Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2020,
19.41

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Luka Bobičanac Nino Kouter NK Maribor NK Maribor NK Mura Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 29. 10. 2020, 19.41

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Maribor

Vodilna Mura Mariboru zadala hud udarec #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Mura : NK Maribor, prva liga | Mura je ugnala Maribor. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je ugnala Maribor.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti premagali Maribor z 2:0 (1:0).

NK Olimpija : NK Bravo, prva liga
Sportal Mura po zmagi nad Mariborom znova na vrh #video

Nogometaši Mure so se po izpadu v pokalu in treh prvenstvenih tekmah brez zmage vendarle vrnili na zmagovite tirnice. In to s prestižno zmago proti enemu izmed glavnih favoritov prvenstva, Mariboru. Štajerci so bili v polju sicer boljši tekmec, imeli terensko premoč, a varovanci Anteja Šimundže so bili konkretnejši. Izkoristili so dve od svojih priložnosti, tekmec posebno lepih niti ni imel, in se veselili zmage, ki jih je spet popeljala na sam vrh prvenstvene razpredelnice.

Mariborčani so tekmo začeli napadalno, njihova premoč v posesti žoge je bila očitna. Rudi Požeg Vancaš je v prvih 20 minutah izvedel nekaj nevarnih akcij po levi strani, a manjkali so streli, predvsem v okvir vrat, tako da vratar Matko Obradović ni imel resnejšega dela.

Luka Bobičanec je dosegel drugi zadetek Mure. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Luka Bobičanec je dosegel drugi zadetek Mure. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Njegovi soigralci v polju pa so izkoristili že prvi nevarnejši napad. V 22. minuti je Luka Bobičanec natančno podal žogo v kazenski prostor, kjer jo je na prvi vratnici pričakal Nino Kouter, ki je s preciznim strelom z glavo ob desni vratnici popeljal svojo ekipo v vodstvo.

Po golu se je položaj na igrišču spremenil. Domači so bili nevarnejši in tudi bližje še enemu zadetku. Kevin Žižek bi v 30. minuti lahko kaznoval napako Martina Milca, ki je slabo podajal žogo svojemu vratarju, toda zadel je le vratnico. Priložnost za povišanje vodstva je imel tudi Tomi Horvat, tako kot nekaj kasneje po strelu Alena Kozarja pa je bil na mestu mariborski vratar Ažbe Jug.

Premoč gostov se je nadaljevala tudi v drugem delu, a spet je bila jalova. Milec je sicer dvakrat z desne strani prišel v kazenski prostor, a oba strela sta bila premalo natančna za spremembo izida.

Se je pa izid spremenil v prid Mure. Kai Cipot je v končnici tekme najprej zapravil priložnost, nato pa v 88. minuti po protinapadu in podaji Kouterja svoji ekipi priboril enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Bobičanec. Prekršek nad Cipotom za najstrožjo kazen je v kazenskem prostoru storil Amir Dervišević, ki si je prislužil rdeči karton in predčasno pot v slačilnico.

V naslednjem krogu bo Mura gostila Celje, Maribor pa bo gostoval pri Aluminiju.

Mura - Maribor 2:0 (1:0)

Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Perič, Mikača, Brezar.

Strelca: 1:0 Kouter (22.), 2:0 Bobičanec (88., 11-m).

Mura: Obradović, Kous, Karničnik, Lovrič, Šturm, Kozar, Horvat (od 60. Filipović), Kouter, Maroša (od 76. Brkić), Bobičanec (od 90. Travner), Žižek (od 60. K. Cipot).

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Peričić, Klinar, Pihler, Vrhovec (od 76. Dervišević), Požeg Vancaš (od 82. Bajde), Kronaveter (od 67. Tavares), Repas, Mešanović (od 67. Mešanović).

Rumeni kartoni: Šturm, Kozar, Brkić, Kous; Vrhovec.
Rdeči kartoni: Dervišević (87.).

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Fazaneriji.

GOOOL! Mura je v 88. minuti podvojila vodstvo! Z bele točke je bil natančen Luka Bobičanec. Prekršek v kazenskem prostoru je nad Kaiem Cipotom storil Amir Dervišević, ki si je prislužil tudi rdeči karton.

Video: gol Bobičanca:

64. minuta: Maribor pritiska na vrata Mure. Z močnim strelom je poskusil Martin Milec, a je njegov poskus zletel čez vrata Mure.

Začetek drugega polčasa v Fazaneriji.

Konec prvega polčasa. Mura odhaja na odmor z minimalno prednostjo.

30. minuta: uf, kakšna priložnost za Muro. Veliko napako v obrambi Maribora je storil Martin Milec, ki je žogo nesrečno podal do Kevina Žižka, ta pa je zastresel vratnico.

Video: priložnost Mure:

GOOOL! Mura je izkoristila že svojo prvo pravo priložnost na tekmi. Predložek je v kazenski prostor poslal Luka Bobičanec, odlično je vtekel Nino Kouter, ki je z glavo žogo v 22. minuti poslal v mrežo Maribora.

Video: gol Koutra:

Za nami je 15 minut tekme v Fazaneriji. Zaenkrat še brez prave priložnosti na obeh straneh, podjetnejši pa so v prvih minutah nogometaši Maribora.

Začetek tekme v Murski Soboti.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Pred tekmo:

Obračun, ki prinaša ogromno in bo neposredno odločal o mestih pri vrhu, bo v četrtek v Fazaneriji. Če ne bi bilo epidemije koronavirusa, bi v Murski Soboti iskali vstopnico več, tribune Fazanerije bi bile spet polne, a bo derbi devetega kroga potekal brez občinstva. Mura ga bo zelo pogrešala, saj bi njegova podpora prišla še kako prav v trenutkih, ko so črno-beli po sanjskem vstopu v sezono padli v nepričakovano krizo in zapravili vodilni položaj. Četa Anteja Šimundže je v zadnjih treh krogih v prvenstvu osvojila le točko, pa še to pri ''zdesetkanih'' Domžalah (čeprav je seveda treba upoštevati, da je večji del srečanja v Športnem parku odigrala z igralcem manj), še bolj pa skeli polomija v Zavrču, kjer je branilec pokalnega naslova pokleknil proti Dravi (0:2) in se od tekmovanja, od katerega je znova pričakoval ogromno, poslovil že na prvi stopnički.

Če bi bila tekma še pred nekaj tedni, bi bili favoriti gostitelji, tako pa je Maribor na zadnjih nastopih pod vodstvom Maura Camoranesija prikazal določen napredek. Obramba s tremi branilci v vrsti je vse bolj zanesljiva, sloviti velikan italijanskega nogometa pa čaka še na trenutek, ko se bodo v napadu sprostile najbolj nevarne vijolice in bo učinkovitost 15-kratnih državnih prvakov še večja. Mariborčani so bili na zadnji tekmi (1:1 s Koprom) nezadovoljni s sojenjem, zato je mogoče v četrtek v Prekmurju pričakovati visoko stopnjo motiviranosti.

''Mura bo pravi preizkus trenutnega stanja,'' sporoča Blaž Vrhovec. Obeta se nepredvidljiv obračun, na katerem se vedno znova ponavlja, kako je Šimundža kot nekdanji napadalec in trener Maribora čustveno povezan s klubom, a mu je z Muro že večkrat prekrižal načrte. Štajerca z dalmatinskimi koreninami neizmerno spoštuje tudi Camoranesi, kar je večkrat poudaril že kot trener Tabora.

Ne spreglejte