Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 7. 2016,
20.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Matevž Skok Veselin Vujović Rokometna reprezentanca Rio 2016

Nedelja, 17. 7. 2016, 20.46

6 let, 6 mesecev

Druga tekma, druga "prijateljska" zmaga olimpijskih rokometašev

"Tunizijci so se le tepli, mi pa smo se tepli in igrali rokomet"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
slovenija tunizija reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na drugi pripravljalni tekmi pred olimpijskimi igrami je rokometna reprezentanca v Trbovljah visoko premagala Tunizijo. Bilo je kar 39:24. Po seriji treningov v petek sledi tekma s Hrvaško.

Tekma v Trbovljah je ponudila izvrstno vzdušje. Zasavsko mesto, ki ima slovito rokometno zgodovino, bo imelo v novi sezoni 1. B-ligaša. Reprezentanca je tam vselej toplo sprejeta. Po letih 2013 in 2015 je bilo tako tudi tokrat. Slovenski rokometaši so se oddolžili s čvrsto in všečno igro. Tunizijci so padli drugi večer zapored, tokrat s kar 39:24. Slovenija je delovala čvrsto in enotno in proti pogosto grobim Tunizijcem pokazala, kdo je tu doma. Blaž Janc je dal šest golov, Marko Bezjak pet, Matevž Skok je imel sedem obramb.

Tunizijci menijo, da bodo igrali za medaljo

"Nisem pričakoval, da bomo po tako težkih pripravah odigrali tako dobro, a fantje so izjemno motivirani, borijo se vsako sekundo. Razočaran sem nad obnašanjem Tunizijcev. Njihov selektor mi je dejal, da bodo igrali za medaljo. Potem bi mi morali že dobiti zlato. Oni priznavajo le Špance, Francoze, Nemce in Dance. Verjamem, da so se tokrat kaj naučili. Gotovo sem zadovoljen, čeprav smo v drugem polčasu dobili več golov kot v prvem, a težko je zadržati zbranost," je bil zadovoljen Vujović, ki mora jutri Olimpijskemu komiteju Slovenije sporočiti seznam 15 igralcev za Rio.

Dve rezervi bosta sporočeni naknadno. Selektor pravi, da mu je tekma vsekakor otežila delo, imena pa ostajajo skrivnost.

Slovenci so igrali čvrsto, Blaž Janc pa je bil prvi strelec tekme. | Foto: Vid Ponikvar Slovenci so igrali čvrsto, Blaž Janc pa je bil prvi strelec tekme. Foto: Vid Ponikvar
Živčna je bila že mariborska tekma, trboveljska še bolj. "Tunizijci so se želeli tepsti. Mi smo se tepli in igrali rokomet. Oni so se le tepli. To je bila razlika. Če se v takšnih primerih potegneš nazaj, nimaš možnosti," je pogumni in odločni odziv reprezentantov pohvalil njihov šef.

Dva rdeča kartona v 17 minutah

Afriški podprvak je očitno težko prenesel, da je Slovenija srečanje začela bistveno odločneje kot dan prej v Mariboru. Slovenci so kombinirali različne obrambe, žoge je ustavljal Matevž Skok ter jih pošiljal v nove in nove protinapade. Kolikor višja je bila prednost, toliko bolj živčni so postajali gostje.

Do 17. minute so dobili že dva rdeča kartona. Enega je videl srboriti Issam Tej, drugega pa Oussama Hosni zaradi tretje izključitve. Slovenci niso popuščali v obrambi: gostje so do 15. minute dosegli zgolj štiri gole, do polčasa devet. S tranzicijo ni bilo težav, zato so jih dali kar 22.

Po odmoru so se čustva umirila. Brez Teja in najboljšega igralca Waela Jallouza, člana Barcelone, je tunizijska igra nekoliko padla. Slovenska večinoma ne. Kdor je vstopil – igrali pa so vsi z izjemo Uroša Zormana in Gorazda Škofa –, je pristavil svoj delež. Strelcev je bilo kar 13.

Gledalci so napolnili trboveljsko dvorano Polaj. | Foto: Vid Ponikvar Gledalci so napolnili trboveljsko dvorano Polaj. Foto: Vid Ponikvar

Počasi, to so prijateljske tekme

Slovenski minus je bil izražen v podobi nekaj zgrešenih "zicerjev", čistih strelov in nekaj več prejetih golov v drugem polčasu. Večina preostalega je bila na visoki ravni – od navijanja, v dvorano Polaj se je zgnetlo kakšnih tisoč gledalcev, prek protinapadov do obrambe, iz katere izhaja slovenska igra.

Na trenutke se je v misli prikradla asociacija na lansko tekmo s Hrvaško v Kopru, ko je Slovencem prav tako šlo vse od rok in nog. A brez evforije: prave tekme prihajajo v Riu. Dotlej Slovence čakajo še dve tekmi s Hrvati in ena z Danci.

Slovenija : Tunizija 39:24 (22:9)

Dvorana Polaj, gledalcev: 1000, sodnika: Žibret, Teršek (oba Slovenija).

Slovenija: Skok (7 obramb), Lesjak (4 obrambe); Blagotinšek 1, Henigman 2, Marguč 3, Kavtičnik 4, Janc 6, Dolenc 2, Cingesar 5, Skube, Poteko, Miklavčič 1, Gaber 4, Bezjak 5 (1), Razgor 1, Zarabec 4 (2), Bombač 1 (1).

Tunizija: Missaoui (1 obramba),  Maggaiz (4 obrambe), Bedoui Toumi 3, Tej, Maaref, Bannour, ;Bhar, Hajyoussef, Sanai 2, Boughanmi 5 (4), Saied, Hosni, Ben Salah 3, Hammed 3, Chouiref 3, Soussi 2, Jallouz 3.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Tunizija 4 (4).
Izključitve: Slovenija 6 minut, Tunizija 16.
Ne spreglejte