Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

dm tek dm tek za ženske

Torek, 17. 5. 2016, 10.00

6 let, 6 mesecev

Razkrivamo barvo tekaške majice na 11. dm teku (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Še enajst dni nas loči od 11. dm teka za ženske. Celotno dogajanje se znova seli na tradicionalni poligon, v park Tivoli, udeleženke pa boste tekle v tekaških majicah, kakršnih na tem najbolj ženskem teku v državi še ni bilo.

Dm tek za ženske, največji tekaški dogodek z ženskami v osrednji vlogi – moški so tam prisotni zgolj kot navijači, fotografi in varuške –, se hitro približuje. Le še 11 dni nas loči od 11. izvedbe dm teka za ženske, ki bo 28. maja 2016 v parku Tivoli.

Prijave se polnijo – nižja štartnina, 27 evrov, je na voljo zgolj do sobote, 21. maja –, darilne vrečke se pripravljajo, danes razkrivamo tudi barvo majice, v kateri boste tekle na pet- ali desetkilometrski razdalji.

Rumene tekaške reke na dm teku za ženske v 11-letni zgodovini še ni bilo. | Foto: Rumene tekaške reke na dm teku za ženske v 11-letni zgodovini še ni bilo.

In barva bo …

Enajsta barva tekaške majice, na kateri je odtisnjena tudi štartna številka, je rumena.

Zakaj ravno rumena? "Zato ker te barve majice do zdaj še nismo imeli. Želeli smo izbrati toplo, rumeno barvo, ki spominja na sonce in privabi sončne nasmehe na obraze," so nam organizatorji pojasnili svoj barvni izbor. Rumena je bila vsako leto med predlogi tekačic za barvo, tako da je to barva, ki so si jo očitno želele, dodajajo.

Tudi v naši interni anketi, ki smo jo včeraj objavili na Facebooku, je bilo največ odgovorov naklonjenih rumeni barvi. Predvsem zato, ker je na dm teku še ni bilo.

Tudi v naši interni anketi na Facebooku ste izbrali rumeno barvo. | Foto: Tudi v naši interni anketi na Facebooku ste izbrali rumeno barvo.

Zakaj je tekaška majica posebnost dm teka?

Tekaška majica z odtisnjeno štartno številko je posebnost dm teka že od njegove druge izvedbe leta 2007. Barvne majice so sicer nosili že na prvem dm teku, a štartno številko na majici so uvedli "šele" na njeni drugi izvedbi.

Razlog za takšno odločitev je po eni strani povsem praktične narave – ker je številka na majici odtisnjena, tekačicam papirnate številke ni treba posebej pripenjati, s čimer se tekačice uspešno izognejo luknjičastemu odtisu varnostnih zaponk –, po drugi strani pa zato, ker je to njihova posebnost .

Organizatorji pravijo, da je vsako leto težje izbrati barvo tekaške majice. V 11-letni zgodovini se je ponovila le rožnata barva, pa še ta v različnih odtenkih. | Foto: Organizatorji pravijo, da je vsako leto težje izbrati barvo tekaške majice. V 11-letni zgodovini se je ponovila le rožnata barva, pa še ta v različnih odtenkih.

Izbira je vedno težja

Ker je letošnja prireditev na sporedu že enajstič, se je torej do zdaj zvrstilo že 11 različnih barvnih odtenkov. Ponovila se je zgolj rožnata, in to trikrat, a je bila majica vsakič v različnem odtenku.

"Rožnata je namreč tipična barva dm teka za ženske in to je tudi razlog, da je bila uporabljena večkrat," so nam pojasnili pri dm-u.

Čeprav je barva tekaške majice morda banalna stvar, pa je glede na vsakoletni odziv tekačic to izredno pomembna tema. Zato je tudi naloga organizatorjev glede izbire barve vsako leto težja, poudarjajo pri dm-u. Barva majice sicer ni tista, na podlagi katere se odločajo, ali se teka udeležijo ali ne, je pa zelo pomembna za vzdušje, razpoloženje in motivacijo tekačic, dodajajo.

Preverite, kako je bilo na jubilejnem 10. dm teku: Rožnate majice, rožnati obrazi in zgodovinski dm tek (foto)

Lani je bila tekaška reka obarvana rožnato.  | Foto: Lani je bila tekaška reka obarvana rožnato.

Program 11. dm teka (28. maja 2016)

Tekačice na pet- in desetkilometrski trasi bodo štartale z zamikom. Za krajšo razdaljo bo štart ob 10.00, za daljšo pa ob 10.30.

Trasa za 10 kilometrov oz. 9,15 km. | Foto: Trasa za 10 kilometrov oz. 9,15 km.

Trasa za 5 kilometrov oz. 4,9km. | Foto: Trasa za 5 kilometrov oz. 4,9km.

Še vedno se lahko prijavite

Na 11. dm tek se lahko prijavite v poslovalnicah dm po Sloveniji.

• Prijavnico lahko izpolnite in oddate v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

• Ob prijavi in plačilu štartnine do vključno 21. 5. 2016 si lahko zagotovite nižjo ceno štartnine, ki znaša 27 evrov.

• Od 22. 5. 2016 bo prijava na 11. dm tek za ženske mogoča le na prizorišču, in sicer 27. 5. in 28. 5., ko bo štartnina znašala 35 evrov.

•  Prijava na Oskarjev tek (za otroke od 2. do 12. leta starosti) je brezplačna.

Otroci, stari od 2 do 12 let, bodo tekli na Oskarjevem teku, moški pa bodo tokrat v spremljevalni vlogi. | Foto: Otroci, stari od 2 do 12 let, bodo tekli na Oskarjevem teku, moški pa bodo tokrat v spremljevalni vlogi.

Prevzem štartnih številk že teden dni pred dogodkom

Štartne številke boste lahko prevzele že teden dni pred tekom v trgovskih središčih Citypark (Ljubljana), Interspar Vič (Ljubljana), Citycenter (Celje) in Qlandia (Kranj) pred prodajalno dm, in sicer
•     v petek, 20. maja 2016, od 10. do 20. ure in
•     v soboto, 21. maja 2016, od 10. do 20. ure.

Ne spreglejte