Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2015,
22.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Triglav tek Brdo pri Kranju

Petek, 11. 9. 2015, 22.34

8 let

Najprej je zmagal v olimpijskem Sočiju, nato še na Brdu pri Kranju (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Četrti Triglav tek podira lastne rekorde. Več kot 2.100 tekačev s starostnim razponom kar 77 let, številni dobrovoljni obrazi, za nameček pa kopica znanih športnih obrazov na progi in tik ob njej.

Ko se po jutru dan ne pozna

Številni tekači so se na današnje jutro od doma podali v toplejših oblačilih – češ, nikoli ne veš, kaj te čaka na pregovorno hladnem Gorenjskem – a k sreči zimske garderobe niso potrebovali. Sobota, 12. septembra, je bila datumsko več kot očitno izbrana s srečno roko. Dan je bil radodaren s soncem in za tek dokaj visokimi temperaturami.

Četrti Triglav tek, ki je tudi tokrat nosil dobrodelno noto, je ponudil šest razdalj. Tekaški program so odprle poslovne štafete, ki jim je sledil družinski tek, nadaljevalo se je z vrhuncem v obliki teka na 10 in 21 kilometrov in končalo z vedno najbolj simpatičnim tekaškim delom, otroškim tekom, kjer je na 300 in 600 metrov dolgo traso najmlajše pospremil tudi Kuža Pazi.

Edinstvena priložnost

Triglav tek, ki po preštevanju udeleženih duš vsako leto narašča (tretjega se je lani udeležilo 1600 tekačev) je edinstven.

Ne zato, ker se tam lahko fotografirate s številnimi znanimi športnimi asi, niti zato, ker je tam na voljo varstvo za najmlajše, ali ker gre za idilično poročno lokacijo, kjer je kdo od tekačev v preteklosti bržkone že dahnil svoj ljubezenski da, temveč zato, ker gre za edinstveno priložnost, v kateri tekači enkrat na leto preizkusijo drugačno traso, kot jo sicer preigravajo preostale dni v letu.

Trasa Triglav teka je namreč speljana znotraj tega nališpanega prostora, kjer se običajno sprehajajo le politiki in gospodarstveniki na visokih srečanjih protokolarnega značaja in kjer se mile volje pase varovana divjad. Ponuja dva vzpona na desetkilometrski in štiri na polmaratonski razdalji ter obilo sence, kjer si je bilo danes mogoče ohladiti telo.

Teka so se zaradi sponzorskih obveznosti udeležili tudi številni znani obrazi iz sveta športa, ambasadorji Triglav teka, ki so tokrat opravljali štartersko vlogo, nekateri tudi tekaško, vsi pa pozersko z navijači, manjkali pa niso niti gospodarstveniki.

Ne spreglejte