Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana Mauro Camoranesi

Ponedeljek, 1. 6. 2020, 19.00

3 leta, 10 mesecev

Mauro Camoranesi se zelo veseli nadaljevanja prvenstva

Trener Tabora se je pogovarjal z Juventusom, a se odločil drugače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Potem ko se je Mauro Camoranesi zaradi pandemije koronavirusa vrnil v Argentino, je bila možnost vrnitve v Evropo skoraj nemogoča. Letalski promet se je čez noč ustavil, tako da mu ni preostalo nič drugega kot dolgo čakanje. Trener sežanskega prvoligaša bo tako imel po vrnitvi v Slovenijo le 12 dni časa, da svoje moštvo pripravi na sobotno bitko proti Olimpiji.

Mauro Camoranesi
Sportal Italijanski zvezdnik že v Sloveniji. Karantena ni potrebna, a …

V glavnem mestu Argentine je bil Camoranesi vse od 16. marca. Tako da se je lačen nogometa, kot še nikoli, iz Buenos Airesa ob prvi priložnosti podal na 13-urni polet proti Rimu, ki ga je uredil italijanski konzulat. Po 20 urah na poti je že vodil svoje moštvo.

So tudi brez prvega trenerja trenirali dobro? "Vsekakor. Ni se veliko spremenilo, kajti prvih 14 dni so lahko delali samo v skupinah s po štirimi igralci. Pomembno je, da sem prišel dva tedna pred prvo prvenstveno tekmo," je uvodoma dejal trener kluba Tabor Sežana Mauro Camoranesi, ki je pred leti navduševal v dresu slovitega Juventusa.

Ena od možnosti je bila, da bi se lahko iz Argentine vrnil tudi s pomočjo Juventusa, ki je organiziral vrnitev svojega napadalca Gonzala Higuaina. "Res je. Gonzalo Higuain je bil v Argentini. Govoril sem z Juventusom, ki bi mi lahko omogočil, da se skupaj z njim vrnem v Evropo. Toda ostal sem in se vrnil pozneje," razložil 43-letni Argentinec z italijanskim potnim listom.

Tabor Sežana bo v soboto merila moči z vodilno Olimpijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tabor Sežana bo v soboto merila moči z vodilno Olimpijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prvenstvo je še zelo dolgo, saj je do konca še 11 krogov, na voljo je 33 točk. Številni so ga označili za koronaprvenstvo. "To bo novo prvenstvo, kakor ste povedali. Lahko ste videli prve tekme v nemški Bundesligi. Gre za novo izkušnjo. Malce nenavadno je gledati tekme s praznimi tribunami. Prvenstvo bo novo, ampak kmalu se bo začelo zares. Zelo se ga veselimo," je dejal.

Tudi igralci so komaj čakali, da se na igrišče vrne nekdanji svetovni prvak, od katerega se lahko veliko naučijo. Fantje pravijo, da je njegova energija nalezljiva. "Iz te ekipe je ustvaril družino. Vesel sem, da lahko spoznavam njegovo nogometno miselnost ter poslušam, kako nam razlaga nogomet," o Camoranesiju pravi Rodrigue Bongongui.

Tabor bo v boj za nove točke vstopil s šestega mesta. Pripravljalni tekmi proti Gorici in Kopru, na katerih so prejeli devet golov, sta zgodovina. "S to skupino fantov sem zelo zadovoljen. Nič, gremo nadaljujemo prvenstvo, upam, da se bo dobro končalo," še pravi Camoranesi, ki bo s Taborom v soboto gostil vodilno Olimpijo.

Tekmo si lahko ogledate v soboto ob 17.55 samo na Planetu.

Preberite še:

Zlatko Zahović
Sportal Kaj pa, če ima Zlatko Zahović prav?
Zlatko Zahović
Sportal Pomirjeni Zlatko Zahović izlil dušo
Fejsal Mulić
Sportal Muro pred nadaljevanjem prvenstva zapustili štirje igralci
Miran Srebrnič Koper
Sportal Koper boljši od Gorice #video
Slavko Vinčić
Sportal Škandal: slovenskega sodnika ujeli ob orgiji z drogami in prostitutkami #video
Vinčić tamb
Novice Vinčić povedal svojo plat: Bil sem ob nepravem času na nepravem mestu #video
Ne spreglejte