Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 11. 2019,
16.09

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Bravo NK Triglav

Nedelja, 10. 11. 2019, 16.09

4 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Bravo

Pomembna zmaga Kranjčanov, ki so se odlepili od dna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
NK Triglav, NK Bravo | Triglav se je veselil pomembne zmage, s katero se je odlepil od dna. | Foto SPS/Sportida

Triglav se je veselil pomembne zmage, s katero se je odlepil od dna.

Foto: SPS/Sportida

Nogometaši kranjskega Triglava so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljanski Bravo z 1:0 (0:0).

Mura Aluminij
Sportal Olimpija se je vrnila na vrh, Hrvati poskrbeli za nadaljevanje pravljice Aluminija #video

Kranjčani, ki so igrali brez kaznovanega Gorana Brkića, so prišli do svoje pete zmage v prvenstvu in se prebili na sedmo mesto lestvice, čeprav so vse od 42. minute (in skoraj do konca) igrali z igralcem manj. Edini gol na tekmi je dosegel Gaber Petric. Na drugi strani so Ljubljančani doživeli še četrti zaporedni poraz in so predzadnji s tremi točkami zaostanka za osmouvrščenimi Domžalami.

V prvem polčasu so bili konkretnejši Ljubljančani, ki so prvič zagrozili v osmi minuti, ko je Ibrahim Arafat Mensah sprožil z desne strani iz bližine, Jalen Arko pa je bil dobro postavljen. V 11. in 21. minuti je poskusil Mustafa Nukić, prvič je streljal z glavo malce mimo vrat, drugič pa je sprožil od daleč čez gol. V 32. minuti je nase opozoril tudi Aljoša Matko, ki je stekel v protinapad, na koncu pa preslabo zaključil.

Kranjčani so do treh točk prišli, čeprav so velik del tekme igrali z igralcem manj. | Foto: SPS/Sportida Kranjčani so do treh točk prišli, čeprav so velik del tekme igrali z igralcem manj. Foto: SPS/Sportida

Pri domačih velja omeniti poskus Davida Tijanića iz 38. minute, ko je s "škarjicami" le za malo zgrešil cilj. So pa Kranjčani že v 42. minuti na igrišču ostali le z deseterico, saj si je srednji branilec Milan Milanović zaradi starta s podplatom prislužil drugi rumeni karton in pot v slačilnico.

Kljub temu so v uvodu drugega polčasa zagrozili prav Gorenjci, ko je Luka majcen streljal z roba kazenskega prostora, a žogo po njegovem šibkem strelu je Domen Gril preusmeril v kot. V 53. minuti pa so imeli dve priložnosti tudi gosti, a so bili znova preslabi pri zaključku.

V 63. minuti je pri domačih poskusil Majcen s peto, a je žogo preslabo zadel, so pa domači povedli v 67. minuti, ko je Tilen Mlakar podal z leve pred vrata, tam pa je Gaber Petric ugnal svojega čuvaja Matevža Matka in zadel za 1:0.

V 77. minuti so imeli Ljubljančani priložnost za izenačenje, ko je z glavo poskusil Josip Brekalo, Arko pa je žogo še pravočasno ujel pred golovo črto. V 85. minuti je Aljoša Matko prišel do strela iz bližine, a žogo poslal visoko čez vrata, v 86. pa so gosti, ki so sicer pritiskali proti domačemu golu, zaradi drugega rumenega kartona ostali brez Brekala, na koncu pa tudi brez točk.

Triglav bo v 18. krogu 23. novembra gostoval v Domžalah, Bravo pa bo gostil Rudar.

Fotogalerija
1 / 28

Triglav : Bravo 1:0 (0:0)

Športni center, sodniki: Tkalčič, Šumer in Perger.

Strelec: 1:0 Petric (67.).

Triglav: Arko, Kuhar, Milanović, Kumer, Mlakar, Gajić (od 65. Kryeziu), Herić (od 45. Šalja), Udovič, Tijanić, Majcen, Petric (od 79. Janković).
Bravo: Gril, Trontelj, M. Matko, Zec (od 51. Brekalo), Ihbeisheh, Agboyi, Žinko, Krcić (od 46. Primc), Mensah, Nukić, A. Matko.

