Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2020,
19.30

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Mura NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 21. 11. 2020, 19.30

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Olimpija

Vombergar popeljal Olimpijo do velike zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Mura Olimpija | Nogometaši Olimpije so z zmago v Murski Soboti ohranili minimalen zaostanek ene točke za vodilnim Mariborom. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Olimpije so z zmago v Murski Soboti ohranili minimalen zaostanek ene točke za vodilnim Mariborom.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:1).

NK Domžale, NK Celje, november 2020
Sportal Prvaki do prve zmage, Tabor pa do prve točke v gosteh

Mura : Olimpija 0:1 (0:1)

Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Jug, Žunič, Brezar.
Strelec: 0:1 Vombergar (45.).

Mura: Obradović, Travner, Gorenc, Maruško, Karničnik, Horvat, Brkić (od 61. Bobičanec), Kouter, Filipović, Maroša (od 79. Marič), K. Cipot (od 61. Žižek).
Olimpija: Frelih, Pavlović (od 87. Šme), Perković, Milović, Boakye (od 81. Andrejašič), Camiacov, Elšnik, Marin, Kvesić (od 90. Ostrc), Ivanović (od 81. Bosić), Vombergar.

Rumena kartona: Brkić; Elšnik.
Rdeči karton: /.

Ljubljanski nogometaši so se z bržčas svojo najboljšo predstavo sezone in s šesto zmago približali vodilnemu Mariboru na točko. Četrto slavje na zadnjih šestih tekmah je zeleno-belim zagotovil Andres Vombergar, ki je zadel ob koncu prvega polčasa derbija z Muro. Ta je doživela tretji poraz in zdaj za dve točki zaostaja za Olimpijo ter tri za Mariborom. Mura je sicer še tretjo zaporedno tekmo ostala brez zmage.

Fotogalerija s tekme, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 56

Ljubljančani so v prvem polčasu poskrbeli za praktično vse nevarnejše akcije. Pritisnili so od prve minute, med drugim je v sedmi minuti moral Matko Obradović prvič posredovati, ko je streljal Luka Marin.

Znova je bil Murin vratar na preizkušnji v 19. minuti, ko je sam predenj malce z leve strani prišel Đorđe Ivanović, a streljal točno vanj. Obradović se je dvakrat izkazal tudi v 34. minuti, ko sta zapovrstjo poskusila Andres Vombergar in debitant v ljubljanskem dresu Mario Kvesić.

Zadetek Andresa Vombergerja:

Je pa čuvaj mreže pri črno-belih moral po žogo v mrežo v 45. minuti. takrat so gosti izigrali domačo obrambo. Najprej je Mihail Caimacov podal za hrbet domače obrambe do Marina, ta pa je z leve strani kazenskega prostora podal pred vrata, kamor je vtekal Vombergar. Ta je žogo iz bližine poslal pod prečko za 1:0.

Uvod drugega dela ni bil tako razburljiv, Mura je poskušala vse, da bi izid izenačila, a je ljubljanska ekipa dobro opravljala svoje delo tudi v obrambi. V 74. minuti je do prostega strela prišel Luka Bobičanec, a Žiga Frelih z njim ni imel veliko dela. Ljubljanski vratar je ustavil tudi strela Nina Kouterja v 83. minuti, v 85. minuti so domači malce po sreči zatresli tudi prečko, pritisk pa se jim vse do konca ni obrestoval.

Prečka Andrije Filipovića:

Mura bo v 13. krogu v torek gostovala v Novi Gorici, Olimpija pa bo dva dni pozneje gostila Aluminij.

Dogajanje v Murski Soboti v živo:

Konec srečanja v Murski Soboti. Olimpija je v derbiju 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagala Muro z 1:0 in jo prehitela na lestvici. Zmaji so nastopili v osveženi postavi, s kar dvema hrvaškima novincema. Razmerje strelov na gol je bilo 11:10 v korist Mure, pri strelih v okvir vrat pa 5:4 v korist zmajev.

85. minuta: kakšna smola za Muro! Andrija Filipović se je po hitro izvedbi prostega strela izmuznil obrambi zmajev in znašel pred vratarjem Olimpije Žigo Frelihom, od katerega se je žoga v visokem loku odbila proti ljubljanskim vratom. Zadela je prečko, tako da je gostitelje od izenačenja delilo le nekaj centimetrov. Ostaja 1:0 za Olimpijo.

Prečka Andrije Filipovića:

83. minuta: v okvir vrat je streljal slovenski članski reprezentant Nino Kouter, a vratar Olimpije Žiga Frelih ni imel težjega dela.  

Priložnost Nina Kouterja:

81. minuta: moči so osvežili tudi v taboru zmajev. Namesto Đorđeta Ivanovića je vstopil Radivoj Bosić, Erica Boakyeja pa je zamenjal Jan Andrejašić. Olimpiji se nasmiha zmaga v Fazaneriji.

79. minuta: zanimivo, trener Olimpije Dino Skender še vztraja pri začetni enajsterici, s katero se spogleduje z dragoceno zmago, trener Mure Ante Šimundža pa je posegel še po tretji menjavi. Namesto Amadeja Maroše je vstopil v igro Luka Marić.

63. minuta: Muri se je ponudila ena izmed redkih priložnosti na tekmi, a se je Kevinu Žižku povsem ponesrečil strel, tako da je žoga povsem zgrešila cilj. Žižek je vstopil v igro v 61. minuti, podobno velja za Luko Bobičanca. Igrišče sta zapustila Kai Cipot in Marko Brkić.

Začetek drugega dela. V Fazaneriji se srečanje nadaljuje po željah ljubljanske ekipe, ki je še naprej bolj nevaren tekmec.

