Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 7. 2020,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

NK Domžale NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 19. 7. 2020, 22.30

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Domžale

V senci tekem v Ljubljani in Velenju zmaga Maribora #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Nogometaši Maribora so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Domžale z 2:1 (1:0).

PLTS: Olimpija - Tabor
Sportal Olimpija po šoku v Stožicah izgubila prvo mesto in Luka Menala! #video
Branko Ilić
Sportal Branko Ilić končuje kariero

Mariborčani so vedeli, da jih v boju za naslov ohranjata le poraza tako Celja kot Olimpije. V Ljudskem vrtu so sicer opravili svojo nalogo in premagali Domžale, a ker jim izid v Velenju ni šel na roko, se v predzadnjem krogu vijoličasti dokončno poslavljajo od možnosti za 16. prvenstveno zvezdico.

Domžalčani se bodo morali po 17. porazu zadovoljiti z osmim mestom, s čimer so izpolnili cilj, ki so si ga ob Kamniški Bistrici postavili ob imenovanju Dejana Djuranovića za glavnega trenerja.

Dvoboj so gostujoči nogometaši, pri katerih sta zaradi kazni manjkala Zeni Husmani in Nikola Vujadinović, začeli udarno, Senijad Ibričić je v tretji minuti stresel vratnico, v šesti minuti pa bi moral akcijo bolje zaključiti Branko Ilić, ki je danes končal svojo kariero.

Mariborčani, za katere zaradi kazni ni mogel igrati Aleks Pihler, so nato vendarle prevzeli pobudo. V eni minuti so prišli do treh nevarnih strelov, a je Grega Sorčan v vratih gostov ustavil udarec Alexandruja Cretuja ter dva strela Roka Kronavetra.

Gosti so bili pred vrati Kenana Pirića še vedno dejavni, a nevarnejših strelov niti Matej Podlogar niti Predrag Sikimić nista uspela sprožiti. Sorčan je bil znova na delu v 22. minuti, ko je odlično posredoval po strelu Jasmina Mešanovića, v 29. minuti pa so domači prišli do enajstmetrovke.

Andraž Žinič je v kazenskem prostoru podrl Rudija Požega Vancaša, najstrožjo kazen pa je uspešno realiziral Amir Dervišević. Luka Zahović je imel v 29., 37. in 42. minuti tri lepe priložnosti za povišanje vodstva, a je vselej meril slabo. Izenačil pa bi lahko Til Mavretič v 30. minuti, a je prav tako slabo sprožil iz sicer sijajnega položaja.

Takoj na začetku drugega polčasa je atraktivno s škarjicami poskusil Sikimić, vendar je sijajno obranil Pirić. Deset minut kasneje pa so Mariborčani podvojili vodstvo, ko je z leve strani Viler podal v sredino, tam pa je kljub manjši zmedi Kronaveter sprožil in Sorčana ujel na napačni nogi v domžalskih vratih.

Vijoličasti bi lahko povišali vodstvo, a se je predvsem Felipe Santos pred vrati Sorčana slabo odzval in zapravil priložnost za 3:0. Domžalčani so v 75. minuti prišli do znižanja, ko je obrambi domačih ušel Arnel Jakupović in z levico poslal žogo za hrbet Pirića, ki je bil sicer blizu obrambi.

Domžalčani so bili dvakrat blizu izenačenja, toda tako Ibričić iz prostega strela kot Jakupović z razdalje sta bila malenkost nenatančna.

Mariborčani bodo v zadnjem, 36. krogu v sredo gostovali v Kidričevem pri Aluminiju. Domžalčane pa v sredo čaka domači obračun proti Triglavu.

Maribor : Domžale 2:1 (1:0)

Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Brezar, Kalan.

Strelci: 1:0 (Dervišević, 33./11-m), 2:0 Kronaveter (56.), 2:1 Jakupović (75).

Maribor: Pirić, Viler (od 81. Klinar), Peričić, Mitrović, Milec, Dervišević (od 68. Vrhovec), Cretu, Požeg Vancaš (od 81. Bajde), Kronaveter, Mešanović (od 58. Santos), Zahović (od 68. Tavares).

Domžale: Sorčan, Sikošek (od 66. Makovec), Šoštarič Karić, Ilić, Žinič, Markuš (od 46. Kait), Mavretič (od 46. Svetlin), Jakupović, Ibričić, Sikimić, Podlogar.

Rumeni kartoni: Cretu, Vrhovec, Peričić; Mavretič, Šoštarič Karić.
Rdeči karton: /.

Potek večernih nedeljskih tekem:

KONEC VEČERNIH TEKEM! 

92. minuta: Ko ne gre, ne gre. V sodnikovem podaljšku je odlično s prostega strela udaril še prvi strelec lige Ante Vukušić, a čeprav je Hrvat že ugnal vratarja Sežane, je na golovi črti je bil odlično postavljen branilec Antonio Azinović in poskrbel, da se je Tabor razveselil velike zmage.

Video: odličen poskus Vukušića, a Azinović je imel druge načrte:

79. minuta: Olimpija je zatresla mrežo, a so sodniki ocenili, da je bil hrvaški golgeter v prepovedanem položaju. To je tako razjezilo Luko Menala, ki je v tem času že sedel na klopi, da mu je glavni sodnik pokazal rumeno kazen, ki pomeni, da Olimpija nanj na odločilni tekmi proti  Celju nanj ne bo mogla računati. Menalo je povsem izgubil živce.

Video: sodniki so ocenili, da je bil Hrvat v prepovedanem položaju:

75. minuta: GOOOL! 2:1! Tako kot Olimpija se ne dajo niti Domžale. Zadetek upanja je dosegel Arnel Jakupović.

Video: Domžale so znižale v Ljudskem vrtu:

69. minuta: GOOOL! 1:2! Kot kaže Olimpija še ni čisto obupala. Tabor je po izgubljeni žogi Maria Zebića pozabil na Timija Maxa Elšnika, ki je z lepim strelom poskrbel za znižanje. Elšnik je zanimivo ob polčasu zamenjal Enrika Ostrca.

Video: po izgubljeni žogi so ga kar pustili:

63. minuta: GOOOL! 0:2! V Stožicah gledamo nepričakovane scene. Tabor Sežana, ki je bila na papirju lahek nasprotnik za zmaje, vodi že z 2:0. Po hudi napaki Luke Menala, je lep zadetek z lobom pod prečko pa je poskrbel Stefan Stevanović.

Video: Menalo je zapravil žogo, Srb mojstrsko prek Vidmarja: 

56. minuta: GOOOL! 2:0! V Ljudskem vrtu gre vse po načrtih domačih. Po zadetku Derviševića v prvem polčasu je na 2:0 po podaji Luke Zahovića zadel še Rok Kronaveter. Lepo podajo z levega boka je v kazenski prostor poslal Mitja Viler, Zahović jo je le zaustavil, Krona pa je rutinirano zadel.

Video: drugi zadetek Maribora:

ZAČETEK DRUGIH POLČASOV!

KONEC PRVEGA POLČASA V VELENJU, LJUBLJANI IN MARIBORU!

33. minuta: Celje ne samo vodi. Ima tudi igralca več. Že po dobrih pol ure je dva rumena kartona prejel Sandro Jovanović. Napadalec Rudarja je grdo od zadaj podrl hitrega Advana Kadušića in zasluženo moral zapustiti zelenico. Nasploh so nogometaši Rudarja zelo grobi. Poleg izključenega Jovanovića so rumen karton prejeli še Lelić, Vošnjak, Trifković in tudi Kašnik.

Video: grd prekršek Jovanovića, Kosić se je ustrašil za Kadušića:

26. minuta: GOOOL! 0:2! Celjani so odločeni ostati v boju za naslov. Po lepi akciji je zadel Luka Kerin. Vse skupaj se je začelo pri Dariu Vizingerju, ki je lepo našel Jakoba Novaka, ta pa je odločil žogo Kerinu, ki je neubranljivo zadel. Zares lepa akcija razigranih Celjanov.

Video: Celju vse teče kot po maslu:

23. minuta: GOOOL! 1:0! Tudi v Mariboru smo videli zadetek. Vijolice je v vodstvo z enajstmetrovke popeljal Amir Dervišević. Branilec Domžal Andraž Žinić je malce nerodno pohodil Rudija Požega Vancaša in sodnik je pokazal na belo piko.

18. minuta: GOOOL! 0:1! Šok za Olimpijo! Ne samo, da Celje vodi v Velenje, vodilni zmaji zaostajajo v Stožicah. Sežanci so povedli prek Denisa Kouaa. Po dolgi podaji čez malodane celtno igrišče in slabi obrambni akciji Maria Jurčevića se je nogometaš iz Slonokoščene obale sma znašel pred Nejcem Vidmarjem in poskrbel za vodstvo Primorcev.

Video: šok v Stožicah:

5. minuta: GOOOL! 0:1! Celjani so tekmo odprli, kot so si le želeli! Že v peti minuti je v polno zadel Ivan Božić in poskrbel za slabe novice Olimpije, ki ob takem rezultatu še ne more biti prvak.

Video: lep zadetek Božića in hitro vodstvo Celja:

ZAČETEK TEKME V VELENJU, LJUBLJANI IN MARIBORU!

Začetne postave:

Ne spreglejte