Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
9.04

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

advertorial Samsung kalorije šport trening pametna ura

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 9.04

2 meseca, 2 tedna

S katerim športom porabimo največ kalorij?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ste se odločili, da izgubite kakšen kilogram? Potem verjetno poznate tudi osnovno pravilo: porabite več kalorij, kot jih zaužijete. S pravim športom bo to lahka naloga.

Čisto preprosto: treba bo porabiti odvečne kalorije

Ne glede na to, ali je vaš cilj izgubiti odvečno težo ali le obdržati trenutno in ostati fit, je pravilo enako. Imejte nadzor nad vnosom in porabo kalorij. Ne želimo vas prepričati, da boste štetju kalorij namenili dve uri dnevno ali vsak obrok natančno tehtali ter pisali enačbe o kalorijah. Dovolj je že, če poznate nekaj dejstev o kalorijah ter izberete pravi šport, ki vam bo pomagal, da jih pokurite.

Športi, ki preženejo največ kalorij

#1 Plavanje

Pri plavanju zares deluje celotno telo in je odlična aerobna vadba, ki pospeši srčni utrip in pripomore h kurjenju maščob. Pri eni uri plavanja porabimo od 700 do 800 kalorij, kar ga uvršča med športe, ki so pri tem najbolj učinkoviti.

#2 Tek

Tek je ena izmed osnovnih in najbolj priljubljenih vadb, saj zanj potrebujete le dober par športnih copat in malo začetnega zagona, potem pa vam slej ko prej pride v kri. Če želite, da bo trening kar najbolj učinkovit, kombinirajte hiter in počasen tek: na primer dve minuti počasnega in minuto hitrega teka.

#3 Kickbox

Če želite hitro pokuriti kalorije, je kickbox eden najbolj učinkovitih športov, ki jih lahko izberete. Ta šport postaja vse bolj priljubljen ravno zaradi hitrih rezultatov, poleg tega pa tudi pomirja. Samo predstavljajte si, kako boste brcali, potem ko se vam je ves dopoldan v službi kopičil stres.

#4 Plezanje

Ste že videli plezalca, ki ima preveč kilogramov? Tudi mi ne. To je namreč aktivnost, ki vključi vse mišice telesa in porabi veliko naše moči ter energije, da dosežemo zastavljeni cilj. Na srečo ni le za pustolovske ljudi, kot si morda nekateri mislijo, saj se lahko odločite tudi za plezanje v dvorani.

#5 Kolesarjenje

Pri kolesarjenju pokurimo tudi do tisoč kalorij na uro. Morda tudi zato ne vidimo veliko kolesarjev, ki bi imeli težavo z odvečno težo. Nekajkrat na teden se odpravite na polurno vožnjo s kolesom in kar seštejte, kako hitro bodo kopneli kilogrami.

#6 Trening z utežmi

Prednost treninga z utežmi je, da z njim pridobivamo mišično maso, s tem pa kurimo kalorije tudi takrat, ko mirujemo. Mišice namreč za rast in obstanek porabijo veliko kalorij. Trening z utežmi tako dodajte svoji aerobni aktivnosti in rezultati bodo še hitreje vidni.

#7 Skupinski športi

Skupinski športi so odlična aktivnost za tiste, ki neradi vadijo sami. Pospešijo srčni utrip, hkrati pa pri njih vztrajamo dlje, saj se ob tem zabavamo s prijatelji in preprosto pozabimo na čas. Vse od košarke, nogometa, rokometa, pa tudi do raznih skupinskih vadb, kot je aerobika, je torej odlična izbira za izgubljanje kalorij.

#8 HIIT-trening

Ste že slišali za HIIT-trening oziroma intervalni trening? Gre za visoko intenzivno vadbo, ki je odlična za vse tiste, ki nimajo veliko časa, hkrati pa si želijo učinkovite vadbe. Gre za kombinacijo vaj, ki jih izvajamo hitro in intenzivno. Ker močno pospešimo srčni utrip, je dovolj že 20 minut na dan, kalorije pa porabljamo še dolgo po vadbi. Primer treninga si oglejte tu.

#9 Smučanje

Bliža se sezona smučanja in dobra novica je, da boste, če ste navdušen smučar, ob tem porabili tudi ogromno kalorij. Le paziti bo treba, da zvečer, po celodnevni aktivnosti, ne boste posegli po preveč težki "zimski" hrani.

#10 Hoja v gore

Pohodništvo je super, saj se poleg odličnega načina za porabo kalorij nadihate tudi svežega zraka. Pri pohodih je prednost ta, da ne obupamo, dokler ne pridemo do vrha, zato smo lahko vedno prepričani, da bomo dosegli svoj cilj.

Pri dosegi ciljev je dobrodošlo nekoliko pomoči

Eno je odločitev, da bomo v svoj življenjski slog vnesli zdrave spremembe, drugo pa je, da pri tem vztrajamo. Predstavljajte si, da imate pri tem pomočnika, ki vas opominja, kaj je za vas dobro in ne, ter tudi namesto vas šteje, koliko kalorij ste porabili.

Ta vaš pomočnik je aplikacija S Health, ki jo lahko popolnoma prilagodite sebi in svojim navadam. Spremljala bo vaš vnos kalorij, vašo telesno aktivnost, hkrati pa vam bo z vašimi novimi življenjskimi cilji pomagala do boljšega počutja.

Ne spreglejte