Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
9. 3. 2015,
16.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barbara Lazović Krim Mercator Krim Mercator Vardar rokomet liga prvakinj

Ponedeljek, 9. 3. 2015, 16.24

6 let, 7 mesecev

Barbara Lazović: Seveda se v prihodnosti vidim v Krimu, to je moj klub

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gostovala je pravzaprav doma. Rokometašica Vardarja in slovenska reprezentantka Barbara Lazović se je v Ljubljani, kjer je preživela šest sezon, pojavila v "napačnem" dresu.

Kot dvajsetletnica je prišla v Krim, po lanski turbulentni sezoni ga je zapustila in sprejela mamljivo ponudbo ambicioznega Vardarja, kjer je zelo zadovoljna. V Skopju so z Barbaro Lazović ter dvema Andreama, Penezićevo in Lekićevo, spet združili nekdanjo Krimovo zunanjo vrsto. Vselej nasmejana plavolaska tudi v tujini združuje vlogo odlične igralke in prav takšne mame. Zre proti zaključnemu turnirju lige prvakinj, komaj čaka reprezentančno akcijo in verjame, da lahko Slovenija izloči Francozinje.

Kako se je bilo vrniti v "svojo" dvorano? Čustveno je bilo. Drugače. Zaradi tega sem bila še bolj motivirana. Lepo se je bilo vrniti domov.

V letošnji sezoni ne blestite. Kje se skriva razlog za to? Imamo novo ekipo, potrebujemo čas. Upamo, da se bomo v nadaljevanju dvigovali, tako da bomo v pravi formi prišli v četrtfinale in, upajmo, tudi v polfinale. Pritiska glede zaključnega turnirja ni. Naš pokrovitelj ve, da smo tega sposobne.

Kako gledate na bliskovite menjave na mestu svetovalca pri svojem klubu? Pred kratkim je v Vardar prišel že drugi Danec. Naš šef Sergej Samsonenko je menil, da je to dobro. Mislim, da zdaj že delujemo bolje. Jan Pytlick vodi treninge, glavna trenerka Indira Kastratović pa tekme. Seveda je lažje tudi, ker je v strokovni ekipi še Uroš Bregar. V klubu smo sami domači (med drugim tudi nekdanji krimovki Andrea Lekić in Andrea Penezić, op. a.), ni se bilo težko prilagoditi. Na Balkanu se počutim kot doma.

Je težko biti mama v tujini, še posebej ker vaš mož Vuk igra v srbski Vojvodini? Luka je star tri leta. Vse razume. Tako je vzgojen, da ko me ni, me pač ni. Rad gre tako v Slovenijo kot v Srbijo in Makedonijo. Imam srečo, da imam takšnega otroka. Zna makedonsko, angleško, slovensko, srbsko … Vse meša. Moral se je prilagoditi. V Skopju mi pomagata še varuška in Tanja Medved (športna direktorica kluba, op. a.), ki ima enako staro hčerko.

Reprezentanca? Akcija se začne že čez nekaj dni. Komaj čakam. Imeli bomo pripravljalne tekme s Hrvaško in Srbijo.

Kaj menite o slovenskih možnostih v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo s Francijo? Imamo zelo kakovostno reprezentanco in precej izkušenj. Ne smemo in ne moremo več iskati izgovorov, ampak gremo na delo. Vse je mogoče. Na Franciji moramo odigrati čim boljše, doma pa poskušati zmagati. Vsaka reprezentanca je močna na svoj način. Vsekakor bomo poskušali izločiti Francijo. Res je, legionarke imamo v svojih klubih vse večjo vlogo. Vesela sem za vse, ki jim gre dobro, in tudi za krimovke. S tem je reprezentanca le močnejša. Že nekaj časa je ta močnejša na desni strani, Ani Gros gre v Metzu odlično, kar pa ne pomeni, da nismo kakovostni na levi strani. Maja Šon je zelo napredovala. Nina Jeriček se vrača po poškodbi. Vidite pa, kako igra Tamara Mavsar. Tako na krilu kot na srednji zunanji ji gre odlično.

Let v Ljubljano je bil neprijetna izkušnja. Veter je bil premočan, letalo ni moglo pristati. Spet smo se dvignili, čakali 20 minut in nato pristali z druge strani. Sama se ne bojim letenja, ampak nekatera dekleta so to doživela precej travmatično. A preživeli smo. In zmagali, to je najpomembnejše. Res sem vesela, da sem doma.

Kako ste se znašli v Skopju? Dobro sem se prilagodila, imamo odlične pogoje. Samo da nam še igra steče … Pogodbo imam še za eno sezono in nato možnost še za eno. Nato bo moral sin v šolo … Trenutno imamo najboljše pogoje v Evropi, kar zadeva treninge. Imamo novo dvorano, kot že veste, in fitnes. Zraven so hotel, restavracija, center dobrega počutja, otroška igralnica, kjer pustim sina, ko sem na treningu. Nimam nobene pripombe.

Kakšen je vaš pogled na stanje v Krimu? Žal mi je glede finančnih razmer in da je v dvorani vse manj ljudi. Razumem, gledanost rokometa je padla, ni več tako kakovostne ekipe, upam, da se bo zadeva stabilizirala. Ali se dolgoročno vidim v Krimu? Zagotovo. To je moj klub.

So izplačila obrokov z zaostalimi obveznostmi redna? Dogovarjamo se in Krim izplačuje svoje obveznosti.

Kako gre Robertini Mečevski, vaši soigralki, ki je padla s petega nadstropja? Imela je psihične težave, za katere sploh nismo vedele. Zdaj je imela še zadnjo operacijo, zdravniki so dejali, da bo najverjetneje povsem okrevala. Fizično. Kakšne posledice bo to pustilo na njeni psihi, ne vem. Po padcu iz petega nadstropja je to čudež.

Ne spreglejte