Konec prvega polčasa. Olimpija je odšla na počitek s tesnim, a zasluženim vodstvom z 1:0.

Gooooool! 0:1! 45. minuta. Zasluženo vodstvo Olimpije, ki je v prvem polčasu nadigrala Muro in si priigrala številne priložnosti. V zadetek jo je pretopil Andres Vombergar. Akcijo je začel Mihail Caimacov, ki je domiselno zaposlil Luko Marina, ta pa je z leve strani podal pred vrata Mure, kjer Vombergarju ni bilu težko zatresti mreže. Matko Obradović, ki je pred tem navduševal z izjemnimi obrambami, je bil tokrat nemočen. Vombergar, ki je v petek dopolnil 26 let, je dosegel tretji zadetek v tej sezoni.

Zadetek Andresa Vombergarja:

37. minuta: vratar Mure Matko Obradović je tokrat rešil vrata črno-belih s požrtvovalno igro z glavo, ko je odbil žogo pred napadalcem Olimpije Đorđejem Ivanovićem.

Požrtvovalna igra Matka Obradovića z glavo:

34. minuta: Noro, kaj vse uspeva čuvaju mreže črno-belih! Vratar Mure Matko Obradović je za zdaj z naskokom prvi junak srečanja. Tokrat je zgolj v nekaj sekundah ubranil dva zelo nevarna strela. Najprej je odlično posredoval pri strelu Andresa Vombergarja, nato pa se je izkazal še pri ustavitvi poskusa Maria Kvesića. Olimpija si je v uvodni tretjini srečanja priigrala več špriložnosti, a na semaforju ostaja 0:0.

Izjemni obrambi Matka Obradovića po strelih Andresa Vombergarja in Maria Kvesića:

18. minuta: velika priložnost za Olimpijo. Zapravil jo je Đorđe Ivanović, ki je iz ugodnega položaja streljal naravnost v Matka Obradovića, tako da je vratar Mure z roko ubranil strel. Ostaja pri začetnem rezultatu, zeleno-beli narekujejo ritem igre. Akcijo je sicer začel hrvaški debitant Mario Kvesić, ki je odvzel žogo tekmecu in poslal v ogenj srbskega napadalca.

Priložnost Đorđeta Ivanovića:

11. minuta: v Fazaneriji od časa do časa odmevajo napevi navijaške skupine Black Gringos, na tribunah pa visijo njihovi transparenti.  Obešajo jih varnostniki na stadion. Tako jih je pri delu ujel snemalec:

7. minuta: Olimpija je v začetnem delu srečanja nevarnejša. Đorđe Ivanović je lepo zaposlil Luko Marina, ki je prodrl proti kazenskemu prostoru Mure, nato pa skušal s strelom v bližji kot premagati Matka Obradovića. Vratar Mure se je izkazal in preprečil vodstvo zmajev.

Priložnost Luke Marina:

Začetek dvoboja v Murski Soboti. Ekipi, ki zaradi zdravstvenih težav pogrešata veliko prvokategornikov, se potegujeta za zelo dragocene točke.

Kako se je odločil strateg Mure Ante Šimundža? Zaradi poškodbe stegenske mišice bo manjkal kapetan Alen Kozar, proti Olimpiji pa bodo od prve minute zaigrali:

Trener Olimpije Dino Skender je razkril karte za derbi v Fazaneriji. V začetni enajsterici sta oba hrvaška novinca, tako Goran Milović kot tudi Mario Kvesić, izkušeni obrambni dvojec Samardžić - Korun pa zaradi zdravstvenih težav tokrat ne bo na delu, manjka tudi Matic Fink. Kapetan je Timi Max Elšnik.

Boj za vodilna mesta že dolgo ni bil tako izenačen. Najboljše štiri ekipe ločuje le ena tekma, med njimi pa sta tako Mura kot Olimpija. Črno-beli upajo, da je rezultatske krize, katere vrhunec je bil nepričakovan spodrsljaj v pokalu, poraz z 0:2 v Zavrču proti drugoligašu Dravi, s tem pa tudi ekspresen izpad branilcev lovorike, že konec. Po velikem razočaranju v pokalu so v prvenstvu na štirih tekmah ostali neporaženi, od tega trikrat remizirali, premagali pa Maribor.

Navijači pogrešajo zadetke, se je pa na njihovo zadovoljstvo v obrambo znova naselila trdnost, ki je v začetku sezone postala zaščitni znak rušilne moči Prekmurcev. Izbranci Anteja Šimundže niso prejeli zadetka že na treh zaporednih tekmah (Maribor, Celje in Tabor), niz pa bodo skušali nadaljevati proti Olimpiji, ki je pred reprezentančnim premorom privržence razočarala z izvedbo proti Kopru (1:2).

 

Trener zmajev Dino Skender vseeno še naprej uživa zaupanje vodstva kluba, za nameček pa mu je predsednik Milan Mandarić izpolnil še dve želji, tako da po novem zeleno-beli dres nosita še dva izkušena hrvaška nogometaša. To sta ofenzivno naravnan zvezni igralec Mario Kvesić in branilec Goran Milović, nekdanji kapetan Hajduka, ki je nazadnje igral v prvi belgijski ligi, nato pa se poleti lotil iskanja novega delodajalca. Našel ga je v Sloveniji, kjer ne manjka nekdanjih nogometašev splitskega velikana.

Muri zaradi kazni ne bo mogel pomagati Klemen Šturm, obrambi črno-belih pa bosta največjo nevarnost predstavljala petkova slavljenca Andres Vombergar in Đorđe Ivanović, oba rojena 20. novembra (1994 in 1995). Prenos derbija kroga se bo začel s studijskim delom na Planet TV že ob 17. uri.

Ne spreglejte