SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maraton Franja bo letos potekal kar tri dni

2

termometer

Organizatorji pričakujejo, da se bo na športno-rekreativni kolesarski prireditvi v Sloveniji, 31. Maratonu Franja, pomerilo preko 7 tisoč kolesarjev. Tokrat bo kolesarski praznik trajal kar tri dni.

Letošnji praznik kolesarstva, kot ga radi poimenujemo, bo prvič potekal tri dni in sicer med 8. in 10. junijem. Po letu 2005, ko se je s Festivalom kolesarstva Maraton Franja razširil na dva tekmovalna dneva, bodo tako letos prvič tekmovanja potekala tudi v petek. Sobotnemu družinsko-šolskemu maratonu in preizkušnji za otroke ter nedeljskima preizkušnjama na 156 km in 97 km se bo v petek, 8. junija, pridružila še vožnja na kronometer, oziroma vožnja na čas. Ob 16. uri se bodo na vožnjo na čas podali tako rekreativni kot profesionalni kolesarji, saj bo dirka štela za državno prvenstvo. Na petkovi 18,6 km dolgi preizkušnji za ženske in 38 km dolgi preizkušnji za moške organizatorji pričakujejo okoli 300 udeležencev.

V soboto, 8. junija, in v nedeljo, 9. junija, bo program Maratona Franja s startom in ciljem v BTC Cityju Ljubljana klasičen. V soboto se bodo ob 16. uri na 25-kilometrski družinsko-šolskem maratonu za vsakogar odpravile družine, ob 16.30 pa bo sledila preizkušnja za otroke – 1.450 m dolga krožna vožnja po BTC Cityju. Najmlajši se bodo lahko preizkusili na t.i. poganjalčkih Na sobotnem družinsko-kolesarskem dnevu organizatorji pričakujejo okoli 2.500 udeležencev.

Nedeljski start 31. Maratona Franja bo ob 9. uri pred Kristalno palačo v BTC Cityju. 156-kilometrska preizkušnja bo potekala po klasični progi od Ljubljane, Vrhnike, Logatca, Godoviča, Idrije, Cerknega, Kladja, Sovodenj, Škofje Loke, Vodic, Tacna do Ljubljane. Ob 10.30 se bodo kolesarjem na 97-kilometrski progi od Ljubljane, Dobrove, Horjula, Vrzdenca, Lucine, Gorenje vasi, Škofje Loke, Vodic, Tacna do Ljubljane pridružili udeleženci Malega Maratona Franja BTC City. Organizatorji pričakujejo, da bo v nedeljo kolesarilo okoli 4.500 udeležencev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin