Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 1. 2022,
15.25

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

4

Natisni članek

Marin Skender Jure Bohorič 1. SNL NK Olimpija NK Olimpija Mladen Rudonja

Sreda, 5. 1. 2022, 15.25

2 leti, 3 mesece

Mladen Rudonja in Marin Skender o NK Olimpija

Olimpija prepričala dragulja, v prihodnjih dneh zna biti še pestro #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

4

V nogometnem klubu Olimpija je po menjavi vodstva zapihal svež veter. Ljubljanski klub skuša zaživeti v drugačni podobi, s pomočjo katere bi navijače lažje prepričal o pomembnosti dolgoročnega projekta, hkrati pa jim iz glav izbil predstave o klubu, v katerem vladajo nepredvidljive menjave in organizacijski kaos. Ob odsotnosti vodstva kluba, ki je zaradi okužbe z novim koronavirusom ostalo na Bavarskem, sta se o aktualnih vprašanjih in usmeritvah kluba razgovorila športni direktor Mladen Rudonja in tehnični direktor Marin Skender, sicer starejši brat trenerja Dina Skenderja.

Sportal Svit Sešlar sklenil dolgoročno pogodbo z Olimpijo

V zmajevem gnezdu je v zadnjih mesecih zaživelo kar nekaj novosti, a javnost o njih ni veliko izvedela. Pogrešala je pristnejši stik z vodstvom. Čeprav je predsednik Adam Delius ob prvem srečanju s slovensko javnostjo napovedal, da naj bi klub že kmalu konkretneje predstavil spremembe in zadolžitve vodilnega kadra, iz kluba v zadnjih mesecih leta 2021 ni bilo veliko slišati.

Po manj prepričljivih rezultatih, ko nogometaši Dina Skenderja niso niti na eni tekmi dosegli več kot en gol, odpravljanju zadnjih nejasnosti glede dokončnega organizacijskega prehoda kluba v roke novega vodstva, kjer so se določene stvari še usklajevale s prejšnjim predsednikom Milanom Mandarićem, ter po burnem dogajanju, v katerem so v taboru zmajev ogromno škodo in nelagodja povzročile okužbe z novim koronavirusom, bi lahko sledilo bolj mirno in spokojno obdobje. Takšna je želja novega vodstva.

Sešlar poziral z dresom s številko 2026

Olimpijo sta pozimi okrepila Robert Muradžija in Marin Pilj. | Foto: Vid Ponikvar Olimpijo sta pozimi okrepila Robert Muradžija in Marin Pilj. Foto: Vid Ponikvar Olimpija je v novo leto vstopila v novi podobi. Jure Bohorič, novi predstavnik NK Olimpija za stike z javnostjo, je imel tako pred prvim druženjem v letu 2022, zanimanje predstavnikov sedme sile je bilo veliko, prijetno nalogo. Predstavil je prvi zimski okrepitvi, Hrvata Marina Pilja in Roberta Muradžijo. Nato je sledil ''sladkorček'' dneva, ko je nadarjeni Svit Sešlar, konec tedna bo dopolnil okroglih 20 let, nasmejano poziral z dresom s številko 2026. Do tistega leta je namreč podaljšal sodelovanje z ljubljanskim klubom in s tem spravil v dobro voljo številne navijače, ki jih je skrbelo, da bi lahko sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Simona Sešlarja šel po poti Mihe Kompana Breznika, zelo obetavnega najstnika, ki je pri Olimpiji nabiral prvoligaške izkušnje brez sklenjene profesionalne pogodbe. To so izkoristili pri Muri in bočnega branilca zvabili v svoje vrste.

''To je bilo veliko razočaranje. To, da bi igral za nas mladinec brez profesionalne pogodbe, se več ne sme zgoditi,'' je Mladen Rudonja poudaril, kako so dali v klubu vse od sebe, da bi v zadnjih mesecih prepričali mladega igralca, a je mnenja, da je bil ta že prej dogovorjen z novim delodajalcem, tako da se načrt ni uresničil. Izgubo Kompana Breznika doživlja kot svojevrstno šolo, v kateri so se pri Olimpiji naučili dovolj, da v prihodnje ne bodo več ponavljali takšnih napak. Rudonja tako napoveduje, da se Olimpiji česa podobnega ne bo več pripetilo. 

Pogodbo je podpisal mladi Svit Sešlar. | Foto: Vid Ponikvar Pogodbo je podpisal mladi Svit Sešlar. Foto: Vid Ponikvar Bo pa v Ljubljani ostal Sešlar, ki bi lahko bil, podobno kot še nekateri njegovi sovrstniki, v taboru zmajev deležen pomembnejše vloge v projektu izgradnje vedno močnejše Olimpije. V njej bi ob kakovostnih tujcih izkušnje nabirali tudi igralci iz klubskega podmladka ter skušali posegati po najvišjih mestih. Ambicij ne manjka, a športni direktor Rudonja poudarja, da določenega pritiska vodstva kluba o tem, da Olimpijo lahko zadovolji le prvo mesto, ni čutiti. ''Zadovoljni bomo s tem, da bomo dali vse od sebe. Potem pa bomo analizirali zadevo in videli, ali smo s tem zadovoljni,'' je dejal strelec nepozabnega zadetka za Slovenijo, ki je pred 21 leti popeljal Katančevo četo na SP 2022.

Ne obremenjujejo se s tistim, kar misli Maribor

Marin Skender je tehnični direktor in vodja skavtske službe NK Olimpija. | Foto: Vid Ponikvar Marin Skender je tehnični direktor in vodja skavtske službe NK Olimpija. Foto: Vid Ponikvar Jesenski naslov je pripadel Mariboru, ki je v torek za glavnega tekmeca v boju za prvo mesto označil Koper, (ne)namerno pa pozabil na Olimpijo, ki za vijolicami zaostaja osem točk, a je tudi odigrala dve tekmi manj. ''To, kar si misli Maribor, ali kaj je s Koprom ali z Muro, s tem se ne bi obremenjevali. Moramo še ogromno svojih stvari urediti. Gledamo le nase, da naredimo tisto, kar je v naši moči. Na koncu pa, kdor bo prvi, mu bomo čestitali. Upamo, da bomo to mi, ampak … Ne bi se radi obremenjevali s tem, kaj drugi menijo ali mislijo,'' se Rudonja diplomatsko ni želel spustiti v besedni dvoboj z večnimi rivali Olimpije.

Skupaj s tehničnim direktorjem Marinom Skenderjem, ki je tudi vodja skavtske službe, sta zadolžena za iskanje najboljših možnosti na področju kadrovske politike. Tako bosta ta mesec iskala primerne kandidate za prihod v klub, nato pa bo njune predloge, če bodo prepoznani za pravšnje, potrdilo vodstvo. Sestavljata ga predsednik Adam Delius in direktor Igor Barišić, ki se zaradi okužbe z novim koronavirusom nista mogla udeležiti novinarske konference v Sloveniji in zato ostajata v karanteni na Bavarskem.
Sportal Vijolice pazijo, da ne bo okužb, Šuler napoveduje dve bombi #video

Novinarsko konferenco je z zanimanjem spremljal tudi kapetan Timi Max Elšnik, ki se bo kmalu pridružil soigralcem na treningih. | Foto: Vid Ponikvar Novinarsko konferenco je z zanimanjem spremljal tudi kapetan Timi Max Elšnik, ki se bo kmalu pridružil soigralcem na treningih. Foto: Vid Ponikvar

''Ta mesec bodo še kakšni prihodi in odhodi, več bo znanega že v prihodnjih dneh. Odšli bodo zlasti nekateri tujci (pri Olimpiji trenutno igra šest tujih nogometašev, ki ne prihajajo z območja Evropske unije, na tekmi pa lahko igrajo le trije, op. p.), okrepiti pa se želimo zlasti v napadu, kjer smo si jeseni pripravili veliko priložnosti, a ni bilo zadetkov. Želimo narediti ekipo, ki bo tam, kjer si želimo biti tudi sami. Na vrhu,'' je namignil, da bodo pri prihodih imeli prednost igralci iz domačega okolja, v katero ne sodi le Slovenija, ampak tudi celotni Balkan.

Rudonja je napovedal, da bo najpozneje do začetka naslednje sezone na novo zaživelo tudi delo z mlajšimi selekcijami. ''Čez noč to ne gre. Veliko stvari je treba narediti na novo. Mladim igralcem se moramo posvetiti in jim omogočiti razvoj, da dobimo končni produkt v prvi ekipi,'' je napovedal Primorec in dodal, da so zaradi pomembnosti projekta pri izbiri novega vodje mladinske šole, prejšnji je bil Goran Stanković, previdni. Verjetno bo znan čez mesec ali dva. | Foto: Vid Ponikvar Rudonja je napovedal, da bo najpozneje do začetka naslednje sezone na novo zaživelo tudi delo z mlajšimi selekcijami. ''Čez noč to ne gre. Veliko stvari je treba narediti na novo. Mladim igralcem se moramo posvetiti in jim omogočiti razvoj, da dobimo končni produkt v prvi ekipi,'' je napovedal Primorec in dodal, da so zaradi pomembnosti projekta pri izbiri novega vodje mladinske šole, prejšnji je bil Goran Stanković, previdni. Verjetno bo znan čez mesec ali dva. Foto: Vid Ponikvar

''Poudarek je na domačem okolju. Glede trenerja pa si želimo, da bo ostal čim dlje na svojem položaju, saj bomo tako v tej postavi delovali lažje. Olimpija pred tem ni imela take navade,'' meni Rudonja, ki ne bo uporabil takšnega mehanizma, kot ga je v Sloveniji nekdanji predsednik Mandarić. Če se bodo uresničile njegove besede, bo tako Olimpijo še dolgo vodil Skender. Ko jo je v prvem obdobju, bi z zmaji skoraj postal državni prvak, a je nato po dramatičnem remiju v Celju ostal brez glavne nagrade. Spomladi bo napadal vrh s tretjega mesta, kaj kmalu pa bi se mu lahko na pripravah na Hrvaškem pridružilo še nekaj novih imen. O njih bo po zagotovilih Rudonje več znanega že v prihodnjih dneh.

Miha Kompan Breznik - Olimpija
Sportal Olimpijo na novo leto presenetila novica: Nismo je pričakovali, nismo je želeli slišati

Rudonja: Olimpija zagovarja cepljenje igralcev

Pri ljubljanskem klubu ne podcenjujejo koronavirusa. | Foto: Vid Ponikvar Pri ljubljanskem klubu ne podcenjujejo koronavirusa. Foto: Vid Ponikvar Olimpija je imela v jesenskem delu veliko težav z okužbami igralcev z novim koronavirusom. Pri ljubljanskem klubu upajo, da bo tovrstnih težav v prihodnje bistveno manj.

''Naš nasvet igralcem je, da naj se cepijo. Klub zagovarja cepljenje. Prisiliti ne moremo nobenega, se moramo pa pogovoriti z igralci. Zadevo moramo vzeti zelo resno. Ne podcenjujemo koronavirusa. Z njim smo imeli zelo velike težave, ki pa jih želimo v prihodnosti zmanjšati, ker je to mogoče,'' je Rudonja napovedal resne pogovore z igralci na temo cepljenja, tehnični direktor Skender, ki je štiri leta starejši od trenerja članske zasedbe zmajev, pa je dodal, kako ima Olimpija po njegovih podatkih zdaj največje število prebolelih in cepljenih igralcev med prvoligaškimi igralci v Sloveniji. ''Takšnih imamo več kot 80 odstotkov,'' je dejal 42–letni Slavonec.

Sportal Nova okrepitev v vrstah Olimpije, slovo Madžara
Sportal Čustveno in strastno, kot zna le nogomet #video
Simon Rožman Celje Kolotilo
Sportal Za Rusa z debelo denarnico ni dvoma: Imamo najboljšega v Sloveniji!
 
Ne spreglejte