Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
11.52

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

Zdravilišče Radenci maraton 2016

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 11.52

5 let, 4 mesece

Tudi v Radencih: Ajde, miška mala, gremo …

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Radenci

Sproščenost, prijaznost na vsakem koraku in lepo vreme bi lahko na kratko opisal Maraton treh src. Kljub vsemu ob progi brez komentarjev na račun predsednika države ni šlo.

Letos sem se prvič udeležil Maratona treh src. V Radence sem odšel že dan prej in pred hotelom Radin je bilo že vse v znamenju športnega dogodka. Videti je bilo, da vsi dihajo za to prireditev. Že večkrat sem slišal, da so ljudje tam zelo odprti in prijazni. To sem tokrat izkusil tudi na lastni koži. Res, prijaznost ljudi na vsakem koraku.

V Radencih je bilo živahno že zgodaj zjutraj. | Foto: V Radencih je bilo živahno že zgodaj zjutraj.

Hvala, gospod gasilec!

Če izpostavim samo en primer: ko sem prišel v cilj, sem ob izhodu iz ciljnega prostora pozabil vzeti plastenko vode, nazaj pa nisem smel več. Gasilec, ki je bil na prehodu zadolžen za red, se je držal svojih navodil. Ni me spustil nazaj v ciljni prostor. Naredil pa je nekaj, česar še nisem doživel. Sam je šel po vodo in mi jo z nasmehom prinesel. "Izvolite," je rekel. Gesta, ki mi veliko pomeni, sploh po 21 kilometrih, ko sem bil še kako potreben vode.

Zame eden težjih tekov

Šest dni pred Radenci sem staknil manjšo poškodbo. V ponedeljek sem šel na tek in začutil manjšo bolečino, ki sem jo očitno podcenjeval. Ko se je noga ohladila oziroma naslednji dan skoraj nisem mogel normalno hoditi. Prižgal se je alarm. V sredo sem obiskal športnega maserja Urbana Komaca in očitno so njegove čudežne roke spet pomagale. Čeprav na dan teka bolečine v nogi praktično nisem čutil, me je vseeno skrbelo, ali bo noga zdržala. Manjša bolečina se je pojavila na tretjem kilometru, a kmalu zatem izginila. Po desetih kilometrih sem bil že povsem miren, saj sem bil prepričan, da bo vse v redu. Če sem iskren, mi čas ni bil pomemben, pomembno je bilo, da sem prišel na cilj.

Predsednik države Borut Pahor je imel v Radencih bučno podporo. | Foto: Predsednik države Borut Pahor je imel v Radencih bučno podporo.

Ob progi je bilo športno navijanje, a brez komentarjev ni šlo

Tudi sanjalo se mi ni, da bo na teku prisoten tudi predsednik države Borut Pahor. Lahko rečem, da je bilo ob progi zares športno navijanje, a zmeraj se najde nekdo, ki ima kakšen komentar. Nekje na 14. ali 15. kilometru sem bil zatopljen v svoje korake. Na levi strani sem opazil skupino fantov in skoraj prepričan sem, da v kozarcih niso imeli soka ali vode … Nekdo izmed njih se je zadrl: "Ajde, miška mala, gremo." Če sem iskren, najprej sploh nisem vedel, komu je bil namenjen ta komentar. Čez nekaj trenutkov, ko sem šel mimo, sem ugotovil, da teče tudi Borut Pahor. Verjetno je predsednik že vajen takšnih in drugačnih komentarjev, sicer pa lahko potrdim, da je v tistem času, ko sem tekel ob njem, dobival same spodbudne besede in tudi sam prijazno pozdravljal ljudi.

Upam, da prihodnje leto spet pridem. | Foto: Upam, da prihodnje leto spet pridem.

Big Foot Mama: Popeljali so me v mladost

Še vedno vrhunska Big Foot Mama. Očital bi si, če ne bi v Radencih počakal do večernih ur. Osrednji oder je zvečer zavzela legendarna skupina Big Foot Mama. Že dolgo jih nisem videl v živo. Fantje so še vedno v odlični formi in na trenutke so me s svojimi pesmimi popeljali v mladost.

Radenci, upam in želim si, da se vidimo tudi prihodnje leto!

Ne spreglejte