Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 5. 2023,
18.29

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

17

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Albert Riera

Ponedeljek, 15. 5. 2023, 18.29

11 mesecev, 3 tedne

španec in ljubljančani vsak svojo pot

Uradno: Albert Riera se poslavlja od Olimpije, vodstvo odgovarja in se "čudi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

17

Olimpija Maribor Albert Riera | Albert Riera in vodstvo Olimpije se nista dogovorila za podaljšanje sodelovanja. | Foto Grega Valančič/Sportida

Albert Riera in vodstvo Olimpije se nista dogovorila za podaljšanje sodelovanja.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Španski nogometni trener Albert Riera je na slovenski prireditvi Spins XI potrdil, da po koncu sezone zapušča Olimpijo. "Ni skrivnost, igralci to že vedo. Niso mi ponudili podaljšanja sodelovanja, zato odhajam. Res sem užival v delu tu, z dobrimi rezultati je to še veliko lažje. To priznanje ni le zame, temveč tudi za vse moje nogometaše. Hvala za priložnost," je 41-letnik na gala prireditvi dejal, da v prihodnje ne bo več trener Ljubljančanov, ki jih je popeljal do dvojne krone. Na dogajanje so se v izjavi za javnost odzvali tudi pri NK Olimpija.

SPINS XI 2023
Sportal Znano, kdo je najboljši v Sloveniji #video

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) v Ljubljani podelil nagrade spins XI 2023 najboljšim nogometašem, nogometašici in trenerju v sezoni 2022/23.

Nagrada za trenerja leta je pripadla Albertu Rieri, ki je pred sezono prevzel trenerske vajeti NK Olimpija in zeleno-bele popeljal do dvojne krone. Pet krogov pred koncem slovenskega prvenstva so si z zmago na derbiju proti Mariboru zagotovili naslov državnih prvakov, pred desetimi dnevi pa večnega tekmeca iz Maribora po dramatični končnici premagali še v finalu pokala.

Ni prejel nove pogodbe

"Najprej bi se rad zahvalil Sloveniji, ker sem tu deloval kot nogometaš in kot trener. Niso mi ponudili podaljšanja sodelovanja, zato odhajam. Igralci to že vedo. Nisem imel časa, da bi se naučil slovenščine, čeprav je bilo to v mojem načrtu. Kamorkoli grem kot trener, se naučim jezika, saj je zame to znak spoštovanja, tu pa žal ne bom imel časa, ker se poslavljam," je ob prejemu nagrade za trenerja leta na gala prireditvi dejal Riera. 

Albert Riera je potrdil slovo od Olimpije:

"Priznanje ni le zame, temveč tudi za moje nogometaše"

Ob tem je 41-letnik dodal, da priznanje pripada vsej ekipi nogometašev: "Res sem užival v delu tu, z dobrimi rezultati je to še veliko lažje. To priznanje ni le zame, temveč tudi za moje nogometaše, saj je bilo delo z njimi zame velika nagrada. Vsak dan je bil užitek delati z njimi. To je tudi najpomembnejše, da v svojem delu uživaš. Svoje delo smo opravili. Hvala za priložnost."

"To priznanje ni le zame, temveč tudi za moje nogometaše, saj je bilo delo z njimi zame velika nagrada." | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "To priznanje ni le zame, temveč tudi za moje nogometaše, saj je bilo delo z njimi zame velika nagrada." Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Še zadnjič proti Celju, nato prihaja Portugalec?

Olimpija bo zadnjo tekmo državnega prvenstva odigrala v soboto ob 15. uri, ko bo v Stožicah po tekmi s Celjem dvignila pokal za naslov državnih prvakov.

Po informacijah SportKluba bo, če se ne bo zgodil preobrat, na trenerski stolček sedel Portugalec Joao Henriques.

Na dogajanje so se zatem zvečer odzvali tudi pri Olimpiji, kjer so v izjavi za javnost med drugim pojasnili njihovo plat zgodbe.

Sporočilo za javnost NK Olimpija v celoti:

Albert Riera je kot trener Olimpije pomembno prispeval k dvojnemu uspehu našega kluba. Deluje profesionalno in od njega pričakujemo, da bo prevzel odgovornost za rezultate vsake tekme, da bo ekipa zmagovala ter namesto rezultatov ne bo javno komentiral svojega pogodbenega statusa.

Že 21. aprila 2023 sta Albert Riera in njegov pomočnik obvestila vodstvo NK Olimpija, da jima pogodba poteče 31. maja 2023 in da pod enakimi pogoji s klubom nista pripravljena več sodelovati. Za podaljšanje bi se tako bilo treba o pogodbi pogajati na novo.

Vodstvo kluba je to vzelo na znanje. Predsednik je jasno sporočil, da bo odločitev in rezultate načrtovanja za sezono 2023/2024 osebno sporočil po šampionskem slavju. Zato bo v ponedeljek, 22. maja 2023, potekala novinarska konferenca, kjer bomo zaokrožili letošnjo odlično sezono. Uradno vabilo sledi v naslednjih dneh.

Do takrat pa se NK Olimpija z vsemi igralci in sodelujočimi veseli prihajajočega vikenda, zmage na zadnji tekmi proti Celju, dviga pokala prvakov državnega prvenstva ter nato slavja na stadionu in Kongresnem trgu.

Vodstvo NK Olimpija

Marko Ristić
Sportal Olimpija je v svoje vrste pripeljala mladega branilca
Olimpija Maribor finale pokal
Sportal Pri NZS bodo analizirali organizacijo finala pokala
Domžale
Sportal Domžale prek Olimpije na prag Evrope, zadnji v zadnji minuti zabil Mariboru

 

Ne spreglejte