Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 7. 2014,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

košarka 3 x 3 ulična košarka

Nedelja, 6. 7. 2014, 14.53

8 let

Get-Wet.org in 10 sisa najboljši na ulici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po četrtem kvalifikacijskem turnirju Samsung državnega prvenstva košarke 3 x 3 so znane vse ekipe, ki so si priborile vstopnico na finalni turnir, ki bo 19. julija na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V članski kategoriji prvenstva v ulični košarki bo na finalnem turnirju nastopila osmerica. Ta je bila dokončno izbrana šele po žrebu, saj sta zasedbi Hemendegs ter Gradbeništvo Gogi imeli povsem identičen izkupiček. Več sreče so na koncu imeli prvi, ki se bodo na Kongresnem trgu merili v družbi zasedb Muscle Milk, SKF Spalding, ASP-ja Jesenice-Lesce, Birdman, 3x3 Team Ljubljana, Get-Wet.org in Prošport Škorci, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Get-Wet.org zmagali v Kopru

Prav zadnji ekipi sta se pomerili v velikem finalu koprskega turnirja, zmaga pa je pripadla prvim (Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt). Ti so aktualne prvake Škorce (Jure Eržen, Boris Jeršin, Mensud Julević, Dario Krejič) po ogorčenem boju ugnali z 20:19 in se tako obdržali tudi v boju za nastop v reprezentančnem dresu.

Le še trojica v boju za mesta v moški reprezentanci

Pravica do nastopa v dresu z državnim grbom bo v prihodnjem letu pripadla košarkarjem, ki bodo v letošnji sezoni Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 zbrali največ točk. Trenutno so v vodstvu Prošport Škorci s 340 točkami, 20 točk manj pa so zbrali člani ekipe Get-Wet.org. Poleg njih imajo možnosti za končno zmago le še aktualni reprezentanti iz ekipe 3x3 Team Ljubljana (Aleš Kunc, Jasmin Hercegovac, Rok Smaka, Blaž Črešnar), ki vodilnemu dvojcu sledijo z 220 točkami.

Mamljiva nagrada tudi za naslov prvaka

V finalnem turnirju pa ne bodo štele le točke, temveč se bodo vse ekipe krčevito borile tudi za naslov državnega prvaka. Le naslov jim namreč prinaša pot na turnir serije Masters v Lozano, ki je zadnja stopnica pred velikim finalom svetovne turneje; lani so to osvojili ravno naši košarkarji, ki letos v Samsung državnem prvenstvu nastopajo pod imenom 3x3 Team Ljubljana.

10 sisa in Gotiva korak pred vsemi

Izjemno razburljiv razplet se nam obeta tudi v ženski kategoriji. Na Ukmarjevem trgu so košarkarice ekipe 10 sisa (Katja Špacapan, Anja Vilfan Ilievski, Polona Zalar) zmagale še na drugem kvalifikacijskem turnirju letošnje sezone. Gotivi (Sandra Jevtović, Ana Ljubenović, Maša Piršič, Urša Žibert), ki brani naslov državnih prvakinj, so se v finalu oddolžile za poraz v predtekmovanju (8:11) in slavile zmago s 13:12. Prav finalistke turnirja na Obali se bodo na Kongresnem trgu sredi julija pomerile tudi za nastop v državnem dresu. Obe ekipi sta na dozdajšnjih štirih turnirjih zbrali 340 točk, zato se nam kmalu obeta nov zanimiv dvoboj. Na finalu bodo poleg njih nastopile še Spalding ladies in Bučke.

Mlijeko zmagali drugič letos

V Kopru so v fantovski kategoriji U18 drugič letos uspeh slavili košarkarji ekipe Mlijeko (Blaž Bajc, Žiga Habat, Domen Novak, Marko Savić). Ti so v finalu premagali Brutalizerse (Nejc Lah, Tine Petrič, Aleksa Tesin, Marko Zaro), za katere pa je bilo srebro in nastop zgolj na enem turnirju le premalo za preboj v finale. Na njem bodo nastopila še moštva 97ers, Leteči štapičiči in Sarme.

Milić dvakrat najboljši

Tudi na Obali niso manjkala individualna tekmovanja, v katerih je Tijan Milić zmagal kar dvakrat. Najboljši je bil med Adecco zabijalci in pri metanju Vladarskih trojk Nove KBM, medtem ko se je kot najbolj spreten v Telekomovem izzivu izkazal Edis Mahmutović. Oba sta si z zmago priborila tudi finalno vstopnico, kjer bodo v vsaki kategoriji nastopali po štirje posamezniki.

Ne spreglejte