Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2019,
17.50

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Luka Zahović NK Maribor NK Maribor NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 25. 5. 2019, 17.50

4 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Maribor

Vsi veseli: Domžalam zmaga, Zahović na vrh liste strelcev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Nogometaši Domžal so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (2:1).

Mura Celje
Sportal Fazanerija na nogah: Mura je v Evropi! #video

Domžalčani so sezono, po kateri se poslavlja vratar Dejan Milić, končali s prestižno zmago proti prvaku. Tekma sicer ni odločala o ničemer, saj sta bili ekipi zacementirani na prvem oziroma tretjem mestu, je pa na njej nekaj zadovoljstva doživel Luka Zahović, ki je z 18. zadetkom prevzel prvo mesto na lestvici strelcev.

Prvi polčas so dobili Domžalčani, pa čeprav so bili Štajerci v prvi polovici boljši tekmec in tudi vodili. Najprej je Dino Hotić sprožil s 25 metrov, Krševan Santini je žogo odbil, že v naslednji minuti pa so gosti povedli, ko je po dvojni podaji z Aleksom Pihlerjem pred Santinija prišel Luka Zahović in ga premagal za svoj 18. gol sezone in skok na vrh lestvice strelec.

V 17. minuti je bil nevaren še Jasmin Mešanović, ki je bil malce nenatančen z 20 metrov, v 25. minuti pa so domači izenačili. Po podaji Tončija Mujana z leve strani je nespretno posredoval Aleksander Rajčević in žogo poslal v lastno mrežo.

Luka Zahović je povedel Štajerce v vodstvo in skočil na vrh liste strelcev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Luka Zahović je povedel Štajerce v vodstvo in skočil na vrh liste strelcev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tudi v nadaljevanju so imeli domači še nekaj priložnosti, v 30. je Kobie Morris z glavo meril previsoko, v 44. je Shamar Nicholson že obšel Kenana Pirića, a nato močno z desne strani zadel le zunanji del mreže, vmes pa je v 38. minuti po kotu z leve strani žoga prišla do Amedeja Vetriha, ki jo je s približno desetih metrov poslal v mrežo za vodstvo z 2:1.

Drugi polčas ni prinesel toliko razburljivih dogodkov, vendarle pa sta si ekipi priigrali še nekaj nevarnih akcij. V 57. minuti je Mešanović streljal iz prve iz bližine, Santini pa je bil na mestu, na drugi strani je Shamar Nichoslon v 65. minuti poskusil z roba kazenskega prostora, a je žogo poslal malce čez gol.

Novo nevarnost so Mariborčani uprizorili v 80. minuti, ko je bil najprej Zahović sam pred Santinijem, ta je žogo odbil, nato pa še posredoval po poskusu Blaža Vrhovca z 18 metrov. V 88. minuti je bil z glavo le malce prenizek Marcos Tavares, že v sodniškem dodatku pa je po kotu streljal Vrhovec, z golove črte pa izbil Slobodan Vuk.

Domžale : Maribor 2:1 (2:1)

Športni park, gledalcev 1200, sodniki: Kajtazović, Vukan in Smej.

Strelci: 0:1 Zahović (12.), 1:1 Rajčević (25./avtogol), 2:1 Vetrih (38.).

Domžale: Santini, Rom, Morris, Klemenčič, Sikošek, Vetrih, Hodžić (od 83. Žužek), Gnezda Čerin, Mujan (od 73. Podlogar), Pečnik (od 59. Vuk), Nicholson.

Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević (od 46. Dervišević), Ivković, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Pihler (od 64. Kramarič), Hotić, Mešanović (od 75. Tavares), Zahović.

Rumeni kartoni: Morris, Vetrih, Gnezda Čerin, Klemenčič, Podlogar; Cretu, Vrhovec.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Domžalah:

Konec tekme v Domžalah!

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

38. minuta: GOOOL! 2:1! Popoln preobrat v Domžalah! Po podaji s kota je do žoge prišel Amedej Vetrih. Najprej jo je lepo zaustavil s prsmi, nato pa jo povsem sam poslal za hrbet Pirića.

Zadetek Domžal za vodstvo:

25. minuta: GOOOL! 1:1! V Domžalah je izenačeno. Ob podaji Tonćija Mujana v sredino, je žogo za hrbet lastnega vratarja preusmeril današnji kapetan Maribora Aleksander Rajčević. Vratar Kenan Pirić je bil brez moči.

Smola Rajčevića:

13. minuta: GOOOL! 0:1! Luka Zahović je povedel Maribor v vodstvo in s tem tudi prehitel tudi Roka Kronavetra na listi najboljših strelcev. Napadalca Maribora je z globinsko podajo lepo zaposlil Aleks Pihler, Zahović pa je rutinirano premagal vratarja Domžal Krševana Santinija.

Gol Zahovića:

Začetek tekme v Domžalah!

Začetni postavi:

Ne spreglejte