Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 2. 2012,
20.12

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Guštin - Gušti nogomet

Sreda, 29. 2. 2012, 20.12

2 leti, 4 mesece

Gušti: Nogomet je velika neizpeta ljubezen (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Miha Guštin - Gušti je eden najbolj prepoznavnih slovenskih glasbenikov, a obožuje tudi nogomet, v prsih pa mu bije hajduško srce.

Gušti je po duši nogometaš in član slovenske nogometne literarne reprezentance, umetniške selekcije, ki v dvobojih s sorodnimi postavami drugih držav širi športnega in ustvarjalnega duha. Po tekmah ob večerih berejo poezijo ali odigrajo kakšen koncert, zato ne preseneča, da se v prvo ekipo ni enostavno prebiti.

Nogomet je vzljubil kot desetletnik, ko ga je na televizijskih zaslonih očarala hrvaška nadaljevanka Velo misto, ki je tako doživeto naslikala rojstvo Hajduka, da še danes navija za splitski klub. Vpisal se je tudi v pionirsko šolo nogometa pri Olimpiji in nekaj let zavzeto treniral, čeprav sam zase pravi, da ni bil perspektiven, zato je dal prednost glasbi.

V otroških letih je želel biti podoben idolom, ki so takrat navduševali mlade po vsej Jugoslaviji - Zoranu in Zlatku Vujoviću ter Ivanu Gudlju iz Hajduka, bratoma Viliju in Petru Ameršku iz Olimpije … vzornikov je bilo veliko, kljub temu pa ga je takratna državna nogometna reprezentanca na velikih tekmovanjih skoraj vedno razočarala, a smo k sreči imeli tudi nepozabne košarkarje.

Najboljši slovenski nogometaš vseh časov je po njegovem mnenju Srečko Katanec, tako zaradi igralskih kot selektorskih dosežkov, njegov prijatelj pa je tudi Slaviša Stojanović, novi slovenski selektor, s katerim delita navdušenje nad glasbo in nogometom. Vse skupaj je preraslo v izjemno lepo prijateljstvo, pravi Gušti.

Poleg pravega tovarištva mu veliko pomenijo tudi 'športno-gostilniški' večeri, ki se delijo na prvi in drugi polčas. ''Pogovore o nogometu potrebujem, saj je to velika neizpeta ljubezen vseh nas,'' še prizna. Ljubezen, ki se je nekoč prelila v himno za navijaško skupino Green Dragons in se še danes redno predvaja na vseh tekmah Olimpije.

Ne spreglejte