Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2015,
15.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nassfeld Bojan Križaj rekord

Ponedeljek, 2. 3. 2015, 15.40

8 let, 3 mesece

Na progi vseh prog Bojan Križaj najhitrejši Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V avstrijskem smučarskem središču Nassfeld so na zadnjo februarsko soboto spet padali rekordi. Na najdaljši, kar 26 kilometrov dolgi progi, se je Josef Durnik zapisal v Guinessovo knjigo rekordov.

V avstrijskem smučarskem središču Nassfeld so že šesto leto zapored izvedli atraktivno smučarsko tekmo z najdaljšo kilometrino na svetu. Več kot 500 amaterskih športnikov in kopica znanih obrazov iz sveta zabave se je lotilo 26 kilometrov dolge proge. Tekma je minila pod geslom "Premagaj najboljšega," prav najboljši pa so se potegovali za trofejo Nassfeld. Smučarske dirke se je udeležil tudi nekdanji smučarski šampion Bojan Križaj, ki je s progo opravil v 50 minutah in dveh sekundah, kar je hitreje od tretjeuvrščene ženske tekmovalke, in zasedel 56. mesto.

Nov rekord proge je postavil nekdanji alpski smučar Josef Durnik, ki je progo presmučal v rekordnem času 46 minut in 43 sekund, s čimer si je izboril svoj prostor v Guinnessovi knjigi rekordov. Prejšnji rekord je pripadal Rolandu Assingerju, ki je leta 2010 s progo opravil v 50 minutah in 38 sekundah.

Takoj za Durnikom se je s časom 46 minut in 53 sekund na drugo mesto uvrstil še en Avstrijec, Burkhard Bär, tretje mesto pa je pripadlo upokojeni smučarski legendi Hansu Ennu, ki je ciljno črto presmučal v času 47 minut in treh sekund in osvojil bron.

Dogodka se je le nekaj dni po operaciji Ahilove tetive udeležil tudi idejni vodja prireditve, televizijski voditelj Armin Assinger, ki mu kot nekdanjemu alpskemu smučarju, specialistu za kraljevsko disciplino, smuka ni neznanka, a je tokrat nastopil le v vlogi podeljevalca priznanj.

Najboljša ženska predstavnica je bila s časom 0:48:22,9 Nicole Galle, na drugo mesto se je uvrstila Avstrijka Alexandra Grabner (0:49:01.9), tretja pa je bila Italijanka Giusy Rottonara, ki je progo presmučala v času 50 minut in petih sekund.

Ne spreglejte