Rumeni kartoni: Milanović, Udovič; Zec, Agboyi, A. Matko, Brekalo. M. Matko, Mensah.* Rdeča kartona: Milanović (42.), Brekalo (86.).

Potek tekme v živo:

Konec tekme! Triglav je prišel do pomembne zmage, tekma pa se je končala z istim izidom, kot se je prva medsebojna tekma Triglava in Brava v tej sezoni. Z zmago domačih z 1:0.

86. minuta: zdaj pa še rdeč karton za goste. Neposredno izključitev si je zaradi grobega prekrška prislužil rezervist Brava David Brekalo, ki je na igrišče prišel po uri igre.

VIDEO: gol Gabra Petrica:


GOOOL! Zdaj pa presenečenje v Kranju. Triglav je v 67. minuti prišel do vodstva, pa čeprav je številčno oslabljen. Zadel je Gaber Petric.

VIDEO: priložnost Ibrahima Mensaha:


53. minuta: priložnost za Bravo, pred golom je bil Ibrahim Mensah, bilo je zelo vroče, a ostaja pri izidu 0:0.

48. minuta: zanimivo, prvo priložnost v drugem polčasu so imeli številčno oslabljeni domačini. Do strela je prišel najboljši strelec in kapetan Triglava Luka Majcen, a ni zadel.

Začetek drugega polčasa! V prvih 45 minutah v Kranju nismo videli zadetka, kako pa bo v drugem? Triglav je tik pred koncem polčasa ostal brez izključenega Milana Milanovića, tako da je favorit za še drugo zmago na drugi medsebojni tekmi v tej sezoni Bravo. Trener Triglava je pričakovano opravil menjavo in na igrišče poslal branilca Verona Šaljo. Z igrišča je moral vezist Elvedin Herić.

Polčas! Gola v prvih 45 minutah na štadionu Stanka Mlakarja v Kranju nismo videli, je bilo pa nekaj priložnosti. Prednjačili so gostje, ki si lahko v drugem delu igre obetajo še več, saj bodo domači v drugem polčasu zaradi rdečega kartona številčno oslabljeni.

VIDEO: drugi rumen karton Milana Milanovića:


42. minuta: zdaj pa velike težave za Kranjčane. Branilec Milan Milanović, ki je opozorilo prejel že v 26. minuti, je dobil še en rumen karton, kar pomeni, da je tekma zanj končana. Triglav bo v nadaljevanje tekme krenil številčno oslabljen.

VIDEO: priložnost Davida Tijanića:

38. minuta: Zdaj je bil nevaren tudi Triglav. ni manjkalo veliko in v 38. minuti bi David Tijanić zabil pravcati evrogol.

VIDEO: priložnost Aljoše Matka:


32. minuta: še ena priložnost Ljubljančanov. Po desni strani je prodiral najboljši strelec Brava Aljoša Matko in prišel do strela, a meril mimo vrat.

22. minuta: Bravo je še naprej tisti, ki ima več od igre. Zdaj je s strelom od daleč poizkusil Mustafa Nukić, a tudi on ni zadel.

VIDEO: priložnost Alena Krčića:

11. minuta: lepa priložnost za Bravo. Lepo je z desne strani podal Mustafa Nukić, pred golom je do strela z glavo prišel Alen Krčić, a ni bil dovolj natančen.

7. minuta: prvi strel na tekmi. Za goste je poizkusil Ibrahim Mensah, a ni zadel.

Tekma se je začela! To seveda ni prvi medsebojni obračun Triglava in Brava v tej sezoni. Na prvem, konec avgusta v Ljubljani, je z 1:0 zmagal Bravo.

Javljamo se iz Kranja, kjer se bosta v derbiju dna lestvice udarila Triglav in Bravo, ki sta na osmem oziroma devetem mestu na lestvici, loči pa ju zgolj točka. Eno več imajo Kranjčani. Ljubljančani, ki so novinci med prvoligaši, na novo prvenstveno zmago čakajo že sedem tekem.
Ne spreglejte