Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
15.30

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Gorazd Penko maraton Franja

Sreda, 15. 5. 2019, 15.30

4 leta, 11 mesecev

Na Maratonu Franja letos brez sprememb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
maraton Franja | Maraton Franja bo letos potekal drugi junijski konec tedna. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Maraton Franja bo letos potekal drugi junijski konec tedna.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Drugi junijski konec tedna bo Ljubljana z okolico osemintridesetič prizorišče kolesarskega dogodka Maraton Franja. V treh dneh bo šest preizkušenj, najbolj prestižni - veliki in mali maraton - bosta v nedeljo.

Maraton Franja se bo začel v petek, 7. junija, v ljubljanskem BTC Cityju s kronometrom Ljubljana-Domžale-Ljubljana, ki bo štel tudi za državne naslove.

Franja 2018
Sportal Nemec v šprintu Slovencu odščipnil zmago, praznovalo več kot sedem tisoč kolesarjev #foto

Naslednji dan bo ob 8. uri na Kongresnem trgu start maratona Barjanka, ki bo potekal letos drugič, ob 16. uri pa v BTC-ju start družinsko-šolskega maratona, pol ure kasneje bo preizkušnja za najmlajše.

Sinonim za spektakel oziroma kultni dogodek

Rekreativci komaj čakajo na začetek. | Foto: Vid Ponikvar Rekreativci komaj čakajo na začetek. Foto: Vid Ponikvar Vrhunec dogodka bo v nedeljo, ko sta na programu maratona. Ob 9. uri se bodo izpred Kristalne plače v BTC-ju kolesarji podali na 156-kilometrski Maraton Franjo BTC City, ob 10.40 pa na krajšo razdaljo, 97 kilometrov dolg Triglav mali maraton Franja BTC City.

Predsednik organizacijskega odbora Maratona Franje Jože Mermal je v svojem nagovoru dejal, da je Franja postala sinonim za spektakel oziroma kultni dogodek. Podžupan Ljubljane Aleš Čerin ga je dopolnil, da je v slovenski prestolnici že bila prva od treh - in tudi najstarejša - športna prireditev, Pot ob žici, za konec bo oktobra najmlajša med vsemi, ljubljanski maraton, vmes pa bo najbolj kultna med vsemi - Franja.

Gorazd Penko
Sportal Posebno priznanje Penku, Rogu, Ljubljani in BTC Cityju

Direktor dirke čestital Rogliču

Primož Roglič se je pred leti udeleževal Maratona Franja. | Foto: Giro/LaPresse Primož Roglič se je pred leti udeleževal Maratona Franja. Foto: Giro/LaPresse Direktor dirke Gorazd Penko je na današnji novinarski konferenci v nakupovalnem središču Emporium uvodoma čestital Primožu Rogliču, ki te dni blesti na dirki po Franciji, sam pa je bil pred leti prav tako udeleženec Franje. Ob tem je opozoril na slabo stanje na cestah in odnos do kolesarjev. Dodal je, da za letos večjih sprememb niso pripravljali, vse bo potekalo po ustaljenem programu.

Predstavitev tridnevnega dogajanja pa seveda ni minila brez Toneta Fornezzija Tofa, ki je skupaj s pokojnim Zvonetom Zanoškarjem in Janezom Winklerjem najbolj "kriv", da Maraton Franja sploh obstaja.

Tof vsako leto poskrbi za kakšno norost, za letos je dejal: "Lani sem šel na pot s ponyjem, letos grem mogoče peš, da si kaj novega izmislim."

Ne spreglejte