Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
8.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pokljuka

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 8.09

8 let

Prestali so arktično kopel in splezali na prijateljski vzpon, zdaj je čas za …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oviratlonci, ki so se odločili za preizkus na zimskem oviratlonskem treningu, so zadeli žebljico na glavico: v zimski idili so atraktivne ovire premagovali ob skoraj poletnih temperaturah.

Nedeljski adrenalinski izziv je bil hkrati tudi priprava na Oviratlon 2014, osebni izziv leta, ki vas v osrčju pokljuških gozdov čaka 28. junija.

Na dvokilometrski progi, ki so jo morali oviratlonci preteči dvakrat, jih je čakalo sedem različnih ovir. Že kmalu po štartu so na Pokljuškem prelazu preizkušali svoje plezalne sposobnosti, nekaj sto metrov naprej pa, kako hitri so pri plazenju pod žico, kjer ni šlo drugače kot po vseh štirih.

Naslednja ovira je bila še bolj zabavna: zlesti je bilo treba skozi cevi, imenovane Suhi in Vitki. Ta je sicer na oviratlonu že tradicionalna, toda tokrat je bila nekoliko prenovljena in zato kanček bolj zahtevna: prva cev je bila dvignjena meter od tal, nato pa se je v drugem delu ta ovira nadaljevala kot predor iz tekstila, dolg kar 12 metrov.

Na polovici poti so se oviratlonci ravno dobro ogreli za povsem novo oviro Prijateljski vzpon, ki je bila premierno predstavljena na zimskem treningu: po naoljeni foliji se je bilo treba povzpeti po hribu in verjetno ni dvoma, da je šlo po spolzkem terenu lažje s skupnimi močmi.

Po plezanju, plazenju in vzpenjanju je napočil pravi čas za preizkus zbranosti in koordinacije, za kar je bil zimski Gumapark, pri katerem je bilo treba z nogami hitro izmenično stopati v avtomobilske pnevmatike, kot naročen. Ob takšni popestritvi sta dva kilometra teka minila, kot bi mignil, in pred oviratlonci je bil le še vrhunec prvega kroga oz. glavno presenečenje dneva, Disko predor, v katerem so jih ob energični glasbi v trdi temi presenetili izbrani stroboskopski svetlobni učinki. In nato v drugi krog. Še enkrat čez Pokljuški prelaz, Po vseh 4, skozi Suhe in Vitke in čez Prijateljski vzpon do zimskega Gumaparka.

Nato pa še pika na i zimske oviratlonske izkušnje – Arktična kopel, ki pa je bila glede na skoraj poletne temperature za večino oviratloncev, ki so se opogumili za skok v vodo, prava osvežitev.

Čeprav bo do konca junija in Oviratlona 2014 preteklo še veliko vode, so prijave že odprte.

Prijavnina v primeru plačila do 14. aprila znaša 25 evrov, v zadnjem prijavnem roku do 20. junija pa 30 evrov.

Tako kot prejšnja leta bo Oviratlon tudi letos nosil dobrodelno noto, saj bo Športno društvo Oviratlon en evro od vsake prijavnine podarilo otrokom, ki so na rehabilitaciji v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča.

"Oviratlon v ospredje postavlja premagovanje samega sebe in svojih strahov ob sodelovanju in pomoči ostalih oviratloncev in oviratlonk. S takšnim konceptom osebnega izziva, ki daje velik poudarek druženju, medsebojni pomoči in solidarnosti, želimo udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje. In tudi zato sodelovanje z URI – Soča in donacija otrokom, za katere si vsi želimo, da bi tudi oni nekoč lahko postali čisto pravi oviratlonci," je povedala predstavnica organizatorjev Anita Drev.

Ne spreglejte