Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 8. 2019,
23.18

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Mura

Sobota, 24. 8. 2019, 23.18

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Mura

Pomagala ni niti številčna premoč: Olimpija spet brez zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Nogometaši Olimpije in Mure so se v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z izidom 1:1 (0:0).

Aluminij veselje
Sportal Aluminij skočil na vrh. Kalvarija Domžal se nadaljuje, lahko pa bi bilo še slabše.

Olimpija : Mura (foto: Urban Meglič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 58

Nogometaši Olimpije še drugič zaporedoma niso uspeli vknjižiti polnega izkupička. Po porazu z Aluminijem so poskušali vtis popraviti v derbiju z Muro, a jim to ni uspelo. Sobočani so se odlično postavili na igrišču, domačim niso dopustili veliko priložnosti, na začetku drugega dela so celo povedli. Toda na to so storili veliko napako, dobili gol, tako da Olimpija ostaja edina ekipa, ki jo po vrnitvi v elitno ligo še niso premagali. So pa ob Aluminiju ostali edini nepremagani v novem prvenstvu.

Mura je imela v Ljubljani lepo spodbudo, zanjo je navijalo več kot 1000 navijačev, ki so bili lahko zelo zadovoljni s začetkom svoje ekipe. Ta se v Ljubljano ni prišla samo branit, a je vseeno pred svojim golom postavila čvrst zid, s katerim so imeli gostitelji velike težave. Muraši so imeli prvo lepšo priložnost na tekmi, ko je Luka Šušnjara ušel Janu Andrejašiču, streljal, toda zadel le zunanji del mreže.

Olimpija je imela najlepšo priložnost v prvem delu v 32. minuti, ko je Endri Cekici po samostojnem prodoru v kazenskem prostoru prišel do ugodnega položaja za strel, a meril previsoko.

NK Olimpija NK Mura | Foto: Urban Meglič/Sportida Foto: Urban Meglič/Sportida

Drugi del se je začel s pritiskom domačih, Stefan Savić bi lahko poskrbel za vodstvo, a je zgrešil žogo. Kazen je prišla nekaj minut pozneje, ko je bil Šušnjara spet hitrejši od svojega čuvaja, tokrat Mirala Samardžića, prišel sam pred vratarja Luko Vidmarja in poslal žogo mimo njega.

Štiri minute pozneje je od daleč lepo streljal domači zvezni igralec Marko Putinčanin, toda izkazal se vratar Matko Obradović, ki pa ima tudi nekaj krivde, da je prišlo do izenačenja. V 66. je podajal žogo do Jona Šporna, ki ni vedel, kaj se dogaja za njegovim hrbtom, Tomislav Tomić mi je žogo odbil do Luke Menala. Ta je nato nesebično žogo vrnil Tomiću, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Po obdobju mirne igre brez priložnosti si je Šušnjara v 77. minuti prislužil drugi rumeni oziroma rdeči karton in predčasno pot v slačilnico. Ljubljančani pa tega niso znali izkoristiti, čeprav so imeli nekaj priložnosti. Zapravili so jih Cekici, Rok Kidrič in Menalo, katerega strel je v zadnjem trenutku blokiral Marin Karamarko.

Priložnost Roka Kidriča, ki jo bodo pri Olimpiji še sanjali:

V 8. krogu bo Olimpija gostovala v Sežani, Mura pa pri Aluminiju.

Olimpija : Mura 1:1 (0:0)

Štadion Stožice, sodniki: Perić, Klančnik, Kordež.

Strelca: 0:1 Šušnjara (53.), 1:1 Tomić (66.).

Olimpija: Vidmar, Samardžić, Andrejašić, Bagnack, Jurčević, Savić (od 73. Kidrič), Tomić, Menalo, Putinčanin, Vukušić, Cekici.

Mura: Obradović, Karamarko, Kous, Šturm, Kozar, Maruško, Horvat (od 79. Karničnik), Šušnjara, Bobičanec, Šporn (od 75. Kouter), Maroša (od 84. Mulić).

Rumeni kartoni: Andrejašič, Putinčanin; Šušnjara, Kous.
Rdeč karton: Šušnjara (77.).

Potek srečanja v Stožicah:

Konec tekme v Stožicah!

83. minuta: Velika priložnost za Olimpijo. Po ostri podaji Menala in odboju vratarja Mure Obradovića, je žoga prišla do Roka Kidriča in zapravil velikansko priložnost. Lažje je bilo zadeti kot zgrešiti, a ...

Video: priložnost Kidriča:

77. minuta: Junak Mure je Šušnjara je po svoji veliki neumnosti, po prekinitvi je brcnil žogo, prejel drugi rumeni karton in moral z igrišča. Olimpija bo dobrih 15 minut igrala z igralcem več.

Video: neumnost, po kateri je moral Luka v slačilnico:

66. minuta:  GOOOL! 1:1! Po veliki napaki Murine obrambe so domači prišli do izenačenje. Mlademu Jonu Špornu je žogo ukradel Tomislav Tomić, nato pa po lepi podaji Endrija Čekičija tudi zadel v polno. V Stožicah je zdaj 1:1.

Video: Tomić ukradel žogo, nato pa še zadel:

57. minuta: Olimpija lovi izenačenje. Lep poskus Marka Putinčanina z razdalje, a vratar Mure Matko Obradović je bil pozoren.

Video: lep strel Putinčanina in lepa obramba Obradovića:

53. minuta: GOOOL! 0:1! Mura vodi! Proti golu Olimpije se je izstrelil Luka Šušnjara, prehitel Mirala Samardžića, in nato še mojstrsko premagal Vidmarja. Številni Murini navijači v Stožicah so poskočili v zrak!

Video: hitri Šušnjara poskrbel za vodstvo Mure:

 

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

42. minuta: Zapretila je tudi Mura. Z razdalje je udaril Luka Bobičanec, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Olimpije, Nejc Vidmar. Ostalo je pri izidu 0:0.

Video: izvrstna obramba Vidmarja:

20. minuta: Navijači Olimpije so v zahtevali enajstmetrovko. Po lepem preigravanju Anteja Vukušića je lepo zaposlil Luka Menala, tega pa naj bi domnevno podrl na tla branilec Mure Matic Maruško. Sodnik Dragoslav Perić je le zamahnil z roko.

Video: Je Maruško storil prekršek za enajstmetrovko?

Je bil storjen prekršek za enajstmetrovko?

  • Da.
    23,03 %
    41 glasov
  • Ne.
    74,16 %
    132 glasov
  • Ne vem.
    2,81 %
    5 glasov
Oddanih 178 glasov

15. minuta: Za zdaj v Stožicah nismo videli še prav nič zanimivega. Ne samo, da se mreži še nista zatresli, ekipi si nista priigrali še nobene nevarne priložnosti.

Začetek tekme v Stožicah!

Začetni postavi v Stožicah:

Ne spreglejte