Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 5. 2017,
13.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

nasvet izlet pohodništvo

Petek, 12. 5. 2017, 13.19

6 let, 6 mesecev

Razmišljate, kam bi jo ta konec tedna mahnili na izlet?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Izgubljen, zemljevid, pohodnik | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vikend je pred vrati in z njim standarno vprašanje: kam na izlet. Ponujamo tri ideje, vse vodijo v hribe, nobena ni preveč zahtevna, na vse tri lokacije jo lahko mahnete z družino. Ena vodi na Mrzlico, druga vabi nad Vipavo, tretja pa med narcise pod Golico.


Priporočamo:
Kam na izlet? Obiščite 60 skritih biserov Slovenije
Slovenija niso samo Bled, Piran in Ljubljana

Željko Kozinc: Slovenija je kot ustvarjena za drobne pustolovščine

Preverite vremensko napoved v slovenskih gorah


Z akcijo Gremo v hribe jo mahnite na Mrzlico

13. maja se v slovenskih gorah začenja vseslovenska akcija Gremo v hribe. Prva postojanka, ki jo boste lahko obiskali v okviru športno-zabavne akcije z dobrodelno noto, je planinski dom pod Mrzlico.

Jutri se z vzponom na Mrzlico začenja vseslovenska akcija Gremo v hribe. | Foto: Jutri se z vzponom na Mrzlico začenja vseslovenska akcija Gremo v hribe.

Ne skrbite, pot ni zahtevna, dom pa stoji na dosegljivi višini 1122 metrov. Mrzlica je idiličen zasavski hribček, ki mu pravijo tudi Knapovski in Savinjski Triglav.

Mrzlica | Foto: Boris Strmšek in Tamara Leskovar Foto: Boris Strmšek in Tamara Leskovar Druženje, ki se bo začelo že ob 8. uri zjutraj in bo trajalo ves dan, bo poleg zabavne imelo tudi izobraževalno noto – Alpinistični odsek PD Trbovlje bo pripravil delavnice na temo gibanja po feratah ter vas učil, kako pravilno uporabiti opremo in splesti pravi vozel. Izostala ne bo niti dobrodelnost. Pokrovitelj akcije bo namreč za vsak vpis v častno vpisno knjigo namenil en evro za obnovo dimnika na planinskem domu na Mrzlici.

Več o tem si lahko preberete v članku Ideja za izlet: povzpnite se na Mrzlico, akcijo pa lahko spremljate tudi na njihovi Facebookovi strani.

Z Europa Donno med narcise

Poznate Europa Donno Slovenije? Gre za neprofitno združenje za boj proti raku dojk, ki v okviru t. i. Rožnatega izziva – gibanje je zdravje organizira različne športne dogodke.

Golica | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Jutri, v soboto, 13. maja, vas vabijo na Golico, priljubljen gorenjski hrib, ki slovi predvsem po gorskih narcisah ali, kot jim pravijo domačini, ključavnicah, ki maja in junija pobelijo pobočja ob vznožju planote, svetovno slavo pa ji je prinesel tudi Slavko Avsenik, ki je spisal melodijo za najbolj predvajano instrumentalno skladbo vseh časov.

Čaka vas približno dve uri in pol hoje, pot je srednje zahtevna in dobro označena. Izhodiščno mesto je ob 8.30 za Občino Jesenice, kjer vas bo pričakala koordinatorka z rožnatim dežnikom. 

Več informacij najdete na Facebookovi strani združenja Europa Donna Slovenija.

Udeleženci prvega srečanja akcije Očistimo gore bodo v osmi sezoni čistili planinske poti nad Vipavo. | Foto: Udeleženci prvega srečanja akcije Očistimo gore bodo v osmi sezoni čistili planinske poti nad Vipavo.

Na čiščenje gora nad Vipavo

Ta konec tedna se začenja tudi planinsko-ekološka akcija Očistimo gore, ki z nedeljskim dogodkom ob odprtju v Vipavi vstopa v osmo sezono.

Dogodek, namenjen širjenju spoštovanja do narave, bo v kampu Tura nad Vipavo v nedeljo, 14. 5. 2017, od 9.30. Uvodni del dogodka bo namenjen čiščenju okoliških planinskih poti, nadaljevanje pa bo v znamenju zabave in izobraževanja. Na voljo bodo različne zanimive in poučne delavnice, člani Gorsko-reševalne zveze Slovenije bodo prikazali, kako poteka reševanje s tirolsko žičnico, na voljo pa bodo tudi plezalna stena, igre ter geolov za skritim zakladom za otroke.

Več o tem si lahko preberete na Facebookovi strani Očistimo gore.

Ne spreglejte