Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2019,
18.53

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

NK Domžale Gaber Dobrovoljc prestop Turčija

Petek, 16. 8. 2019, 18.53

4 leta, 8 mesecev

Gaber Dobrovoljc v Turčijo

Po 19 letih v domžalskem dresu se seli k turškemu drugoligašu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Gaber Dobrovoljc | Gaber Dobrovoljc je leta 2017 z golom v finalu pokala poskrbel za zmago nad ljubljansko Olimpijo in tako osvojil svoj prvo lovoriko v članski zasedbi. | Foto Vid Ponikvar

Gaber Dobrovoljc je leta 2017 z golom v finalu pokala poskrbel za zmago nad ljubljansko Olimpijo in tako osvojil svoj prvo lovoriko v članski zasedbi.

Foto: Vid Ponikvar

Šestindvajsetletni branilec Gaber Dobrovoljc se po 19 letih igranja za nogometni klub Domžale podaja v tujino, kjer bo okrepil turškega drugoligaša Fatih Karagümrük S. K. Otrok Domžal je s svojim novim klubom sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Sportal Domžale v krizi, trenerju Rožmanu se stolček (še) ne trese #video

Dobrovoljc je svojo nogometno pot v NK Domžale začel pri sedmih letih, debi med člani pa dočakal v sezoni 2010/11, ko mu je kot 18-letnemu branilcu priložnost ponudil današnji trener mladinske ekipe Darko Birjukov.

Debi mu ni ostal v najboljšem spominu, na gostujoči tekmi z Olimpijo je odigral le 45 minut, saj je ob koncu prvega polčasa prejel dva rumena in s tem zato rdeči karton. Vse od tedaj je bil pomemben člen prvega moštva rumenih, za katero je v vseh tekmovanjih odigral 214 tekem in dosegel 17 zadetkov, piše na spletni strani domžalskega kluba.

"Prestopa si je močno želel in si ga tudi trdo prislužil" 

Leta 2017 je z golom v finalu pokala poskrbel za zmago nad ljubljansko Olimpijo in tako osvojil svoj prvo lovoriko v članski zasedbi. V letošnji sezoni je Dobrovoljc nastopil na vseh osmih uradnih tekmah, ob porazu v Sežani pa je prispeval podajo.

''Gaber je nas član od samega začetka njegove kariere, zato je ta prestop še toliko bolj poseben. Pri nas je preživel večino svojega življenja in v tem obdobju odigral veliko število odličnih tekem za vse selekcije, na čelu s člansko. Prestopa si je močno želel in si ga tudi trdo prislužil, saj je dolgo čakal na priložnost v tujini, ki se mu je končno ponudila,'' je ob odhodu dolgoletnega branilca povedal športni direktor kluba Matej Oražem.

Preberite še:

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović se je posul s pepelom in se opravičil
NK Aluminij NK Olimpija
Sportal Olimpija padla v Kidričevem, senzacionalni Aluminij je skočil na vrh #video
Domžale Flora
Sportal Domžale ekspresno našle zamenjavo za Nicholsona
Ne spreglejte