Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
21.04

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija spored

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 21.04

2 leti, 3 mesece

Ste v formi? Prihajajo Formaraton, trojke, Oviratlon, Radenci …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Počasi bomo zakorakali v drugo polovico aprila, ko bo treba že pošteno pljuniti v roke, če bomo želeli majske rekreativne prireditve pričakati v najboljši formi.

Koledarček rekreativnih prireditev, ki smo ga objavili v začetku leta 2015, se pridno polni in, kot kaže pogled na majski spored, se bo odslej polnil še bistveno hitreje.

Že v soboto, 18. aprila, bo v parku Tivoli na sporedu 7. Formaraton, tradicionalna tekaška prireditev, ki jo organizira nekdanji alpski smučar Jure Košir in ki deluje po načelu: preteči, kolikor v osmih urah moreš. Vsa zbrana sredstva bodo romala v sklad Ustanove za pomoč otroku z rakom.

V času prvomajskih praznikov, 2. maja 2015, vas v Murski Soboti čaka Oviratlon, ki se bo tokrat premierno predstavil v Prekmurju. Po zagotovilih organizatorja bo ob Soboški kamenšnici dovolj prostora za postavitev nadpovprečnega števila ovir, pa tudi prostorčkov za taborjenje bo več kot dovolj.

V maju nas čakajo tudi štirje veliki tekaški dogodki. Tako bo 3. maja 2015 na sporedu globalni tek brez ciljne črte (tekmovanje je za tekača končano v trenutku, ko ga prehiti eno od zasledovalnih vozil) Wings For Life World Run. Tek bo na sporedu drugič, štart pa bo po vsem svetu ob istem času, in sicer ob 13. uri. Na slovenski različici teka bodo tekači na pot krenili s Kongresnega trga v Ljubljani, med njimi pa bo kar nekaj znanih osebnosti.

Zmagovalca nacionalnih tekov v moški in ženski konkurenci bosta za nagrado prihodnje leto na tek na krilih življenja odpotovala v državo po svojem izboru, globalna zmagovalca, ki bosta najdlje bežala zasledovalnemu vozilu, pa bosta za nagrado odpotovala na pot okrog sveta. Stoodstotni izkupiček od zbranih prijavnin bo namenjen Fundaciji Wings For Life, ki se ukvarja z raziskovanjem poškodb hrbtenjače.

Istega dne bo na sporedu tudi slovenski bosi tek, ki ga bodo tokrat izpeljali že petič. Zbirno mesto je v Kranju, zabava pa zagotovljena.

Že slab teden dni pozneje, 9. maja, bo na sporedu 59. tek trojk. Ta je lani s prijavljenimi trojkami porušil rekord obiskanosti, morda mu to uspe tudi letos.

Tako kot vsa leta bosta na sporedu dve razdalji, na 12,9 kilometra in 29 kilometrov, trasa pa obsega tudi vzpon na Golovec, ki zahteva manjšo prilagoditev tekaške tehnike, o čemer smo na Sportalu že pisali.

Šestnajstega maja bo na sporedu 35. Maraton Radenci, kjer bodo po Istrskem maratonu na svoj račun spet prišli tekači, ki zmorejo tudi 42-kilometrske razdalje.

Dan pozneje, torej 17. maja, se v Celju lahko preizkusite v Urbanem gladiatorju, ki bo postregel s številnimi bolj ali manj posrečenimi ovirami. Namig: ogenj naj vam ne bo preveč tuj.

Mesec se bo 30. maja (skoraj) končal z najbolj ženskim tekom, dm tekom za ženske, ki bo letos praznoval 10. obletnico, zato bo toliko bolj poseben. Na tek se lahko pripravljate v okviru skupnih priprav, ki so vsak četrtek ob 18.30 v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Novem mestu in Ajdovščini, seveda pa lahko trenirate tudi sami. Prvih priprav se je udeležilo skoraj 500 tekačic, od tega največ, kar 200, v Ljubljani.

Zadnji majski dan bo v Ljubljani gostoval legionar, športni dogodek, ki ga oglašujejo kot dogodek za dušo in telo.

Ne spreglejte