Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 5. 2021,
21.55

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje ND Gorica

Sreda, 19. 5. 2021, 21.55

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Celje

Čudežni niz Šalje se nadaljuje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Agron Šalja | Agron Šalja je popeljal Celjane še do šeste zmage na sedmih tekmah, odkar vodi rumeno-modre. | Foto Grega Valančič/Sportida

Agron Šalja je popeljal Celjane še do šeste zmage na sedmih tekmah, odkar vodi rumeno-modre.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Celja so v 37. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico z 2:0 (1:0).

Olimpija Tabor
Sportal Maribor ali Mura? Olimpija v zadnji sekundi ostala brez vsega. #video

Gorica : Celje 0:2 (0:1) 

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Salkić, Kalan.
Strelec: 0:1 Božić (45.), 0:2 Božić (48.).

Gorica: Sorčan, Hodžić (od 41. Paljk), M. Kavčič, Mevlja (od 66. Tomiček), T. Kavčič, Nkama, Kačinari (od 66. Baruca), Mavretič, Oyewusi (od 46. Velikonja), Colley (od 80. Vipotnik), Begič.
Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Stojinović, Kerin, Benedičič (od 73. Novak), Vrbanec, Šporn (od 73. Rorič), Božić (od 85. Vego), Dangubić, Kuzmanović.

Rumeni karton: Vrbanec.
Rdeči karton: /

Nogometaši Celja nadaljujejo odlične predstave, odkar jih je prevzel Agron Šalja. V zadnjih petih krogih so izgubili le proti Bravu, zmaga v Novi Gorici pa je bila že njihova četrta, ob tem pa so v pokalu prišli še do finala. Ker pa tudi Aluminij, do predzadnjega kroga njihov glavni tekmec v boju za izognitev dodatnim kvalifikacijam, pridno zbira točke, so še še vedno na devetem mestu. Se pa lahko rešijo v zadnjem krogu, z zmago nad Koprom bi vsaj njega prehiteli, lahko pa se dvignejo še višje.

Dva zadetka Božića dovolj za tri točke

Začetek tekme ni kazal, da je Celjanom tekma pomembnejša kot odpisanim Goričanom. Gostitelji so tekmece povsem stisnili pred njihova vrata, si priigrali kar nekaj priložnosti, toda Nejc Mevlja, Aaron Kačinari in Lamin Colley niso našli poti do mreže. Goričani so že v prvih 16 minutah izvajali šest kotov, kar samo kaže, komu je pripadel začetek, če se ne upošteva rezultata.

Prvi zadetek Ivana Božića:

Po 20 minutah pa so se Celjani vendarle otresli pritiska, v 24. minuti sta Luka Kerin in Ivan Božić izvedla lepo akcijo, toda strel Hrvata je vratar Gregor Sorčan odbil, tako kot do konca še v dveh primerih, ko je nevarno streljal isti igralec. V četrtem poskusu pa je Božić vendarle dosegel gol in to res lepega, s kakšnih 18 metrov je v sodnikovem dodatku zadel prečko, od katere se je žoga odbila za Sorčanov hrbet.

S tem pa strelskih vaj nekdanjega nogometaša zagrebškega Dinama ni bilo konec. Že v tretji minuti nadaljevanja so njegovi soigralci izvedli hiter protinapad, po podaji Benedičiča je Božič le potisnil žogo v mrežo in zaključil lepo akcijo.

Drugi zadetek Ivana Božića:

Po zanesljivem vodstvu so gosti igro umirili, posebnih razburjenj ni bilo več, gostitelji so sicer napadali, toda priložnosti si niso ustvarili.

Gorica bo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovala v Sežani, Celje pa bo gostilo Koper.

Dogajanje v Novi Gorici v živo:

Konec dvoboja v Novi Gorici. Celjani so na krilih dvakratnega strelca Ivana Božića strli odpor Gorice, ki se seli v drugo ligo. Rumeno-modri imajo tako priložnost, da si z zmago v zadnjem krogu, ko se bodo pomerili s Koprčani, zagotovijo obstanek že v soboto, nato pa se posvetijo finalu pokala, ko se bodo 25. maja udarili z Olimpijo v Kopru.

47. minuta (Nova Gorica): Celjani so na pragu zelo pomembne zmage. Žan Benedičič je prispeval podajo, Ivan Božić pa je z neposredne bližine zadel za 2:0. To je peti zadetek napadalca iz Slavonije v tej sezoni, Celjanom se nasmiha zmaga, s katero si bodo zagotovili možnost, da si obstanek priigrajo že po zadnjem krogu.

Drugi zadetek Ivana Božića:

Konec prvega dela v Novi Gorici. Celjani se odpravljajo na počitek boljše volje, do vodstva so prišli v sodnikovem podaljšku.

Goooool! 0:1! 45. minuta. Celjani so v Novi Gorici povedli po izvrstnem zadetku Ivana Božića. 23-letni Hrvat se je med strelce vpisal že v nedeljo proti Olimpiji, tokrat pa je z mojstrskim strelom prisilil k predaji Grego Sorčana. Branilci naslova so prišli do vodstva, s katerim bi poskrbeli za popolno dramo v zadnjem krogu, kar se tiče boja za obstanek. 

Zadetek Ivana Božića:

43. minuta: napadalec Celja Ivan Božić je dvakrat zapored zapretil Gregi Sorčanu, a je ostala mreža vrtnic nedotaknjena.

Priložnost Ivana Božića:

25. minuta: prvič na dvoboju so zapretili tudi gostje. Luka Kerin je lepo poslal v ogenj Ivana Božića, ta pa je skušal premagati Grego Sorčana, a je bil vratar Gorice uspešnejši. 

23. minuta: mladi napadalec Gorice Tjaš Begić se je odločil za atraktiven strel z razdalje. Žoga je švignila mimo leve vratnice, ostaja 0:0.

Priložnost Tjaša Begića:

8. minuta: vratar Celja rešuje prvake. Matjaž Rozman je najprej ubranil strel z glavo Matica Paljka, nato pa je ustvaril še strel Kehindeja Oyewusija.

Ob 19.30 se je začel derbi začelja v Novi Gorici. Sodnik je Dejan Balažič. Če bodo Celjani izgubili, bo že znan udeleženec dodatnih kvalifikacij za popolnitev 1. SNL.

Vrtnice bodo zadnjo domačo tekmo začele v tej sezoni s postavo:

Strateg Celja Agron Šalja, ki je z rumeno-modrimi na šestih tekmah kar petkrat zmagal, se je odločil za naslednjo začetno enajsterico:

Ne spreglejte