Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 4. 2020,
15.17

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

2

Natisni članek

Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 28. 4. 2020, 15.17

3 leta, 12 mesecev

NK Olimpija Ljubljana o racionalizaciji

Olimpija pomirja navijače, klub je v varnih rokah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

2

Milan Mandarić | Milan Mandarić je nedavno napovedal, da bo po koncu sezone zapustil Olimpijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Milan Mandarić je nedavno napovedal, da bo po koncu sezone zapustil Olimpijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

''V naslednjo sezono bo klub vstopil zdrav ter z obvladljivim proračunom. Ob tem pa NK Olimpija Ljubljana ne bo nič manj kakovostna niti kadrovsko podhranjena,'' je Olimpija dala vedeti, kako navijačem ni treba skrbeti za prihodnost ljubljanskega kluba. Zmaji tudi verjamejo, da bodo prejeli licenco in v prihodnji sezoni "naskakovali" nove cilje. Tako doma, kot tudi v Evropi.

Milan Mandarić
Sportal Milan Mandarić se poslavlja: To je dokončno

Vodstvo Olimpije je v daljšem sporočilu za javnost predstavilo cilje, s katerimi se bo spopadlo v bližnji prihodnosti. Nedavna napoved predsednika Milana Mandarića, da bo po koncu sezone zagotovo zapustil Ljubljano, kar naj bi naredil tudi v primeru, če ne bo našel primernega kandidata za prevzem kluba, je sprožila nemalo vprašanj o usodi Olimpije.

V najnovejšem sporočilu kluba se morebitni odhod Mandarića sploh ne omenja, je pa veliko govora o njegovi prihodnosti. Če se bo napoved kluba izkazala za pravilno, se privržencem zeleno-belih ni treba bati za usodo kluba, saj naj bi se kljub racionalizaciji stroškov in koronakrizi še naprej potegoval za najvišja mesta v Sloveniji.

Aneks o znižanju plač podpisala že velika večina

Večina nogometašev zmajev je že podpisala aneks o solidarnostnem znižanju plač. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Večina nogometašev zmajev je že podpisala aneks o solidarnostnem znižanju plač. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija sporoča, da bo z racionalizacijo stroškov, zmanjšani so tako stroški poslovanja kot tudi število zaposlenih, na letni ravni privarčevala okrog milijon evrov. Proces racionalizacije še ni končan. ''Ker se je začetek racionalizacije pokazal za zelo pozitivnega, bomo v NK Olimpija Ljubljana s tem smiselno nadaljevali, dokler ne dosežemo optimalnega razmerja med številom zaposlenih, njihovo produktivnostjo ter z dobrimi odnosi tako do kluba kot tudi med sodelavci,'' sporoča ljubljanski klub in dodaja, kako racionalizacija vključuje tudi strokovni kader in igralce.

''Več kot 90 odstotkov vseh zaposlenih in igralcev je že podpisalo aneks o solidarnostnem znižanju plač v času koronavirusa, pri nekaterih pa čakamo zgolj še na manjše uskladitve. Prav tako so bile že izplačane tudi plače za mesec marec 2020,'' so pojasnili dejstvo, da so nogometaši prejeli zaslužek za prejšnji mesec.

Joc Pečečnik
Sportal Pečečnik o nakupu Olimpije, Mandariću in "bleferjih" v Ljubljani

Na zelenico le v primeru, če bodo enaki pogoji za vse

''Posledično v prihodnost zremo pozitivno tako v odnosu do osvajanja naslova državnih prvakov s člani, kot tudi poseganja po najvišjih mestih v našem mladinskem pogonu. Med drugim je vizija kluba razvijanje domačih nogometašev na način, da bi jih lahko čim več vključili tudi v člansko moštvo NK Olimpija Ljubljana,'' so še zapisali pri ljubljanskem klubu. | Foto: Grega Valančič/Sportida ''Posledično v prihodnost zremo pozitivno tako v odnosu do osvajanja naslova državnih prvakov s člani, kot tudi poseganja po najvišjih mestih v našem mladinskem pogonu. Med drugim je vizija kluba razvijanje domačih nogometašev na način, da bi jih lahko čim več vključili tudi v člansko moštvo NK Olimpija Ljubljana,'' so še zapisali pri ljubljanskem klubu. Foto: Grega Valančič/Sportida Vodstvo Olimpije, ki ga vse od leta 2015 pooseblja predsednik Mandarić, sporoča, kako se je ljubljanski klub uspešno oddaljil od zgodb s provizijami, katerih naj ne bi izplačevala že slabo leto. Priznava tudi, kako so v začetku leta zaradi neuspešnega prevzema kluba s strani potencialnih investitorjev izgubili kar nekaj časa in sredstev, glede pridobitve licence za tekmovalno sezono 2020/21 v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je optimistično.

V prihodnjo sezono želi Olimpija, ponosna tudi na dosežke mlajših zasedb, vstopiti kot prvak v članski konkurenci. Prvenstvo želijo nadaljevati na zelenici, a le v primeru, če bo mogoče sezono nadaljevati pod enakimi pogoji za vse udeležence. "Zdravje je na prvem mestu,'' sporoča vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije, ki ima 11 krogov pred koncem prvenstva lepo prednost pred najbližjimi zasledovalci.

