žoge in zabijejo gol. Ne gre za to, da se fantje ne bi vračali, ampak ko je ob tako globoki postavitvi ukradena žoga, ni več obrambe. Ko narediš menjavo, ta potrebuje prilagoditev, ta pa za sabo potegne naslednje tri tehnične napake. Premalo je en trening, da se pripravi. Fantom vseeno čestitam za zmago, ki edina šteje. Naša postavljena obramba ni bila tako slaba, preveč golov smo dobili iz protinapadov,'' meni selektor Boris Denič.

Slovenija je imela obilo težav, ko je poskušala Brazilce izigravati s križanjem, pri katerem so ti vneto izmikali žoge. V zadnjih minutah je Marko Bezjak bolj poskušal z vodenjem in uspelo mu je oddaljiti Slovence. Denič je vedel, da bo Južnoameričane zaradi specifičnega sloga igre prej ali slej ujela utrujenost: ''Čakaš pet, sedem minut, ko boš zbran in napravil serijo. Namerno nisem vzel minute odmora, ker sem želel, da Brazilci preprosto izgorijo do konca, a tega nismo izkoristili.''

Poškodba Zormana

Uroš Zorman ima težave z mečno mišico, zato v drugem polčasu ni igral. Tudi sam je delil mnenje, da bi se njegova ekipa morala preprosto bolje odzvati na postavitev, ki je sicer ni navajena. ''Saj ste videli, kaj se je dogajalo. Ne vem, ali se je tako težko prilagoditi takšni igri, kolikor se mi med seboj težko prilagajamo sami. Imamo štiri gole prednosti in tekmecem damo pet žog v roko. Ne vem, ali je to prilagajanje. Navsezadnje mi od mladih nog igramo tudi proti obrambi 3-2-1, tehnična ekipa smo. Preprosto vsak vodi svoje kolo. Malo moramo razčistiti v glavah. Ko smo bili le nekoliko bolj pravi, smo takoj napravili prednost dveh, treh, štirih golov,'' pravi kapetan Slovenije, ki se bo v petek bojevala za prvo mesto v skupini s Španijo.

Ne spreglejte