Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 5. 2021,
19.15

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Arnel Jakupović Vitalijs Maksimenko NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 5. 5. 2021, 19.15

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Olimpija

Domžale razorožile vodilno Olimpijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
NK Domžale : NK Olimpija, prva liga | Domžale so ugnale Olimpijo. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Domžale so ugnale Olimpijo.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 2:0 (2:0).

NK Domžale : NK Olimpija, prva liga
Sportal Aluminiju derbi za obstanek, na vrhu vse bolj vroče #video

Domžalčani so niz neporaženosti v ligi podaljšali na pet tekem, na domači zelenici pa ne poznajo poraza že od konca novembra. Z zmago proti tekmecu iz soseščine in vodilni ekipi prvenstva so trenerju Dejanu Djuranoviću podarili lepo darilo za 53. rojstni dan.

Na drugi strani so Ljubljančani še tretjo tekmo zapovrstjo brez zmage, kar ni najboljša popotnica za prihajajoči večni derbi z Mariborom. Ta na lestvici zaostaja zgolj dve točki, Mura tri, Domžale pa sedem.

Domžalčani, ki so med vsemi prvoligaši v najboljši formi v zadnjem času, so svoj del repertoarja ponudili tudi v prvem polčasu proti vodilni Olimpiji. Ta je sicer prva zagrozila v 10. minuti, ko je Nino Pungaršek od daleč žogo poslal malo čez gol, toda domači nogometaši so dvakrat zatresli mrežo tekmeca.

V 29. minuti je Slobodan Vuk v kazenskem prostoru prišel do strela, žogo je slabo brcnil, a je ta vseeno zadela Vitalijsa Maksimenka, spremenila smer in presenetila Žigo Freliha za 1:0. V 38. minuti pa je prednost podvojil Arnel Jakupović, ki je z glavo unovčil podajo Svena Šoštariča Kariča z leve strani.

Malce pred koncem polčasa pa je pri Domžalah s prostega strela poskusil še Senijad Ibričić, a je bil za malo zgrešil cilj.

Olimpiji dodatne težave povzročili poškodbi

Matic Fink je zaradi poškodbe igro zapustil že v prvem polčasu. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Matic Fink je zaradi poškodbe igro zapustil že v prvem polčasu. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Ljubljančani pa so ob tem imeli še več skrbi, sprožila niti niti enega strela v okvir vrat, za nameček pa je moral Goran Stanković že v prvem polčasu zamenjati poškodovana Antonia Delameo Mlinarja in Matica Finka.

V 48. minuti so imeli gostje lepo priložnost za zmanjšanje zaostanka, a je Andres Vombergar pred golom slabo zadel žogo, tako da je ta zletela mimo vrat. Natančneje je meril Eric Boakye v 54. minuti, a je bil strel z glavo prešibak.

V 60. minuti je Jakupović poskusil s strelom od daleč, toda Frelih v ljubljanskih vratih tudi ni imel veliko dela. Ga je imel pa več Ajdin Mulalić v 69. minuti, ko je dobro posredoval po Boakyejevem strelu z 20 metrov.

V 85. minuti so zagrozili Domžalčani prek Daria Kolobarića in nato še Benjamina Markuša, prvič je dobro posredoval Frelih, drugič pa ljubljanski branilci, tako da je ostalo pri 2:0. Tako je bilo tudi po poskusu Damjana Vukliševića z glavo v sodniškem dodatku, spet je bil na mestu Frelih.

Domžale bodo v 33. krogu v nedeljo gostovale v Novi Gorici, Olimpija pa bo gostila Maribor.

Domžale : Olimpija, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 27

Domžale : Olimpija 2:0 (2:0)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Mertik, Praprotnik, Kordež.

Strelca: 1:0 Maksimenko (29./avtogol), 2:0 Jakupović (38.).

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič (od 56. Urbančič), Klemenčič, Vuklišević, Žinić, Käit, Svetlin, Ibričić, Pišek (od 65. Markuš), Jakupović (od 77. Kolobarić), Vuk (od 65. Podlogar).

