SiolNET. Sportal Rekreacija
6,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sveže s slovenskih smučišč: zelena luč, a le za nekatere

6,78

termometer

Kranjska Gora zasneževanje
V Kranjski Gori so danes že pognali prvo žičniško napravo, na Mariborskem Pohorju pa bodo prve smučarje sprejeli v soboto. Foto: Klemen Korenjak

Iz Združenja slovenskih žičničarjev prihajajo dobre novice za ljubitelje smučanja. Po besedah predsednice združenja Manuele Božič Badalič, bodo v prihodnjih dneh odprli smučišče v Kranjski Gori in na Mariborskem Pohorju.

V Kranjski Gori so nam povedali, da so vlečnico Mojca 1 pognali že danes - uporaba je bila brezplačna - jutri pa bodo aktivirali še vlečnico Kekec.

Smučarji bodo za odraslo smučarsko vozovnico odšteli 20 evrov, za otroško pa polovico manj.

V Kranjski Gori so smučarji že danes dobili priložnost za smuko. V Kranjski Gori so smučarji že danes dobili priložnost za smuko. Foto: Vid Ponikvar

Mariborsko Pohorje bo zaživelo v soboto

Tudi na Mariborskem Pohorju je vse nared za novo sezono. Žičniške naprave bodo pognali v soboto, 12. decembra. Takrat bodo v pogonu sedežnica Pisker na Arehu, na Mariborskem Pohorju pa sedežnica Sleme in oba trakova Bejbike.

Odprtje sezone bodo pospremili z akcijskimi cenami dnevnih smučarskih vozovnic. Za dnevno vozovnico boste odšteli 20 evrov za odrasle, 15 za mladino, študente in seniorje ter 10 evrov za otroke in invalide. Te cene bodo veljale od sobote do nadaljnjega.

Ukrepi tudi na smučiščih

Smučarji bodo v skladu s trenutno epidemiološko sliko morali upoštevati ukrepe za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom.

V vrsti ob vstopu na sedežnice in med prevozom bo ves čas obvezna uporaba ustrezne obrazne maske.

Pri tem se bosta lahko na šestsedežnici Pisker hkrati peljala največ dva potnika, na dvosedežnici Sleme pa eden. Prav tako bo treba v vrsti in med vožnjo na traku ohranjati ustrezno medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra, so sporočili iz Maribora.

Na obeh smučiščih do sprostitve ukrepa, ki prepoveduje prehajanje občinskih meja, računajo predvsem na obisk domačinov.

Ali podpirate odprtje slovenskih smučišč?

  • Da. 5308 glasov
    83,20%
  • Ne. 1072 glasov
    16,80%
Oddanih 6380 glasov

Smučiščem z gondolami in nihalkami za zdaj še sveti rdeča luč

Preostala slovenska smučišča, do katerih je mogoč dostop le v krožno-kabinskih napravah ali nihalkah, pa medtem še čakajo na zeleno luč odločevalcev.

Glede na to, da je na večini smučišč za zagon sezone že dovolj snega, na Kaninu ga je zapadlo že več kot štiri metre, so še toliko bolj nestrpni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 70
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin