Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2020,
10.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Žiga Frelih NK Bravo NK Olimpija NK Olimpija Dino Skender Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 29. 10. 2020, 10.00

3 leta, 6 mesecev

NK Olimpija pred obračunom z Bravom

Trener Olimpije priznal: Nismo še na tej ravni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

V Stožicah bo v devetem krogu Prve lige Telekom Slovenije pred praznimi tribunami danes na sporedu mestni derbi med Olimpijo in Bravom. Zmaji si želijo po porazu s Taborom v prejšnjem krogu vrnitve na zmagovita pota, svoje načrte pa ima tudi Bravo. "Naš cilj je zmaga in vse moramo podrediti temu, da bomo to pokazali tudi na terenu," je pred tekmo jasen trener Olimpije Dino Skender.

Olimpija je po nizu štirih tekem brez poraza v nedeljo izgubila proti Sežani, ta je bila boljša z rezultatom 2:1. Četa Dina Skenderja je trenutno na petem mestu prvenstvene lestvice, nogometaši Brava imajo točko manj od Zmajev in zasedajo šesto mesto. Na zadnji tekmi so remizirali z Aluminijem, pred tem pa so zabeležili poraz proti Sežani, zmago nad Muro in Poraz proti Celju. 

"Vsaka tekma je zgodba in uganka zase. Po tekmi v Sežani se moramo zbrati in popraviti stvari, ki na zadnji tekmi niso bile v redu. Pritisniti moramo od prve minute. Naš cilj je zmaga in vse moramo podrediti temu, da bomo to pokazali tudi na terenu," je prepričan strateg Olimpije, ki zaradi poraza s Taborom ne čuti posebnega pritiska. 

Skender o poteku sezone:

"Na zadnjih tekmah, vse do obračuna s Sežano, smo zmagovali. Imeli smo ritem tekem, ki si sledijo na tri oziroma štiri dni, malce se pozna tudi utrujenost. Tabor je imel daljši odmor, mi pa, kot je videti, še nismo na ravni, da bi ves čas zmagovali, brez kakšne slabše predstave. Vse to je normalno. Liga je takšna, da vse ekipe izgubljajo točke, v zadnjih petih krogih pa smo mi najboljša ekipa. V prvih krogih smo imeli nekaj težav, a je to za nami. Gremo naprej," je jasen Skender.

NK Olimpija : NK Bravo, prva liga
Sportal Mura po zmagi nad Mariborom znova na vrh #video

Šteje le zmaga

"Zmaga je nujna na vsaki tekmi v prvenstvu," pravi Frelih. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Zmaga je nujna na vsaki tekmi v prvenstvu," pravi Frelih. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ekipi sta do zdaj odigrali le štiri medsebojne prvenstvene obračune, vse v lanski sezoni. Olimpija je slavila trikrat, Bravo pa enkrat. Nobeno srečanje se ni končalo z neodločenim izidom. "Na vsako tekmo se pripravljamo na podoben način, gledati moramo nase, ne na nasprotnika. Vemo, da bo Bravo čakal na priložnosti iz protinapadov. Vemo, da nam ne bo lahko, a želimo dokazati, da je bil poraz v Sežani le slab dan, tekma z Bravom pa je prava priložnost, da se vrnemo v zmagovite tirnice," je prepričan Olimpijin strateg.

Da za Olimpijo šteje le zmaga, pa je pred obračunom prepričan tudi vratar Žiga Frelih. "Zmaga je nujna na vsaki tekmi v prvenstvu. Vedeli smo, da bo v Sežani težko, in zavedali smo se težavnosti tekme, ampak ta obračun je za nami in osredotočeni smo na Bravo. Vzeti moramo tri točke. V Stožicah ne smemo izgubljati točk in zmaga je edino, kar šteje," je prepričan Frelih.

Tekma med mestnima tekmecema se bo v Stožicah začela ob 15.45 s prenosom na Planet 2. 

Preberite še:

NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal Neverjetno, kaj je zgrešil Koper: ko je lažje zadeti kot zgrešiti #video
NK Mura NK Domžale
Sportal Domžalski seznam okuženih vse daljši
HK Olimpija Steel Wings Linz Miha Logar Žiga Pance
Sportal Olimpija do zmage v Kranju, koronavirus prestavlja tekme

 

Ne spreglejte