Olimpija: Frelih, Delamea Mlinar (od 21. Šme), Savić, Maksimenko, Pavlović, Fink (od 38. Boakye), Kapun, Korun, Pungaršek (od 75. Perović), Vombergar, Ivanović.

Rumeni kartoni: Šme, Savić, Vombergar, Boakye.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Domžalah, gostitelji so zmagali z 2:0.

69. minuta: najlepša priložnost na tekmi za Olimpijo. Streljal je Eric Boakye, a se je z izjemno obrambo izkazal Ajdin Mulalić.

Video: poskus Olimpije:

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Domžalah.

GOOOL! Domžale vodijo že z 2:0! S strelom z glavo je bil natančen Arnel Jakupović.

Video: gol Jakupovića:

Trenerju Olimpije Goran Stanković ima poleg zaostanka še dodatne težave, saj se je v 21. minuti poškodoval Antonio Delamea Mlinar, ravno pred drugim zadetkom Domžal pa je iz igre moral še Matic Fink.

GOOOL! Domžale so v 29. minuti povedle z 1:0! V kazenskem prostoru je streljal Slobodan Vuk, žoga pa se je od noge Vitalijsa Maksimenka odbila za hrbet vratarja Freliha.

Video: avtogol Maksimenka:

Za nami je 20 minut tekme v Domžalah, zaenkrat še brez prave priložnosti na obeh straneh.

Začetek tekme v Domžalah.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Pred tekmo:

Derbi kroga bo v sredo v Domžalah. Derbi ljubljanske kotline si boste lahko s studijskim delom ob 17. uri ogledali na Planet 2. V taboru gostiteljev ne skrivajo želje, da bi po Mariboru zagrenili življenje še drugemu slovenskemu velikanu. In to na podoben način kot vijolicam, saj se bodo tudi z zmaji v kratkem času pomerili tako v prvenstvu kot tudi pokalu (12. maja v polfinalu).

"Zavedamo se kvalitete, ki jo premorejo Ljubljančani, a brez dvoma imamo kar nekaj adutov tudi sami. Igramo na domačem igrišču in to je zagotovo prednost. V zaključku prvenstva želimo domači Športni park ohraniti nedotaknjen," sporoča kapetan Domžal Senijad Ibričić, ki je na zadnji tekmi (0:0 v Sežani) dosegel mejnik, saj je presegel mejo deset tisoč odigranih minut v dresu Domžal. Trener Dejan Djuranović želi premagati Olimpijo, ki v prvenstvu ni zmagala že dvakrat zapored in dovolila Muri, da se v dveh krogih iz -11 približa na -6. Domžalčani zaostajajo okroglih deset točk, tako da bi jih lahko na vrh razpredelnice potisnil le še izjemen podvig.

Dejan Djuranović
Sportal Djuranović poslal sporočilo, ki ne bo preveč všeč Olimpiji #video

Izbranci Gorana Stankovića, ki umirja žogo in izpostavlja, kako velja glede na vse, kar si je Olimpija priigrala v letu 2021, ostati pozitiven, si lahko v Domžalah zagotovijo mirnejšo popotnico za nedeljski večni derbi z Mariborom. Če bodo ostali neporaženi, bodo zadržali glavnino prednosti. V Domžalah so v zadnjih sezonah pogosto zmagovali, v opozorilo pa jim je lahko zmaga rumenih v jesenskem delu (3:1), s katero so prekinili niz štirih zaporednih zmag Olimpije v Športnem parku. To je bil dvoboj, ko je šlo zmajem le malo od rok, častni zadetek pa je po prekrasnem strelu z razdalje dosegel Michael Pavlović. Bosta tokrat najboljša strelca zmajev, tako Andres Vombergar kot tudi Đorđe Ivanović sta dosegla 11 zadetkov, bolj natančna? Sodil bo Bojan Mertik.

Milan Mandarić
Sportal Trener Olimpije: Velika neumnost, a to se dogaja v življenju #video
Ne spreglejte