Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 7. 2021,
10.59

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

1. SNL nogometna tržnica NK Olimpija NK Olimpija Đorđe Crnomarković

Četrtek, 29. 7. 2021, 10.59

2 leti, 8 mesecev

Đorđe Crnomarković

Olimpija z novo močjo v obrambi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Đorđe Crnomarković | Đorđe Crnomarković se je vrnil v Olimpijo. | Foto Vid Ponikvar

Đorđe Crnomarković se je vrnil v Olimpijo.

Foto: Vid Ponikvar

Obrambo Olimpije, ki jo danes čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, je okrepil Đorđe Crnomarković. Sedemindvajsetletni branilec je z Zmaji sklenil sodelovanje do konca junija 2023.

Crnomarković je že bil član Olimpije, in sicer med julijem 2016 ter marcem 2017, a uradnega nastopa ni zabeležil. Iz Ljubljane je odšel v Čukarički, za tem pa še v Javor Matis in Radnički Niš. Leta 2019 je odšel v prvo poljsko ligo h klubu Lech Poznan. Iz zadnjega je bil posojen v Zaglebie Lubin, ki prav tako nastopa v najboljši poljski ligi. Letos poleti se mu je posoja iztekla. Zdaj je postal novi član Olimpije.

Branilec, ki ima med drugim na svojem računu 97 nastopov v prvi srbski ligi in 43 nastopov v prvi poljski ligi, je ob podpisu pogodbe dejal: "Občutki so zelo dobri. Govoril sem s predsednikom ter trenerjem in hitro se nam je uspelo dogovoriti. Zelo sem vesel, da sem znova v Ljubljani. Narediti želim dober vtis in soigralcem pomagati do novih lovorik. Olimpija je velik klub, zato moramo na vsaki tekmi meriti na tri točke. Cilj je zagotovo osvojiti naslov prvaka," je ob podpisu pogodbe dejal Crnomarković.

O odhodih v klubu molčijo

Olimpija je sicer v prejšnjih dneh prekinila pogodbo z vratarjem Frelihom, po podatkih Transfermarkta pa tudi z Radivojem Bosićem in Mihailom Perovićem, ki so bili pred tem v disciplinskem postopku. "Vzrokov za razhod z Žigo Frelihom ne bomo komentirali," so glede razhoda z v prejšnji sezoni prvim vratarjem kluba odgovorili pri Olimpiji.

Razhodi s tremi igralci sledijo sporočilu za javnost iz kluba 21. julija. V tem so zapisali, da so se v medijih začele pojavljati resne obtožbe v povezavi z nekaterimi igralci, ki so sodelovali na pripravah na Bledu. "Jasno želimo izpostaviti, da Olimpija tovrstna očitana dejanja strogo obsoja in ima do njih ničelno toleranco, v kolikor bi bila dokazana kot resnična."

"V NK Olimpija Ljubljana sporočamo, da so nekateri nogometaši Olimpije kršili klubski disciplinski pravilnik, za kar so bili v skladu z disciplinskim pravilnikom ter s pogodbenimi obveznostmi kaznovani, natančneje suspendirani," so v klubu še zapisali pred dobrim tednom dni in dodali, da s strani pristojnih organov niso bili obveščeni o kršitvah, ki so se pojavile v nekaterih medijih.

Preberite še:

NK Olimpija : NK Koper, prva liga, april 2021, Žiga Frelih
Sportal Olimpija se je razšla s Frelihom, Koritnik zapušča Celje
Radomlje : Olimpija 1. snl
Sportal Maribor izkoristil izključitev Ibričića, novinci odščipnili točki Olimpiji
NK Domžale Swift Hesperange
Sportal Domžale posodile dva nogometaša
Ne spreglejte