Sergej Jakirović
Sportal Novemu trenerju NK Maribor se je razvezal jezik #video

Celje in Aluminij zaostajata po pet, branilec naslova Maribor, ki je pred kratkim dobil novega trenerja, Hrvata Sergeja Jakirovića, pa že kar sedem točk. Napovedi Nogometne zveze Slovenije (NZS) o tem, kdaj bi se lahko nadaljevala sezona, segajo na konec maja oziroma začetek junija.

Sporočilo za javnost v celoti

V NK Olimpija Ljubljana smo v preteklosti že sporočili, da je klub v procesu racionalizacije, kjer je glavni cilj stabilnost in bolj varna prihodnost kluba. Tako smo od druge polovice prejšnjega leta med drugim zmanjšali stroške poslovanja in število zaposlenih. Na letnem nivoju bo klub tako skupaj prihranil približno milijon evrov. Ker se je začetek racionalizacije pokazal za zelo pozitivnega, bomo v NK Olimpija Ljubljana s tem smiselno nadaljevali, dokler ne dosežemo optimalnega razmerja med številom zaposlenih, njihovo produktivnostjo ter dobrimi odnosi tako do kluba kot tudi med sodelavci. Racionalizacija vključuje zaposlene, strokovni kader in igralce.

Sočasno smo se uspešno oddaljili tudi od zgodb s provizijami. NK Olimpija Ljubljana tako že slabo leto dni ni izplačal provizij ob prestopih igralcev. Vso delovanje in trud kluba pa se ni izkazal zgolj za pozitivnega. V začetku leta smo 2 meseca sodelovali s potencialnim investitorjem, ki pa se na koncu ni izkazal za primernega. V želji po uspešnem prevzemu se je za namen preverjanja stanja kluba ter investitorja porabilo precej časa kot tudi sredstev.

Navijači in drugi podporniki kluba se največkrat zanimate za licenciranje ter s tem nadaljevanje nastopanja v Prvi ligi Telekom Slovenije. Konec leta 2019 se je uspešno prestalo licenciranje na nivoju UEFE, ki je pod vprašaj postavljalo možnost igranja v evropskih tekmovanjih. V mesecu marcu 2020 pa smo uredili tudi tekočo dokumentacijo na nivoju UEFA licenciranja. V klubu smo zelo zadovoljni s pripravo dokumentacije in opravljenim delom. Trenutno smo še v procesu pridobivanja licence za tekmovalno sezono 2020/ 21 v 1. SNL, kjer nam kaže zelo dobro, zato verjamemo, da bomo licenco uspešno pridobili.

Trenutno (zdravstveno) stanje v državi onemogoča igranje nogometa, kar klubom prinaša marsikatero skrb. Ob tem vam sporočamo, da v klubu ne bežimo od težav, ki se pojavijo, vendar jih sproti in sistematsko tudi rešujemo. Več kot 90 % vseh zaposlenih in igralcev je že podpisalo aneks o solidarnostnem znižanju plač v času koronavirusa, pri nekaterih pa čakamo zgolj še na manjše uskladitve. Prav tako so bile že izplačane tudi plače za mesec marec 2020.

Nadaljevanje sezone je še ena izmed pomembnih tem, s katero se srečujemo v teh izrednih časih. Med strokovnjaki, navijači in podporniki slovenskega nogometa pa obstaja nešteto predlogov, mnenj ter pobud. V NK Olimpija Ljubljana dajemo zdravje na prvo mesto. V kolikor bo možno nadaljevati prvenstvo pod enakimi pogoji za vse ekipe, ki bodo optimalni predvsem iz zdravstvenega vidika, si le tega tudi želimo. Povedano drugače, čakamo na nadaljevanje prvenstva, kjer cilj ostaja osvojitev naslova državnih prvakov. Trenutno zmaji zasedajo prvo mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, s petimi točkami prednosti pred drugo in tretje uvrščenima ekipama. Osvojiti državno prvenstvo je posebna čast, za katero se bomo borili na zelenici, v upanju, da z dobrim delom ponovno spišemo veliko zgodbo Olimpije.

Poleg članske ekipe prvo mesto zasedajo tudi kadeti in mladinci. Prvi so tako na posamičnih kot tudi skupni lestvici prve slovenske kadetske in mladinske lige. Njihova sezona se je predčasno zaključila, tako da to ostaja tudi končni vrstni red. Ponosni smo na naše mlade nogometaše, za katere verjamemo, da bodo z osvojenim prvim mestom dobili priložnost nastopa v UEFA Youth League.

V naslednjo sezono bo klub vstopil zdrav ter z obvladljivim proračunom. Ob tem pa NK Olimpija Ljubljana ne bo nič manj kakovostna niti kadrovsko podhranjena. Posledično v prihodnost zremo pozitivno tako v odnosu do osvajanja naslova državnih prvakov s člani kot tudi poseganja po najvišjih mestih v našem mladinskem pogonu. Med drugim je vizija kluba razvijanje domačih nogometašev na način, da bi jih lahko čim več vključili tudi v člansko moštvo NK Olimpija Ljubljana.

NK Olimpija Ljubljana

 

Ne spreglejte