Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2017,
14.52

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Zdravilišče Radenci Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Sreda, 10. 5. 2017, 14.52

5 let, 4 mesece

Maraton treh src rekordno, tam bo tudi Anamarija Lampič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Maraton treh src radenci 2016 | Foto Arhiv organizatorja

Foto: Arhiv organizatorja

Prijave na 37. Maraton treh src se danes zapirajo in organizatorji so ponosni, da lahko potrdijo, da bo v Radencih tudi letos teklo rekordno število udeležencev.

Tako kot lani so tekače v Radence tudi letos privabile prenovljene proge, priznani mednarodni tekači, izjemno vzdušje, druženje z našimi nordijci in bogat spremljevalni program, zaradi katerega se tekaški praznik zavleče dolgo v noč. Za vse zamudnike bo prijava mogoča še na dan prireditve.

Helena Javornik | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš Za medalje se bodo spet potegovali Kenijci

Organizatorji so potrdili, da so se na maraton prijavili tekači iz 24 različnih držav. Kot je za maraton v Radencih že običajno, pa bodo razplet na vrhu krojili kenijski tekači. V ženski konkurenci se bosta za zmago na najdaljši preizkušnji potegovali Gladys Jepkurui BIWOTT, ki je v Radencih že zmagala, in njena rojakinja Hellen Jepkosgei KIMUTAI. Štrene jima bo poskušala mešati Marija Vrajić Torišić, ki je na olimpijskih igrah v Riu zastopala hrvaške barve. V moški konkurenci bosta najboljši čas lovila Joel Maina Mwangi in Moses Kipruto Kibire.

Polmaraton bo štel tudi za državno prvenstvo. V ženski konkurenci sta udeležbo že potrdili Helena Javornik, ki je lani v Radencih ob 50. rojstnem dnevu pretekla svoj 50. maraton, in Sonja Roman, ki je za zdaj neuspešno lovila maratonsko normo za svetovno prvenstvo v Londonu. Med moškimi se bosta za naslov državnega prvaka potegovala Domen Hafner in Robert Kotnik. Za favorita na polmaratonski preizkušnji sicer veljata Stellah Jepngetich Barsosio med ženskami in Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo med moškimi.

V Radencih bo tekla tudi Anamarija Lampič. | Foto: Vid Ponikvar V Radencih bo tekla tudi Anamarija Lampič. Foto: Vid Ponikvar

Nordijci bodo tekli in podeljevali medalje

Udeležbo na tekmovalnem delu je letos potrdilo pet nordijcev. Za najboljši čas med skakalci se bosta potegovala Anže Lanišek in Cene Prevc, Katja Višnar, Anamarija Lampič in Alenka Čebašek pa so nordijske tekačice, ki bodo smuči v Radencih zamenjale za tekaške copate. 

Medalje najboljšim bodo podeljevali Anže Semenič, Maja Vtič, Špela Rogelj, Vesna Fabjan ter Domen Prevc in Robert Kranjec, ki še kako dobro vesta, kako je prejeti eno od treh odličij. Obiskovalci maratona bodo svoje junake lahko v živo spoznali tudi v kotičku Radenske.

Ne spreglejte