Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2019,
18.57

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

2

Natisni članek

pokal Slovenije NK Nafta Lendava NK Radomlje NK Koper NK Rudar NK Domžale NK Mura NK Aluminij NK Celje

Četrtek, 24. 10. 2019, 18.57

4 leta, 6 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme)

Domžalčani s prednostjo na povratno tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

2

Domžale Mura | Domžalčani so na prvi četrtfinalni tekmi s 3:2 premagali Muro. | Foto Urban Meglič/Sportida

Domžalčani so na prvi četrtfinalni tekmi s 3:2 premagali Muro.

Foto: Urban Meglič/Sportida

V Domžalah, kjer je v torek pred polnimi tribunami Športnega parka uspel mladincem Domžal zgodovinski dosežek, so gostitelji na prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije s 3:2 premagali Muro. Na preostalih prvih tekmah so si prednost zagotovili Nafta (2:1 proti Rudarju), Aluminij (1:0 proti Kopru) in Radomlje (1:1 v Celju).

Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video

V pokalnem tekmovanju je v igri za naslov ostalo le še osem klubov. Kar trije izmed njih so drugoligaši. Lovorika prinaša mamljivo nagrado, preboj v Evropo. Ker sta se že v osmini finala poslovila največja slovenska kluba Maribor in Olimpija, so se povečali apetiti vseh četrtfinalistov. V četrtfinalu nastopa pet nekdanjih pokalnih zmagovalcev, svojo krstno lovoriko pa bodo naskakovali Aluminij, Nafta in Radomlje.

Spored prvih četrtfinalnih tekem sta v četrtek sklenila Domžale in Mura. Zadnja je bila po uvodnih minutah boljše volje, saj je v 18. minuti za njeno vodstvo z volejem s kakšnih 16 metrov poskrbel Nino Kouter. A nato se je začel domači preobrat. V 33. minuti so Domžalčani vrnili udarec in po kotu prek Nikole Vujadinovića izenačili na 1:1. Za preobrat v domžalskem športnem parku je v 57. minuti poskrbel Matej Podlogar. Vodstvo gostiteljev je v 76. minuti še okrepil Slobodan Vuk. Murašem je v sodnikovem podaljšku uspelo znižati, končnih 3:2 je postavil Luka Šušnjara

Sportal Vložili so tako veliko denarja, da bi predsednika zadovoljilo le eno #video

Kidričani v Koper z minimalno prednostjo

Aluminij je na prvi četrtfinalni tekmi premagal Koper z 1:0. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Aluminij je na prvi četrtfinalni tekmi premagal Koper z 1:0. Foto: Miloš Vujinović/Sportida V četrtfinalu bosta v nasprotju z uvodnimi krogi odigrani dve tekmi, tako da bodo boji, ki bodo odredili četverico polfinalistov, še izdatni. Uvodno četrtfinalno dejanje je bilo v Kidričevem, kjer je doma v tej sezoni izjemni Aluminij. "Šumarji" imajo jekleno obrambo, kar so dokazali tudi proti Kopru. Edini zadetek na tekmi je v 73. minuti dosegel Mihael Klepač, Primorci pa so tako doživel prvi poraz v sezoni. Povratna tekma bo na sporedu 29. oktobra.

Nafta je v Lendavi z 2:1 porazila Rudar. Za vodstvo Nafte je v 49. minuti zadel Alen Ploj, v 64. minuti pa je vodstvo domače ekipe povišal Stjepan Oštrek. Edini zadetek za Rudar je osem minut pozneje dosegel Elvedin Džinić.

Radomljani so prvo tekmo četrtfinala s Celjem v gosteh odigrali neodločeno in presenetili prvoligaškega tekmeca. Domači so povedli v 23. minuti z golom Ivana Božića, Radomljani pa so izenačili v 84. minuti, ko je celjsko mrežo zatresel Luka Guček.  

Povratne tekme bodo 29. in 30. oktobra.

Drugoligaš še nikoli do konca

Še nikoli, odkar je Slovenija samostojna država, se ni zgodilo, da bi pokal osvojil klub, ki ne igra v prvi ligi. V tej sezoni bi se lahko zgodila zgodovinska senzacija, saj so se med osem najboljših uvrstili kar trije drugoligaši (Koper, Nafta in Radomlje), po ambicijah in moči pa izstopa zlasti Koper, ki je bil v osmini finala usoden za Mariborčane. Ko je le dan po porazu vijolic na Bonifiki ostala praznih rok v pokalu še Olimpija, je pokalno tekmovanje ostalo brez absolutnih favoritov.

Ne spreglejte