Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2020,
14.39

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

12

Natisni članek

Koronavirus smučanje smučišče

Petek, 11. 12. 2020, 14.39

3 leta, 4 mesece

Domine so se sprožile, tudi na Krvavcu bodo jutri pognali naprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

12

Krvavec 2020 | Tudi na Krvavcu bodo jutri, 12. decembra, pognali nekaj žičniških naprav. Do postaje zgornje kabinske žičnice se bodo smučarji morali pripeljati z osebnimi vozili. Zaprte žičniške naprave (krožno-kabinske žičnice, nihalke, vzpenjače)namreč zaradi ukrepov še vedno ne smejo obratovati. | Foto Barbara Trebušak

Tudi na Krvavcu bodo jutri, 12. decembra, pognali nekaj žičniških naprav. Do postaje zgornje kabinske žičnice se bodo smučarji morali pripeljati z osebnimi vozili. Zaprte žičniške naprave (krožno-kabinske žičnice, nihalke, vzpenjače)namreč zaradi ukrepov še vedno ne smejo obratovati.

Foto: Barbara Trebušak

Potem ko smo včeraj poročali, da so v Kranjski Gori že v četrtek pognali prvo žičniško napravo in bodo temu v soboto sledili na Mariborskem Pohorju, so se za podoben korak odločili tudi na Krvavcu, kjer imajo do 80 centimetrov snega. 

Glede na to, da je prevoz v zaprtih žičniških napravah, kot so krožno-kabinske naprave, nihalke in vzpenjače še vedno prepovedan, se bodo smučarji do zgornje postaje gondolske žičnice morali pripeljati z avtom. 

Kot so nam povedali na Krvavcu, bodo z jutrišnjim dnem pognali štirisedežnico Tiha dolina, šestsedežnico Vrh Krvavca, vlečnico Luža in otroški trak Gospinca. 

Ker prehajanje občinskih meja še vedno ni mogoče, na Krvavcu računajo predvsem na domačine. Krvavec sodi v občino Cerklje na Gorenjskem, kjer živi okrog 7700 prebivalcev.

Otvoritvene cene smučarskih vozovnic

Smučarske vozovnice bodo ta konec tedna za smuko na Krvavcu na voljo po posebnih otvoritvenih cenah. Odrasli bodo za karto odšteli 20 evrov, mladi in seniorji 18 evrov, otroci pa 12 evrov. Vozovnice bodo na voljo na blagajni pri Zgornji postaji kabinske žičnice, prevzem naročenih vozovnic preko spletne prodaje ali predprodaje pa bo možen na spodnji postaji kabinske žičnice. 

Vožnja z gondolo in nihalko še vedno prepovedana

Iz veljavnih odlokov sicer izhaja, da smučanje in delovanje žičnic nista prepovedana, izjema so krožno kabinske žičnice oziroma nihalke in gondole. Ključna težava je tudi prepoved prehajanja med občinami, zato za konec tedna naprav še ne bodo zagnali na Rogli in Kopah.

Ob vnovičnem odprtju slovenskih smučišč se sicer poraja kar nekaj vprašanj - od tega, kako kupiti smučarsko vozovnico brez kršitve ukrepov, kako je z gostinskimi storitvami in izposojo smučarske opreme. 

Precejšen naval na smučišča bi se lahko zgodil ob sprostitvi prepovedi prehajanja meja občin, in sicer že, če bi to storili zgolj v regijah z nižjo stopnjo pojavnosti covida-19, med katerimi sta tudi Gorenjska in Osrednjeslovenska regija.

Ali podpirate odprtje slovenskih smučišč?

  • Da.
    83,20 %
    5308 glasov
  • Ne.
    16,80 %
    1072 glasov
Oddanih 6380 glasov

Preberite še:

Kranjska Gora zasneževanje
Sportal Sveže s slovenskih smučišč: zelena luč, a le za nekatere
Ne spreglejte