Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
7.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kranj Laško

Četrtek, 16. 5. 2013, 7.01

8 let

Nočni tek v Kranju – rekreativna zabava, ki vodi tudi skozi Prešernov gaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek, 17. maja, bo v Kranju na sporedu drugo nadaljevanje serije nočnih tekov. Tekmovalci, ki jih čaka tudi atraktiven tek skozi Prešernov gaj, se bodo pomerili v teku na 9 in na 4,5 kilometra.

Po deževnem tekaškem prvencu v Laškem se tekačem obeta precej lepše nadaljevanje v gorenjski prestolnici. V petek, 17. maja, ob 21. uri se bo na ulice starega mestnega jedra podala truma nadobudnih tekačev. Športno dejanje se bo začelo na Glavnem trgu in nadaljevalo po trasi Poštna ulica–Huje–Kokrški breg–Na skali–Gregorčičeva ulica–Partizanska cesta skozi Prešernov gaj–Gregorčičeva ulica–Maistrov trg–Prešernova ulica in končalo na Glavnem trgu. Udeleženci devetkilometrske preizkušnje bodo pretekli natančno štiri kroge ter opravili s 120 višinskimi metri, posamezniki, ki se bodo pomerili na dolžini 4,5 kilometra, bodo deležni polovičnega napora.

Moški in ženske se bodo na devetkilometrski preizkušnji pomerili v petih kategorijah; A-letnik od 1983 in mlajši, B-letnik od 1973 do 1982, C-letnik od 1963 do 1972, D-letnik od 1953 do 1962 ter E-letnik od 1952 in starejši. Organizator si v primeru pomanjkanja tekmovalk oz. tekmovalcev v določeni kategoriji pridružuje pravico do združitve nekaterih kategorij. V preizkušnji na 4,5 kilometra so kategorije izvzete, moška ter ženska konkurenca bo absolutna.

Tekmovanje v vsakem vremenu Na nočni tek po Kranju se lahko prijavite še na dan tekmovanja. Člani Kluba študentov Kranj bodo za prijavnino odšteli 15, preostali pa 20 evrov. Delitev startnih številk se bo začela ob 19. uri, prijave za prireditev pa so mogoče do 20. ure. Prvih sto prijavljenih prejme majico, vsak tekmovalec pa bo domov odnesel tudi darilo sponzorjev. Prvi trije v kategorijah prejmejo medalje, prvi trije v moški ter ženski konkurenci prejmejo tudi pokale. Razglasitev rezultatov bo predvidoma ob 22. uri v startno-ciljnem prostoru. Tekmovanje bo ob vsakem primeru, tekmovalci tečejo na lastno odgovornost.

V Laškem tekli skozi hotel, v Kranju skozi Prešernov gaj in v Celju skozi mestno jedro Serija osmih nočnih tekov se je začela v Laškem, kjer so udeleženci tekli skozi hotel, v Kranju tekače čaka tek skozi Prešernov gaj, 25. maja pa se serija nadaljuje v Celju, kjer bodo udeleženci tekli skozi prenovljeno mestno jedro. Sklepno dejanje pa se bo zgodilo 7. septembra v Ljubljani, kjer se bo med tekaške navdušence pomešal tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Fotografije iz Laškega, kjer se je začela serija osmih nočnih tekov:

Ne spreglejte