SiolNET. Sportal RIO 2016
1,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kolesarski potniki na olimpijske igre

Slovenski kolesarji, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Riu

1,23

termometer

Primož Roglič

Selektor slovenske kolesarske reprezentance Gorazd Štangelj bo na olimpijskih igrah v Riu računal na Primoža Rogliča, Simona Špilaka, Jana Polanca in Mateja Mohoriča. Ženski selektor Gorazd Penko bo v Brazilijo odpeljal Polono Batagelj, Urban Ferenčak, ki skrbi za gorske kolesarje, pa Tanjo Žakelj.

Polona Batagelj in Tanja Žakelj sta mesti za Brazilijo potrdili konec maja oziroma v začetku junija, bili sta tudi edini resni kandidatki, tudi Primož Roglič, Simon Špilak in Jan Polanc so bili znani potniki za Rio, medtem ko je bilo odprto vprašanje, kdo bo četrti kolesar. Štangelj se je odločil za nekdanjega svetovnega prvaka med mladinci in mlajšimi člani Mateja Mohoriča.

Atmosfero olimpijskih iger bo prvič okusil tudi Matej Mohorič. Atmosfero olimpijskih iger bo prvič okusil tudi Matej Mohorič.

Roglič, Špilak, Polanc in Mohorič bodo nosili dres na cestni dirki, Roglič pa bo nastopil še v vožnji na čas. Batageljevo čaka cestna dirka, Žakljevo pa gorskokolesarski olimpijski kros.

Tanjo Žakelj v Riu čaka nastop v olimpijskem krosu. Tanjo Žakelj v Riu čaka nastop v olimpijskem krosu.

Špilak bo na OI nastopil drugič, prvič je dirkal leta 2008 v Pekingu, ko cestne dirke ni končal, v kronometru pa je bil 28. Tudi Žakljeva bo nastopila drugič, pred štirimi leti v Londonu je osvojila deseto mesto. Preostali bodo na največjem športnem dogodku kolesarili prvič.

"Odločitev ni nikoli lahka. Proga je zelo težka. Nimamo izrecnega gorskega kolesarja. Roglič ni hribolazec, v ekipi je zaradi kronometra. Polanc je v Švici pokazal, da je vse podredil drugemu delu sezone. Razmišljal sem, da rabim pomočnika. Mohorič se je izkazal na Giru. Ko je bilo treba pomagati v šprintu, je pomagal, ko je bilo treba pomagati na klanec, je pomagal. Potihoma sem o tem razmišljal že prej, treba pa se je bilo dokazati," je izbor pokomentiral Gorazd Štangelj, ki se je o četrtem potniku odločal med Mohoričem in Luko Pibernikom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin