Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 12. 2021,
17.59

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Natisni članek

Marko Futacs 1. SNL prestop Marin Pilj NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 29. 12. 2021, 17.59

2 leti, 3 mesece

Marin Pilj

Nova okrepitev v vrstah Olimpije, slovo Madžara

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Pred koncem leta 2021 se je Olimpija okrepila s še enim nogometašem. V Ljubljano prihaja ofenzivni vezist s stotimi nastopi v prvi hrvaški ligi, Marin Pilj. Petindvajsetletnik je z Olimpijo podpisal pogodbo do konca junija 2024.

Po začetku kariere v NK Belišće in pozneje v NK Novigrad je Pilj leta 2018 odšel v Osijek. Najprej je bil del tamkajšnje druge ekipe, potem pa se je že po polovici sezone dokazal in preselil k prvi ekipi. Za Osijek, ki v zadnjih letih kroji sam vrh hrvaškega klubskega nogometa, je zbral 118 nastopov in se podpisal pod 10 zadetkov in šest asistenc. 

Olimpija je že v ponedeljek podpisala pogodbo s hrvaškim vezistom Robertom Mudražijo. Gre za nekdanjega hrvaškega mladega reprezentanta, ki je nazadnje igral za Rijeko na Hrvaškem. V zeleno-belem dresu bo kot posojeni nogometaš danskega Koebenhavna igral do konca te sezone.

Se je pa od Olimpije danes poslovil Madžar Marko Futacs. "Ko je Olimpija krvavo potrebovala klasičnega napadalca, ji je na pomoč priskočil Marko Futacs. Za to mu bomo v Ljubljani vedno hvaležni. Kakor tudi za sanjski začetek nove pustolovščine. Nogometaš iz Madžarske, ki se je k Olimpiji preselil na začetku letošnjega oktobra, se je že na svojem debiju v Stožicah vpisal med strelce. In kakšen debi je to bil! Futacs ni le meril v polno, z golom v 53. minuti je tudi odločil obračun s Taborom iz Sežane. Žal je bil to tudi njegov edini gol v dresu Olimpije in tik pred koncem novega leta je bila sprejeta sporazumna odločitev o predčasnem koncu sodelovanja," so zapisali pri ljubljanskem klubu.

Preberite še:

Robert Voloder
Sportal Voloder dokončno v Mariboru
Mura Tottenham, Ante Šimundža
Sportal Uradno: Ante Šimundža ni več trener Mure
Nermin Bašić
Sportal Velike spremembe pri Radomljah
Ne spreglejte