Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
20. 8. 2014,
10.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

smučišče Soriška planina

Sreda, 20. 8. 2014, 10.00

8 let

Bomo že letos smučali na novem največjem smučišču v Sloveniji?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Se še spomnite projekta izgradnje največjega smučišča v Sloveniji v Bohinjski Bistrici? Po treh težkih letih je investitor vendarle dobil gradbeno dovoljenje.

Izvorna zamisel celotnega projekta se je porodila Boštjanu Čoklu, ki je ustanovil podjetje 2864 Bohinj v želji, da se v Bohinjski Bistrici zgradi največje smučišče v Sloveniji, ki bi bilo povezano s Soriško planino, kar bi bilo prvo slovensko integralno smučišče.

A v zadnjih treh letih, vse od nastanka ideje, se je zapletalo pri izgradnji smučišča. Zdaj je Ministrstvo za infrastrukturo in prostor investitorju izdalo gradbeno dovoljenje.

"Projekt smo že od samega začetka pripravljali skladno z zakonom o spodbujanju tujih neposrednih investicij. Skupaj s tujim partnerjem tako v kratkem pričakujemo še sklep komisije ministrstva za gospodarstvo o ustreznosti projekta za dodelitev finančnih spodbud po omenjenem zakonu. Ključno je, da bi bilo z zaprto finančno konstrukcijo prve faze v vrednosti 30 milijonov evrov mogoče že letos decembra uživati na najsodobnejšem smučišču v Sloveniji," pravi direktor podjetja 2864 Bohinj, Boštjan Čokl.

Slovensko podjetje bo pri izgradnji smučišča sodelovalo s tujimi partnerji, to pa se bo po koncu projekta razprostiralo na prek 1,5 milijona kvadratnih metrov površin med Bohinjsko Bistrico in Soriško planino. Kot poudarja Čokl, bo imelo smučišče najsodobnejšo žičniško opremo in naprave za dodatno zasneževanje.

Na smučišče se boste lahko pripeljali tudi z vlakom, v ta namen pa bodo prenovili žičniški peron.

Poleg smučanja bo celoten snežni kompleks ponujal številne druge aktivnosti, kot so ski-cross poligon za otroke in odrasle, sankaške proge, otroški vrtec ...

Da park ne bo sameval v poletnih mesecih, bodo imeli tudi v tem času široko paleto ponudbe, kaj početi v tem delu Slovenije. Temelj poletne ponudbe bodo kolesarski park, zasnovan v sodelovanju s svetovno priznanim podjetjem Whistler Gravity Logic iz Kanade, tematski park, urejene sprehajalne poti na grebenu z edinstvenimi pogledi od Jadranskega morja do Triglava ter restavrirana vojaška karavla, povezovalni bunkerji in druge zanimive vojaške ostaline. V ta namen bodo skozi vse leto obratovale krožno-kabinske desetsedežne žičnice.

Manjka torej le še sneg?

Ne spreglejte