Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
12. 5. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

dm tek za ženske dm tek majica

Petek, 12. 5. 2017, 9.00

6 let, 7 mesecev

Ekskluzivno: razkrivamo barvo majice na letošnjem dm teku

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Dm tek

Vas zanima, v kakšni barvi majice se boste potile 27. maja v parku Tivoli?

Tekaške majice z odtisnjeno štartno številko so stalnica dm teka za ženske že vse od njegove druge izvedbe leta 2007. Barvne majice so udeleženke sicer nosile že na prvem dm teku, medtem ko so štartno številko na majici organizatorji uvedli na njeni drugi izvedbi.

Razkritje njene barve pa je vsako leto ena najbolj pričakovanih informacij in ugibanja se pojavijo že mesece prej.

Do zdaj se je zvrstilo že kar nekaj različnih barvnih odtenkov, od rdeče, zelene, modre, rumene, oranžne, vijoličaste in rožnate, ki se je v 12-letni zgodovini ponovila že trikrat, a v različnih odtenkih. Letos pa se bo v tretje ponovila še ena barva: zelena. Ta je tekačice bodrila že v letih 2010 in 2013 na petem in osmem teku.

To je barva majice 12. dm teka za ženske. | Foto: dm tek za ženske To je barva majice 12. dm teka za ženske. Foto: dm tek za ženske

dm tek, dm tek za ženske | Foto: dm tek za ženske Foto: dm tek za ženske

Vse majice v zgodovini dm teka, vključno z zadnjo, skrajno desno, zeleno, v kateri bodo tekačice tekle 27. maja letos. | Foto: dm tek za ženske Vse majice v zgodovini dm teka, vključno z zadnjo, skrajno desno, zeleno, v kateri bodo tekačice tekle 27. maja letos. Foto: dm tek za ženske

Zelena za spodbudo

Organizatorji pravijo, da je barvo majice vsako leto težje izbrati, saj je glede na odziv tekačic to zelo pomembna tema. Pomembna predvsem zato, saj barve vplivajo na razpoloženje in s tem tudi na tek ter posledično na končni rezultat.

"Z barvo želimo presenetiti tekačice in jim vsako leto popestriti doživetje dm teka. Tekačice, ki so tekle vseh 11 let, imajo zdaj doma že precej pestro barvno paleto. Letos smo se odločili za živahno zeleno, ki bo odlična za spodbudo," so nam sporočili. Na vprašanje, ali bomo kdaj dočakali večni, klasični barvi, belo in črno, pa odgovarjajo, naj se pustimo presenetiti.

Belo si je sicer zaželela tudi večina naših bralk, ko smo jih v sklopu nagradne igre spraševali, kakšna bo barva letošnje majice.

Zmagovalka naše nagradne igre, v kateri smo spraševali po barvi majice 12. dm teka za ženske, je Teyci Mohorič Olovec. Teyci si je priborila kotizacijo za nastop na teku. Čestitamo!

Letošnja barva je prijetna za kombiniranje, saj se k njej poda veliko drugih odtenkov. Mi smo izbrali nekaj modnih kosov, s katerimi boste v zeleni majici na letošnjem dm teku še dodatno zasijale:

Superge v podobnem zelenem odtenku | Foto: Thinkstock Superge v podobnem zelenem odtenku Foto: Thinkstock

Modrček v zeleni barvi bo sicer zakrit, a pozneje, ko bo že vroče, si lahko majico slečete, a še vedno ostanete v letošnji dm barvi. | Foto: Thinkstock Modrček v zeleni barvi bo sicer zakrit, a pozneje, ko bo že vroče, si lahko majico slečete, a še vedno ostanete v letošnji dm barvi. Foto: Thinkstock

Tekaške pajkice so lahko tudi modre, da boste še bolj izstopale. | Foto: Thinkstock Tekaške pajkice so lahko tudi modre, da boste še bolj izstopale. Foto: Thinkstock

Sončna očala bodo obvezna. Naj bodo odsevna, ki so zabavnejša in še dodatno popestrijo vsako športno opravo. | Foto: Thinkstock Sončna očala bodo obvezna. Naj bodo odsevna, ki so zabavnejša in še dodatno popestrijo vsako športno opravo. Foto: Thinkstock

Majica je izbrana, do 12. dm teka nas čaka še petnajst dni in čas je za še zadnje priprave. Preverite, kakšen trening v naslednjih dneh priporoča trener Matej Cankar. Če pa zaradi obilice fotografov razmišljate tudi o mejkapu med tekom, si preberite še nekaj napotkov glede ličenja med rekreacijo.
 

Dvanajsti dm tek za ženske se bo letos odvijal 27. maja na znani lokaciji, v parku Tivoli.

Save

Save

Save

Ne spreglejte